Yasemin Şener

Yasemin Şener

Son dakika Yasemin Şener haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yasemin Şener gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yasemin Şener haber sayfamızda...

Yasemin Şener

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 219 yasemin şener haberi bulunmuştur.
Pelin Derviş: “Türkiye’de bir araştırmacı, bir hikaye anlatıcısı ve bir yayıncı olarak inadına üretken olabilmek ancak bir tür adanmışlıkla mümkün…”
Pelin Derviş: “Türkiye’de bir araştırmacı, bir hikaye anlatıcısı ve bir yayıncı olarak inadına üretken olabilmek ancak bir tür adanmışlıkla mümkün…”TürkSMD 16. Mimarlık Ödülleri jüri heyetinin ifadesiyle “herşeyin kolaylıkla alaşağı edilip unutmanın kucağına atıldığı bir ülkede ‘mimarlığın hafıza kayıtları’ olarak çok değerli bulunan” yayınları ile Mimarlığa Katkı Dalı’nda ödüle layık görülen bağımsız mimar, araştırmacı, küratör, yazar ve editör Pelin Derviş ile 20. yüzyıl Türkiye’sinin tasarım ve mimarlığı üzerine yoğunlaşan üretimlerini konuştuk.
8.11.2024Mimarlık
Begüm Aydınoğlu Yurdakul: 'Mimarlar olarak teknolojinin bize kazandırdığı zamanı başka yetiler geliştirmek için kullanmalıyız...'
Begüm Aydınoğlu Yurdakul: 'Mimarlar olarak teknolojinin bize kazandırdığı zamanı başka yetiler geliştirmek için kullanmalıyız...'Mimarlık, mühendislik, sanat, tasarım ve sanal gerçeklik arasında disiplinler arası bir düzlemde üretim yapan; Londra ve İstanbul merkezli BEGA Architects çatısı altında hayata geçirdiği uluslararası projelerle konvansiyonel mimarlığın sınırlarını genişleten Y. Mimar Begüm Aydınoğlu Yurdakul ile güncel projelerinin yanı sıra algoritmik tasarım, sanal gerçeklik, metaverse ve yapay zeka teknolojileriyle evrilen mimarlık üretiminde mimarın değişen rollerini konuştuk.
27.08.2024Mimarlık
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 43. sayısı bayilerde
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 43. sayısı bayilerdeMilliyet Mimarlık Dergisi’nin 25 Ağustos Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılan yeni sayısının kapak sayfasında, Antalya’nın Konyaaltı sahilinde halkın kullanımına sunulmak üzere rekreasyon ve dinlenme merkezi olarak tanımlanmış, Tamirci Architects tarafından tasarlanan Küçük Çaltıcak Halk Plajı dönüşüm projesi ele alınıyor.
26.08.2024Vitrin
Mimarlıkta çeşitlilik ve ilham veren hikayeler: Milliyet Mimarlık Dergisi 40. sayısı
Mimarlıkta çeşitlilik ve ilham veren hikayeler: Milliyet Mimarlık Dergisi 40. sayısıMilliyet Mimarlık Dergisi’nin 26 Mayıs Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Bursa’nın Konak bölgesinde kentsel hafızada yer etmiş endüstriyel bir yapı olan ve ATELYE70 tarafından korunarak modern fonksiyonlara uygun hale getirilen Bursa Nilüfer Pancar Deposu ele alınıyor.
24.05.2024Mimarlık
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 39. sayısı bu Pazar bayilerde!
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 39. sayısı bu Pazar bayilerde!Yapı Dergisi’nin içerik yönetimiyle yayınlanan Milliyet Mimarlık dergisinin 39. sayısı 28 Mart Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerde!
25.04.2024Mimarlık
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar” konferansı için İstanbul’a gelen Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa AlSabouni ile dünya çapında ses getiren kitaplarını, mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri konuştuk.
26.02.2024Mimarlık
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...Sergi, kitap ve araştırma projeleriyle mimarlık literatürüne katkıda bulunmanın ötesine geçerek her yaştan ve sosyal katmandan insanın yaşadığı kente dair bilinçlenmesini önemseyen; kent, mimarlık, tasarıma dair kavramların gündelik yaşamın parçası olmasına çabalayan Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan’ın araştırmacılık, editörlük, yazarlık pratiklerini ve güncel işlerini mercek altına aldık.
28.01.2024Mimarlık
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi AçıldıTürkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, kültür sanat dünyasına yeni bir müze daha kazandırdı.
28.01.2024Mimarlık
Kütüphanelerin Evrimi
