14.01.2025 - 10:50 | Son Güncellenme:
300 gr brokoli, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta beyazı, 100 gr doğranmış eski kaşar, 30 gr rendelenmiş eski kaşar, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 tatlı kaşığı muskat bu fit sufle için gereken malzemeler arasında.
Fırınınızı 200°C' ye ayarlayıp ısıtma işlemini başlatın. Bu işlem son derece önemli olduğundan atlanmamalı. Brokoli çiçeklerini kaynayan suda 2/3 oranında pişirmelisiniz. Yeşilliklerin rengini kaybetmemesi için soğuk suya almalısınız. Brokolilerin suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
Derin bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve brokoli püresini üzerine ilave edin. Tuz, karabiber ve muskat ayarını yapıp katılaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yumurta sarılarını brokoli karışımına ekleyin ve hızlı şekilde çırparak pişirin. Küp küp doğranmış eski kaşarı da tavaya alıp eriyinceye kadar karıştırarak pişirme işlemini tamamlayın.
Oda sıcaklığında bekleyen yumurta beyazlarını derin bir kaba alın ve hacmi ilk halinin 3 katına çıkıncaya kadar aynı yöne doğru çırpmaya devam edin. Çırpılmış yumurta beyazlarını hiç bekletmeden brokoli püresiyle birleştirin ve bir spatula yardımıyla beyaz kısmı söndürmemeye dikkat ederek katlama yöntemiyle karıştırmaya devam edin.
Sufle kaplarını kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlamalısınız. Daha sonra kabın iç kısmını rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Sufle hamurunuzu sufle kaplarına alın ve önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
Kaplarınızın büyüklüğüne göre pişme sürenizde değişiklikler olabilir. Pişen suflelerinizi sıcak olarak et yemeklerinin yanında kaplarından çıkararak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!