Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Rekabet
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Püf Noktası
Karıncaları evden yolcu eden yöntem! Tek 1 damlası karıncaları uğurlamaya yetiyor
Buzdolabına ekmek koyulur mu? Dirençli nişasta oluşuyor, böylesi daha sağlıklı
Çamaşır bitsin diye art arda 2 kez çalıştırmayın! Tamiri çok maliyetli olabilir
Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifi
Tuvalet taşındaki sarı lekeleri yok eden karışım! Tek hamlede bembeyaz oluyor
5 adım yeter! İtalya sokaklarındaki makarnayı, evinizin mutfağına getiriyor
Soslu, baharatlı ve peynirli makarnalar pek çok kişinin çok sevdiği lezzetlerden biri. Ancak bu öğrenci evi yemeği genellikle yanlış yaparak olması gerektiği lezzeti alamadığımız bir hamur işi haline geliyor. Peki, doğrusu nasıl yapılıyor?
İçindeki kireci söküp atıyor! Tertemiz bir ütü için 3 öneri
Ütünüz zamanla içine koyduğunuz sudaki kireç nedeniyle kireçleniyor ve hem buhar özelliğini kaybediyor hem de giysilerinizi yeterince iyi ütüleyemiyor. Neredeyse her ütüde yaşanan kireçlenme sorununu ise 3 basit yöntemle çözmek mümkün!
Yufkacıların bilinmeyen tekniği! Yufka yırtılıyorsa hamuruna bir miktar ekleyin, çarşaf gibi açılıyor
Böreklerin vazgeçilmez lezzeti yufkanız yırtılıyor ve zor açılıyorsa bu yöntem tam size göre. Açtığınız yufkanıza az bir miktar eklemek yufkanın daha kolay açılmasına yardımcı oluyor.
Çilek 1 günde yumuşuyor ve çürüyor! Bu yöntemle günlerce taptaze kalacak
Yaz aylarının sevilen meyvesi çilek dolapta dursa bir gün içerisinde yumuşuyor ve çürüyebiliyor. Çilekleriniz çöp olmasın istiyorsanız tam size göre bir yöntemimiz var. Çilekler çürümeden günlerce taptaze kalıyor.
Teflon tavanın kullanım ömrünü 2 kat uzatan taktik! Üst üste koymayın, en iyisi ılık su
Mutfakta yaygın olarak kullandığımız teflon tavalar bazı durumlara maruz kaldığında eskimeye başlayabilir. Kullanım ömrünü uzatmak için bu taktikleri es geçmeden deneyebilirsiniz.
Yeşil mercimeği kaynattığınız suyu dökmeyin! Çayını yapan var, bakın faydası neymiş
Yeşil mercimeğin kaynama suyunu dökmek yerine farklı alternatiflerde kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? En az mercimek kadar sağlıklı olan kaynama suyu, birçok farklı besini içerisinde barındırır. İşte çöpe dökmek yerine tüketmek isteyeceğiniz mercimek suyu.
Köylüler salçayı böyle yapıyor, salça küflenmiyor! İşin sırrı meğer buymuş
Yemeklerin olmazsa olmazı salça taze domatesten yapıldığında lezzeti ikiye katlanıyor. Ancak salçayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle köylülerin bu yöntemi salçanın küflenmesini engelliyor.
Çilek reçelinin lezzetini kaçıran hata! Seçerken sakın bu hatayı yapmayın
Yaz aylarının en sevilen meyvesi hiç şüphesiz çilek. Ancak çilek sadece meyve olarak değil reçel olarak da tüketiliyor. Ancak çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle çilek seçerken bunlara dikkat etmeniz gerekiyor.
Çamaşır suyu lekesini yok eden tüyo! Temizlik uzmanları böyle yapıyormuş
Çamaşır suyu kıyafetlerinize damlayıp rengini değiştirdiyse dert etmenize gerek yok. Evdeki malzemelerle lekeyi çıkarabilirsiniz.
Toz haline getirip saksı dibine dökün! Açmayan çiçekleri coşturan tüyo
Bahçe veya evdeki saksı çiçeklerinin açmaması, her bitki severin karşılaştığı bir sorundur. Ancak çiçeklerinizi coşturmak için bazı pratik yöntemler var. Çiçeğinizin dibine serpiştirdiğinizde açmayan çiçekleri bile coşturacak.
Patlıcan kızartırken bilmeniz gereken tüyolar! Patlıcan kararmıyor ve yağ çekmiyor
Patlıcan kızartırken sıkça yaşanan sıkıntılardan biri, yağın patlıcanı emmesi ve kızartma işlemi sırasında kararmasıdır. Ancak şeflerin bilinen bir sırrı var: Yağ çekmeyen ve kararmayan patlıcan kızartması için birkaç püf noktası bulunuyor.
Mantarları böyle temizliyorsanız işte hata! Tüm vitamini ölüyor, susuz da yapılıyormuş
Lezzetli ve besleyici mantarlardan harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Ancak bazı insanlar temizleme aşamasında bir yanılgıya düşerek mantarları bir güzel yıkıyor. Yıkayarak temizlendiğinde ise besin değeri resmen eriyip gidiyor. İşte mantarı yıkamadan temizlemek için bir yöntem.
Yazarlar
Nilüfer Pazvantoğlu
2023 yazının saç modası
Yeşim Mutlu
POLVO’dan alışılmışa başkaldırı
Seray Küçük
Ayna misali
Tuğçe Çalışkanerler Ercan
Nefesin düşünceye etkisi
KİFDER'den mesaj var
Nur Demir
Kuantum dolanıklık: Ya hayır söyle ya da sus!
Asuman Korugan
İşletme Kibri
Yeni lezzetler
Güney Güneyan
Suçun Oluşumu
Tuvana Eroltu
Yeni nesil eğitimler rehberi
Begüm Kılıç
Bir kap mutluluk!
Betül Altınbaşak
Kendime yolculuk
Esra Karaosmanoğlu
İkinci yarıyı daha iyi oyna
Melis Güvenç
'Yeni isimlere yatırım yapıp yeni yüzler keşfetmek istiyoruz'
Arzu Bıyıklıoğlu
Olumlu düşünmenin arkasındaki gerçekler
En Çok Okunan Haberler
Fasulye dondurmak incelik ister! Direkt buzluğa atmak yanlış, '2 dakika' şartı
Uyku açmak için kolay çözümler var! Üstelik hepsi sağlıklı ve keyifli
Sadece 60 liraya parfümünüz uçmadan mis gibi kokacak! Soğutup iki bileğinize sürün
Gizli yasak deşifre oldu, ele veren de Kraliçe'nin oğlu! 'Monopoly kapıdan içeri giremez'