Son dakika yemek tarifi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemek tarifi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemek tarifi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.880 yemek tarifi haberi bulunmuştur.
Gün tabaklarının 1 numaralı mücver tarifi! Arkalı önlü pişirin, kaşarlısı enfesMücver denilince aklınıza sadece kabakla yapılan versiyonu mu geliyor? O zaman bu farklı tarif tam size göre. Kaşarlı patatesli mücver, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve uzayan kaşarıyla herkesin bayılacağı bir lezzet. İşte hazırlanışı.
Ağızda dağılan yaprak sarmanın sırrı sodada! 1 şişe dökün, parmak yediren tarifYaprak sarma, birçok kişinin tüketmeye doyamadığı lezzetli bir aperatif yiyecektir. Hem geleneksel hem de yenilikçi bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Yaprak sarmasının içine soda koyduğunuzda tarifin tadının ne kadar değiştiğine çok şaşıracaksınız.
Glüten yok yufka yok! Çıtır çıtır böreği güllaçla yapın: Kırıp sosa batırınca tamamGüllaç, Ramazan denince akla ilk gelen tatlılardan biridir. İncecik ve çıt kırıldım güllaç yaprağı ile yapılacak denemeye değer tek tarif sütlü tatlı değil. “Nasıl aklıma gelmemiş?” diye sorduran tarif güllaç böreği, yumuşacık katları, bol iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Daha önce hiç tatmadığınız bu özel börek, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olabilir. Peki güllaç yaprağı ile hafif ve glütensiz börek nasıl yapılır?
Kokusuyla sahura kaldırıyor! Zahmetsiz mayasız poğaça tarifi, 30 dakika yeterRamazanda sahur ve iftarda pide yemekten sıkıldıysanız ya da hem hafif hem de lezzetli bir hamur işi arıyorsanız haberimizdeki tarif tam da size göre! Mayasız poğaçayı sahur için hazırlayabilirsiniz. Peki zahmetsiz bir lezzet olan mayasız poğaça nasıl yapılır?
Pastırmayı pidenin değil, kağıdın arasına koyun! 20 dakikada lokuma dönüyorRamazanda oruç açarken sofrada pastırma olmazsa olmaz diyenlerdenseniz haberimizdeki tarif tam da size göre. Bir kere yapınca bir daha vazgeçemeyeceğiniz kâğıtta pastırma tarifi yalnızca 20 dakikada tamamlanıyor. Yapmanız gereken tek şey, pastırma dilimlerini pidenin değil, kâğıdın arasına koymak!
Tabakta dağılmayan su böreği hüner ister! Hazırını unutturacak, iyice harmanlayınSu böreği, Türk mutfağının en özel ve zahmetli lezzetlerinden biridir. Tereyağı kokusuyla iştah kabartan, kat kat açılan hamuruyla yumuşacık olan su böreğini herkes sever ama yapması ustalık ister. İşte püf noktalarıyla birlikte ustasından tarifi.
Revaniyi sevmeyene sevdirecek tarif! İrmik bile kullanılmıyor, çaya kadar hazırŞerbetli tatlılar denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan revani, irmiksiz de yapılabiliyor. Her an evde irmik olmayabilir. Bu nedenle revani yapmaktan vazgeçtiyseniz size irmiksiz revani tarifi verebiliriz. Yumuşacık dokusu, şerbeti tam kıvamında çeken keki ve hafif lezzetiyle irmiksiz revani diğer adıyla yoğurt tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanıp tatlı severlerin favorisi olabilir. Peki bu tatlı nasıl yapılıyor?
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyorTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle tam bir lezzet şölenine dönüşebilir. Siz de en güzel karnıyarığı yapmak isterseniz 40 yıllık aşçının tarifine kulak verin. Karnıyarık yemeğinin sırrını bakın neymiş!
Daha lezzetlisi yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanıyorKarnabahar, çoğu zaman pek sevilmeyen sebzelerden biri gibi görünse de doğru pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Sodalı harçla kızartıldığında, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir aperatif yemek tarifi.
30 yıllık şeften çıtır çıtır su böreği tarifi! Havlu kağıt sermek şart, dışarıdan almaya sonOsmanlı mutfağının meşhur hamur işlerinden su böreği, günümüzde de yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir börek. Su böreğinin adı, hamurunun suda bekletilmesinden geliyor. Peki, su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? İşte, ustasından su böreği tarifi!