Kütüphanelerin EvrimiKitaplar ve onlar için tasarlanan yapılar tarih süresince birbirlerine çok yakın bir gelişim sergiledi. Kitapların üretimi, korunması, saklanması ve okurla buluşması teknolojinin olanaklarıyla birlikte sürekli biçim değiştirirken, kütüphane yapıları da bu gelişime ayak uydurarak evrimini sürdürdü. Günümüzde kütüphane yapıları insanları bir araya getiren kamusal bir mekan ve kültürel bir simge olarak eskisinden çok daha büyük bir önem taşıyor.
1.01.2024Mimarlık
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı
Çizgilerle Modern Türkiye MimarlığıVitra’nın cumhuriyetin 100. yılı için Arkitera iş birliğiyle geliştirdiği “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibinde görev alan Cem Dedekargınoğlu, Umut Şumnu, Onur Kutluoğlu ve Kayahan Kaya ile, grafik roman türünde aktardıkları, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimar ve yapıların hikayelerini konuştuk.
1.01.2024Mimarlık
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum...
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum...Melek Zeynep Bulut ile, Londra Tasarım Bienali’nde önemli başarılara imza attıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi önüne taşınan ve 10 Aralık’a kadar İstanbullular ile buluşmaya devam edecek olan “Açık Yapıt” eseri ve disiplinler arası bir düzlemde gerçekleştirdiği, kolektif belleğe hitap eden diğer kamusal yerleştirmeleri üzerine...
27.11.2023Mimarlık
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz:  Şehir, insanlardan başka nedir ki?
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz: Şehir, insanlardan başka nedir ki?Hatay'ın ve Adıyaman'ın yeniden ihyası projelerine liderlik eden Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kentsel Yenileme Merkezi Kurucu Ortağı Cem Yılmaz ve DB Mimarlık Kurucu Ortağı Bünyamin Derman ile projenin kapsamını, temel planlama yaklaşımlarını, ulusal ve uluslararası paydaşlarını, rant kültürü ve soylulaştırma tehlikelerine karşı alınan önlemleri ve geçmişte yapılan hatalardan nasıl dersler çıkarıldığını konuştuk.
30.10.2023Mimarlık
Hanif Kara: Bizi yeni binalar inşa etmeye iten kapitalizm hakkında daha fazla tartışmalıyız...
Hanif Kara: Bizi yeni binalar inşa etmeye iten kapitalizm hakkında daha fazla tartışmalıyız...Dünyaca ünlü mimarlarla birlikte projeler geliştiren Strüktür Mühendisi ve İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü Onursal Üyesi Prof. Hanif Kara ile mimarlık ve mühendislik arasındaki ilişkiyi, teknolojinin sınırları nasıl bulanıklaştırdığını, gelişmiş ve gelişmekte olan dünyada sürdürülebilir inşanın ne anlama geldiğini konuştuk.
28.08.2023Mimarlık
Mimar Alper Derinboğaz: Çatalhöyük’ten Göbeklitepe’ye coğrafyamızdaki yapı yapma kültüründen öğreneceğimiz çok şey var...
Mimar Alper Derinboğaz: Çatalhöyük’ten Göbeklitepe’ye coğrafyamızdaki yapı yapma kültüründen öğreneceğimiz çok şey var...Mimarlık pratiğini, klasik bir yapı üretim stüdyosu olmaktan çok araştırmaya ve öğrenmeye dayalı multidisipliner bir laboratuvar gibi kurguladığı Salon bünyesinde, özgün bir perspektifte sürdüren Alper Derinboğaz ile İstanbul Müzesi başta olmak üzere güncel projelerini ve sanatmimarlık arakesitindeki diğer işlerini konuştuk.
31.07.2023Mimarlık
Selçuk Avcı:  Mimarlık alanındaki genç girişimleri destekleyecek bir kuluçka merkezi oluşturuyoruz...
Selçuk Avcı: Mimarlık alanındaki genç girişimleri destekleyecek bir kuluçka merkezi oluşturuyoruz...Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı ile ulusal ve uluslararası ölçekte yürüttüğü güncel mimari ve kentsel tasarım projelerinin yanı sıra stüdyonun yeni ortaklık yapısını, açık çağrısı 9 Temmuz’a kadar devam eden GEMSS’23’ü, The Circle’daki yenilikleri, aynı çatı altında bir kuluçka merkezini de kapsayacak olan yeni bir mimarlık hub’ı oluşturma hedeflerini konuştuk.
26.06.2023Mimarlık
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir
Terk Edilmiş Binaların Kaderi DeğişebilirSevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın küratörlüğünde Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenen “Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” projesi, terk edilmiş binaları yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine, onların hikayelerini dinlemeyi ve anlamayı öneriyor.
28.05.2023Mimarlık
Herkes İçin Mimarlık: Başka bir gelecek ve başka bir mimarlık, bugünden yaptığınız, sürdürdüğünüz, paylaştığınız sürece mümkün...
