Masterchef'te gergin anlar! Hakaretler havada uçuştuMasterChef takım oyunları sürüyor. Haftanın son dokunulmazlığı da kıran kırana bir rekabetle geçti. Dört eleme adayı ardından cuma akşamı MasterChef'te takımlar, elemeden önce son kez karşı karşıya geldi. Darülaceze'de düzenlenen dış oyun sonunda kaybeden takımdan son iki eleme adayı çıkarıldı. Öte yandan dinlenme odasında Fatma Nur ve Barış arasında gerginlik yaşandı.
Bayram için 6 hafif tatlı tarifiRamazan sonrası bayramda ikram edilen ve yapılan çoğu tatlı kan şekerinizi anında yükseltebilir ve midede bazı problemlere yol açabilir. Bu yüzden sizin için bayrama özel hafif tatlı tarifleri paylaştık. İşte bayram için hafif tatlı tarifleri...
Gül Suyu Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Gül suyu nasıl kullanılır?Gül suyu, gülün taç yaprakların damıtılması ile elde edilen değerli ve faydalı bir sudur. Gül suyu, güzel kokusu ve yapısı sayesinde genellikle kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılır. Gül suyunu ilk defa İranlılar damıtarak elde etmiştir. Elde edilen doğal ve şifalı olan bu ürün, çok kısa bir süre içinde Asya ve Avrupa’da da yayıldı. İşte, gül suyu hakkında bilinmesi gerekenler.
Tatlısız bayram mı olur!Sütlüsünden şerbetlisine en güzel, en lezzetli bayram geleneklerimizden biridir tatlı. Bayramın neşesidir, rengidir, özel sohbetlerin vazgeçilmez eşlikçisidir. Tüm diyetleri bir kenara atarak tatlının tadını çıkarmak ise sanki sadece bayramlara mahsustur. Hele tatlınızı evde kendiniz yapıyorsanız kıymetine paha biçilemez. Bu güzel bayram gününde sizlerle ustalarından tatlı tariflerini paylaşmak istiyorum. Afiyet olsun
Paradan ne haber?Ayşe Hanım Teyzem sabahtan akşama borsa endeksi indi - bindi, dolar, altın fiyatı indi - bindi haberlerinden bunalmış. “Parası olanlar ne yapıyor? Ev mi, altın mı, döviz mi satın alıyor?” diyerek merak ediyor. “Ayşe Hanım Teyzem’e, paradan puldan haber vermek için İstanbul’da dolandım, durdum... Markalı konut müteahhitlerini yokladım, Kapalıçarşı’da altının nabzını tuttum, yatırım fonlarına bir göz attım
SON 400’DE TOTEM BAŞLADIEn güzel an atların son 400’e girdiği an. İnsanlar delirmiş gibi bariyerlerin yanına geliyor, homurtular, sesler yükselmeye başlıyor, ardından atlar tam önünüzden geçerken tıpkı futbol maçındaki gibi totem yapanları görebiliyorsunuz. Kimi içeri kaçıyor, kimi arkadaşının omzuna atlıyor, kimi kafasını çevirip dua etmeye başlıyor
ESKİŞEHİR'İN EMEKTAR KÜÇÜK AĞACI: PİNOİçinden demiryolu geçen kent Eskişehir... Porsuk Çayı üzerine kurulu köprüleri, Venedik’i hatırlatan gondolları, üniversitesi ve “Metropollerde böylesi yok” dedirten sanat aktiviteleriyle akıllara geliyor...
Kısaca Antakya: Kasapberberkahve29 Ekim, dolayısıyla üç günlük mis gibi bir tatil kapıda. Kısa süre önce Antakya’da geçirmiş biri olarak, yolunu buraya düşürmeye niyetlenenlere hizmet boynumun borcu
ANTAKYA’NIN YÜZÜ GÜLÜYORKüçük bir grup arkadaşla gittiğimiz Antakya’da mozaik müzesi, St.Pierre Kilise’si, Samandağ, Uzun Çarşı’yı gördük. Dar sokaklar, birbirinden güzel evler vardı. Ama en çok aklımda kalan Antakyalıların güler yüzleri, yardımseverlikleriydi
Bayramda pişen yemekler rakıya uygunDespina'nın Yolu Platformu içkili mekan işleten 13 kadının bir araya geldiği bir oluşum. Karşı cinse meydan okuyan bu kadınlar, yemek kültürümüzü ayakta tutmaya çalışıyor, insanları özellikle eski bayram sofralarını tekrar kurmaya davet ediyor
Portakallı baklavası parmak ısırtıyorKanyon'daki Konyalı'nın salonu iç açıcı. Masaları doğru dürüst. Servis personeli genç. En önemlisi, lezzet yelpazesi çok geniş
Mimar olarak İstanbul'da acı çekiyorum12 milyon nüfuslu bir şehrin belediye başkanı olup bir gün 'yoruldum' demeyen Kadir Topbaş, bir mimar olarak İstanbul'da acı çektiğini söylüyor
Moralimi kuzu pirzola düzelttiKanyon'daki Konyalı lokantasının bazı yemekleri beni hayal kırıklığına uğrattı. Sonra kuzu pirzolasıyla kendime geldim. İstanbul'da yediğim en iyi pirzolalardan biriydi
Büyük İskender, Denize hayran kaldıHe-Deye yeni imaj ve kadro, sosyetenin 3. Leventteki adresi COCO a gogo, Maslak Venuede dinamik bir gece, Blade Salsa Show, Alcherada ilk kış konseri, Efes Pilsen Blues Festival, kışlık kahvaltı ve brunch adresleri...
Hamsi kılçığı ziyafetiG by Karafın mönüsü zengin. Marine edilmiş, çörek otlu ve biberli tonbalığı pek lezzetli. Ama benim için buranın sürprizi tavada kızarmış, nar gibi olmuş hamsi kılçığı oldu
Hamsi kılçığı ziyafetiG by Karaf'ın mönüsü zengin. Marine edilmiş, çörek otlu ve biberli tonbalığı pek lezzetli. Ama benim için buranın sürprizi tavada kızarmış, nar gibi olmuş hamsi kılçığı oldu
İstanbulda bir Yunan lokantasıTa Nisia meyhane veya taverna türü bir Yunan lokantası değil. Dekoru, beyaz keten örtülü masaları ve servisiyle doğru dürüst bir lokanta