Son dakika pişirilir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirilir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirilir haber sayfamızda...
Yıllarca boşa uğraştık! Salyalanan kabağa çare, 1 tane katınca tadından yenmiyorSofralarımızdan eksik olmayan kabak yemeği, pek çok kişinin severek tükettiği yemeklerden biridir. Genellikle yoğurt ile servis edilen bu yemek, doğru tekniklerle pişirilmediği zaman bamyanın salyalı haline dönüşüyor. Kabağın salyalanmasını önlemek istiyorsanız bu püf noktaları bilmeniz gerekiyor.
Kayseri'nin gözbebeği, pastırma çiğ de yenir demeyin! Pişince bir başka oluyorEn çok tüketilen şarküteri ürünlerinden biri pastırmadır. Pek çok kişi pastırmayı kahvaltılarda çeşitli formlarda tüketmeyi sever. Tuzla kurutulan bu besin, genellikle pişirilmeden tüketilir. İnsanlar pastırmayı pişirmeden yemenin herhangi bir zararı olup olmadığını merak ediyor. İşte cevabı.
İçi sulu mükemmel tavuk için şef tarifi! Binlerce kişi memnun kaldı, sırrı 'beyaz'daHem pratik hem lezzetli olan tavuğun, birçok faydası var. Lezzetli bir tavuk pişirmenin asıl sırrını henüz bilmiyorsanız, öğrenmenin tam zamanı! Sosyal medyada bir kullanıcının paylaştığı ipucu viral oldu ve en lezzetli, sulu, iyi pişmiş tavuk göğsünün sırrı ortaya çıktı.
Börekçilerin parmak yedirten sırrı! Tek şişe yeterli: Tel tel dökülüyor, çıtırlığı efsaneTürk mutfağında önemli bir yer edinen börek, çeşit çeşit hazırlanabiliyor. Özellikle börekçilerin hazırladığı çıtır böreği elde etmek zor bir işlem gibi görünebilir. Ancak gerçek bir lezzet ustası olabilmek için bu sırları bilmeniz gerekiyor. Böylece evinizde leziz börekler pişirebilirsiniz. İşte sırrı.
Lahana dolmasını böyle sarın, dağılma derdi kalmayacak! Lezzetine doyulmuyorTürk mutfağının çok sevilen lezzetlerinden biri de lahana dolmasıdır. Diğer dolma çeşitlerine kıyasla lahanadan elde edilen dolma, daha fazla teknik gerektirebilir. Pişerken incelen yaprakları dolmanın dağılmasına neden oluyorsa bu taktikleri deneyin. İşte lezzetine doyum olmayan lahana dolması için yapılması gerekenler.
Böyle pişirince asla dağılmıyor, kabuk da atmıyor! Aşçıların sırrı un ve sütteymişNohut Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hele yanına pilav da eklenince tadından geçilmiyor. Ancak nohudun haşlanırken kabuklarını atması lezzetine halel getirebilir. Peki nohut haşlarken kabuklarının soyulmaması için neler yapılmalıdır? İşte lokum gibi lezzetli nohut yemeğinin püf noktaları.
Dibi tutmadan yaprak sarma nasıl pişirilir? Sarmaların altına bu malzemeleri ekleyinYaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, bu lezzetli yemeği hazırlarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, sarmaların pişirme sırasında dibinin tutmasıdır. Dibi tutmuş sarmalar hem lezzet kaybına yol açar hem de sunum açısından istenmeyen bir durum yaratır. Peki, yaprak sarmayı dibi tutmadan nasıl pişirebiliriz? İşte sarmalarınızı mükemmel pişirmenin sırrı!
Nohut kabuklanmasını engelliyor, pamuk gibi oluyor! Tencereye 1 kaşık ekleyinNohut yemekleri, hem lezzetli hem de besleyici olmasıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak nohutu pişirirken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri kabuklanma ve sertliktir. Peki, nohutu pamuk gibi yumuşacık yapmanın sırrını biliyor musunuz? Tencereye ekleyeceğiniz sadece 1 kaşık bu malzeme ile nohudunuzu kabuklanmadan ve sertleşmeden pişirebilirsiniz. İşte bu mucizevi tüyoyu keşfedin...
MASTERCHEF ÖZBEK PİLAVI TARİFİ | 🍚 Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te ana kadro için mücadeleler başladı. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar ilk kadro için belli olurken kalanlar yedekler için yarıştılar. Yarışmacılardan ise ikinci etapta Özbek pilavı yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte Özbek pilavı tarifi…
Wok tavada her şey pişirilmez! İçten içe yakıyor, metalin tadı yemeğe geçiyorÇin mutfağında yaygın olarak kullanılan woklar, yüksek ve eğimli kenarlara sahip kase şeklinde kızartma tavalardır. Woklar genellikle sote yapmak için kullanılsa da derin yağda kızartma, haşlama ve buharda pişirme dahil olmak üzere her türlü mutfak işinde faydalıdır. Ancak bazı yiyecekleri pişirmek için uygun değil. Açıklıyoruz!
Et kavururken sert oluyorsa 1 bardak ekleyin! Et lokum gibi yumuşacık oluyorEt kavururken en sık karşılaşılan problemlerden birisi de etin sert olmasıdır. Kavurduğunuz et sert oluyorsa bazı püf noktaları gözden kaçırıyorsunuz demektir. Size önereceğimiz bu püf noktalarla et lokum gibi yumuşacık olacak. İşte yumuşacık et kavurmanın püf noktası…
Aşçılar dağılmaması için püf noktasını verdi! İçli köfte böyle pişmeliymişİçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi oluyor. Hem yapımı hem de tadıyla dikkat çeken içli köfte, birçoğumuz için evde yapılması zor gibi görünse de aslında oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. İşte içli köfte yaparken bilmeniz gerekenler ve lezzetin sırrı...
Lezzeti ile Ramazan ayında da revaçta! Tadını bilen akın ediyorErzurum’a özgü önemli lezzetlerden birisi olan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebap, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu. Cağ kebabın lezzeti dünyada konuşulurken adı ile alakalı da devam eden bir tartışma bulunuyor.
Pişirilir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.