Bu dönemde neler var?

Çevremizdeki savaş koşulları ve şu anda komşu ülkelerde yaşanan değişiklikler bizi daha temkinli olmaya yöneltmeli.

Sevgili okurlar, Güneş artık Başak burcuna ilerledi. Ülkemizin bu seneki yıllık haritasında da Başak burcunun yükseldiğini biliyoruz. Dolayısı ile önümüzdeki bir ay içindeki gelişmelere daha yakından bakmak fikir verebilir. Ülkemiz bu dönemde aylık bazda da 3. Ev Başak burcunu yaşıyor. Bu ev ülke olarak çevremizde olup bitenleri, komşu ülkeleri, ziyaretleri ve görüşmeleri, kısa iletişim konularını anlatır. Dolayısı ile bu dönemde tüm komşu ülkelerimizle ilgili pek çok değişiklik yaşayabiliriz. Ülkemizin 2023 Ekim-2024 Ekim yıllık haritasında 3. evdeki Akrep burcunda dikkat çekici bir vurgu vardı. Nitekim geçtiğimiz Ekim ayından bu yana, Gaza’da yaşanan savaş, insan kıyımı ülkemiz açısından önemli bir gündem oluşturdu. Zira yıllık haritada Akrep burcunda Güneş ile birlikte, Merkür (Başak burcunun yöneticisi) ve savaş gezegeni Mars da bulunuyordu. Tüm bu göstergeler şiddet, yıkıcılık ve ölüm ile alakalıdır.

Haberin Devamı

Şimdi yaklaşmakta olan 29 Ağustos-29 Eylül tarihleri arasında Başak burcunu (3. Ev) yaşarken, özellikle 18 Eylül’deki Ay tutulmasına dikkat etmek gerekiyor. Dolunaylar her zaman duygusal açıdan kritik değerlendirmeler ve sonuçlar getirirler. 18 Eylül’de Balık burcunun 25 derecesinde gerçekleşecek Ay tutulmasında da yine Başak burcu yükselmekte. Dolayısı ile Eylül ayının ortalarında ülkemizi de yakından ilgilendirebilecek önemli sonuçların gündeme geleceğini söyleyebiliriz. Ay tutulması sırasında Merkür de yine Başak burcunda olacak. Hatta aylık haritada bile Başak burcu yükselmekte. Bu durum komşularımızda yaşanan savaş koşulları (Suriye, Ukrayna ve Rusya da dahil) açısından daha endişe verici ve uğraştırıcı durumlara işaret ediyor.

Eylül ayına dikkat

4 Eylül’de savaş gezegeni Mars’ın da ülkemizin yükselen burcu olan Yengeç’e ilerlediğini göreceğiz. Bu tarihe kadar olan dönemde gizli faaliyetler ve düşmanlıklar dikkat çekerken, 4 Eylül’den sonra ülkemiz gündeminde daha kararlı ve mücadeleci bir tavır görebiliriz. Gündeme gelen bu yeni koşullar güney sınırlarımızı, Suriye’deki gelişmeleri de daha hassas hale getirebilir. 18 Eylül’deki Ay tutulması haritası son derece değişken, istikrarsız ve aynı zamanda ikilem yaratan olaylara işaret etmekte. Eğer bu süreçte görüşmeler, uzlaşı yaratabilecek imkanlar söz konusu olur ise bu fırsatların daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Diğer yandan güvensizlik, karmaşa ya da yanılgı yaratabilecek koşulların, engellerin de dikkat çektiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Bu noktada 2 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasını da hesaba katmak gerekiyor. Zira bu tutulma ülkemizin sınırlarını, toprağı ilgilendiren evde ve aynı zamanda savaş gezegeni Mars’ın üzerinde gerçekleşecek. Tüm bu koşullar sonbahar aylarında komşularımızda gerçekleşen ve bizi yakından etkileyen koşullar karşısında son derece sakin ve dikkatli atmamız gerektiğini göstermekte. Ayrıca kış aylarında Mars’ın geri hareket yapacağını da düşünürsek, çok daha temkinli ve uyanık olmaya ihtiyacımız olacak.