Editörün SeçtikleriBenden sonra beton

Benden sonra beton

11.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Benden sonra beton

Benden sonra beton

       Dünyaca ünlü konukları ağırlayan, turizm cenneti Göcek koyları, iki belediyenin anlamsız çekişmesi nedeniyle betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Herkes Sarsala Koyu'na inen 7 metre genişliğindeki yolu katliam olarak nitelendiriyor. Skandala el koyan Muğla Valisi Cemil Serhatlı, yol yapım çalışmalarını şimdilik durdurmuş ama, yolun büyük bölümü de tamamlanmış.

       Vali Serhatlı, "Benim dönemimde bu koylara kimse çivi dahi çakamaz. Ama benden sonra ne olur bilemem" diyor. Ve ekliyor: "Yapılaşmaya asla izin vermeyiz. Zaten koylar Özel Çevre Koruma Başkanlığı'nın kontrolünde. Burada ufacık hareketlenme olsa devletin haberi olur. Çünkü otokontrol sistemi bu bölgede çok hassas. Kolay değil rant çok yüksek, herkesin gözü sulanıyor.

       Sezon başında Göcek sahillerini kontrol altına aldığını belirten Vali, 22 koyda 16 restorantı yıkarak mafyaya darbe vurduklarını söylüyor. Göcek Belediye Başkanı Mustafa Tunç ise, ısrarla orman içinden geçen yolla birlikte yapılaşmanın olacağını savunuyor. Yolun mimarı Dalaman Belediye Başkanı Şevket Durmuş ise koyların halka açılacağını iddia ediyor.




Yazarlar