Herkes İçin Mimarlık: Başka bir gelecek ve başka bir mimarlık, bugünden yaptığınız, sürdürdüğünüz, paylaştığınız sürece mümkün...Depremden etkilenenlerin bir araya gelebileceği, ortak paylaşıma olanak sunan geçici bir topluluk merkezini Kahramanmaraş’ta hayata geçirmek için çalışan Herkes İçin Mimarlık Derneği ile bölgede kullanıcıların katılımı ve farklı kolektifler ile iş birliği içinde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra toplumsal angajmanlı ve demokratik mimarlığın geleceği hakkında konuştuk.
1.05.2023Mimarlık
Can Çinici: Depremin oluşturduğu hazin yıkım bize şehir ve bölge ölçeğinde planlamanın yeniden hatırlanması gerektiğini gösteriyor
Can Çinici: Depremin oluşturduğu hazin yıkım bize şehir ve bölge ölçeğinde planlamanın yeniden hatırlanması gerektiğini gösteriyorGüneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok geniş bir alanda yıkımlara ve can kayıplarına neden olan depremlerin ardından bölgede ayakta kalan nitelikli yapılardan biri olan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Binası’nın mimarı Can Çinici ile kentlerimizin nasıl böylesine büyük felaketlere açık bir hale geldiğini konuştuk.
27.03.2023Mimarlık
Dekorasyonda deprem önlemleri
Dekorasyonda deprem önlemleriÜlkemizin jeolojik yapısı gereği deprem gerçeği ile yüz yüze yaşamak zorundayız. Bu durumda en az yapıların ve zeminin sağlamlığından emin olmak kadar önemli bir diğer konu, iç mekanlarımızı depreme karşı güvenli hale getirmek. İşte yaşam alanlarımızın dekorasyonunda alabileceğimiz deprem önlemleri.
19.03.2023Pazar
Sevince Bayrak, Oral Göktaş: Yıkmadan, mevcudun üzerine ekleyerek dönüştürmek Türkiye için çok acil bir konu...
Sevince Bayrak, Oral Göktaş: Yıkmadan, mevcudun üzerine ekleyerek dönüştürmek Türkiye için çok acil bir konu...Yasemin Şener, Mimar- Koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yaptığı Venedik Bienali 18...
25.12.2022Mimarlık
Murat Germen: Kenti izlemek, insanı izlemek demek benim için…
Murat Germen: Kenti izlemek, insanı izlemek demek benim için…Kentsel planlama ve mimarlık eğitimlerinin ardından bir ifade ve araştırma aracı olarak gördüğü fotoğraf sanatına yönelen Murat Germen ile kent, mimarlık ve fotoğraf arasında kurduğu imgeleri; aşırı kentleşme, soylulaştırmanın etkileri, kent hakları, mülkiyet / mülksüzleştirme, insanın doğada yarattığı tahribat, küresel ısınma ve su hakları gibi konulara odaklandığı yapıtlarını konuştuk.
27.11.2022Mimarlık
TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri Sahiplerini Buldu
TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri Sahiplerini BulduTürk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin 15. dönem sahipleri belli oldu.
30.10.2022Mimarlık
Ömer Selçuk Baz: En sürdürülebilir, en çevreci, en ekolojik yapı hiç yapılmamış olandır.
Ömer Selçuk Baz: En sürdürülebilir, en çevreci, en ekolojik yapı hiç yapılmamış olandır.Ona göre “coğrafya kaderdir” noktayla değil, üç noktayla bitmesi gereken bir cümle. Çünkü bu kader değiştirilebilir ama anlamadığın bir şeyi değiştirmeye çalışamazsın. Bulunduğu coğrafyanın kodlarını iyi anlayıp özümseyen, bu zamana ve yere ilişkin bir mimarlık üretimini sürdüren Mimar Ömer Selçuk Baz ile kendi varoluşunu biçimlendiren coğrafyaları, mimarlık yazınında onu cezbeden şeyleri ve güncel işlerini konuştuk.
30.10.2022Mimarlık
Yasemin Şener’e  Basın Yayın Ödülü
Yasemin Şener’e Basın Yayın ÖdülüTürk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin 15. dönem sahipleri belli oldu. pRchitect İletişim Kurucusu, Mimar Gazeteci ve Milliyet Mimarlık Dergisinin Yayın Yönetmeni Yasemin Şener “Basın Yayın Ödülü”ne layık görüldü.
14.10.2022Gündem
İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Dünü, Bugünü, Yarını...
İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Dünü, Bugünü, Yarını...Mimarlık kültürüne katkıda bulunmak, yapılı çevrenin niteliklerini geliştirmek, mesleğin saygınlığını ve etki alanını artırmak amacıyla 2002 yılında kurulan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Durmuş Dilekci başkanlığındaki genç ve dinamik yönetim kurulu ile derneğin 20. yılına özel olarak planladıkları etkinlik ve projeleri konuştuk.
25.09.2022Mimarlık

Benzer Haber Etiketleri

Yasemin Şener ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.