Bulaşık derdine son veren ıspanaklı makarna tarifi! Tek tabakta iş tamam, yarım saat yetiyorMakarnayı seviyorsanız ama mutfakta fazla vakit geçirmek istemiyorsanız, bu tarif tam size göre. Üstelik yıkama, doğrama gerektirmeden çok daha pratik hale geliyor. Tek bir fırın kabında hazırlanan fırında ıspanaklı makarna, lezzetiyle sofralarınıza nefis bir dokunuş katacak.
Patatesi böyle pişirin, gözünüz et aramayacak! Doyurucu tariften lezzet akıyorPatates, mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri! Kızartması, püresi, haşlaması derken her hali ayrı güzel ama öyle bir tarif var ki eti aratmıyor. Eğer hem doyurucu hem de mükemmel bir patates yemeği yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin.
Pişirme bitince kapağı açık bırakan da var, kapatan da! Fırından gelen ses işi çözüyorYemekleri pişirmek için sıklıkla kullanılan fırın, nefis yiyecekler tüketmemizi sağlar. Bazı yemekleri doğru ve eşit ısıda pişirmek için fırına ihtiyaç duyarız. Ancak pişirme işlemi bittikten sonra bazı kişiler fırın kapağını açık bırakır, kimisi ise direkt kapatır. Peki, hangi işlem daha doğru?
Salçası fazla kaçtıysa çözümü kolay! Her evde var, 'beyaz toz'dan azıcık serpinMutfakta kadınların korkulu rüyalarından olan ‘ölçüyü fazla kaçırma durumu’ yemeğin nasıl kurtarılacağı sorularını akıllara getiriyor. Haberimizde salçası fazla kaçan yemeği nasıl kurtaracağınızı açıklayacağız. Üstelik de her derde deva ‘beyaz toz’ burada da devrede!
Yıllarca boşa uğraştık! Salyalanan kabağa çare, 1 tane katınca tadından yenmiyorSofralarımızdan eksik olmayan kabak yemeği, pek çok kişinin severek tükettiği yemeklerden biridir. Genellikle yoğurt ile servis edilen bu yemek, doğru tekniklerle pişirilmediği zaman bamyanın salyalı haline dönüşüyor. Kabağın salyalanmasını önlemek istiyorsanız bu püf noktaları bilmeniz gerekiyor.
Dışarıdan börek aldırtmayan tarif! Sadece 3 yufkadan yapılıyor, çıtır çıtır oluyorÖzel günlerin vazgeçilmezi börek, özellikle çayın yanında tüketilen lezzetli bir yiyecektir. Kahvaltılarda da özel olarak tercih edilir. Ancak börek yapımı oldukça zahmetli gelebilir. Sadece 3 yufka kullanarak lezzetli bir börek yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
Masterchef Hasan’dan efsane tarif! Dubai çikolatasını bir de böyle deneyin: 10 dakikada hazırSon dönemde pek çok kişinin severek tükettiği bir tatlı olan Dubai çikolatasının bambaşka versiyonları da sosyal medyada viral oldu. Masterchef’in sevilen yarışmacısı Hasan Biltekin de konuk olduğu yarışmada bu versiyonlardan birinin tarifini verdi. Üstelik tüm püf noktalarıyla!
İçine atılan şeker tadını dengeliyormuş! Usta aşçılardan fava tarifi, tadı nefisFava, bakla ile yapılan ve özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biridir. Yapımı ilk bakışta oldukça basit gibi görünse de birçok tarifte olduğu gibi doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle hazırlanan bir fava, çok daha lezzetli hale gelir. Doğru püf noktalarına dikkat ederek favayı ideal kıvam ve lezzete kavuşturabilirsiniz. Peki, bu benzersiz lezzeti hazırlarken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Unu 3 kez eleyince pofuduk oluyor! Kalıptan şıp diye çıkacak, oda sıcaklığı şartmışSünger kek hafifliği, pofuduk dokusu ve kendine has lezzetiyle birçok kişinin favorisidir. Ancak sanılanın aksine, mükemmel bir sünger kek yapmak pek kolay değil. Kekin kabarıklığı, yumuşak dokusu ve doğru kıvamı için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. İşte, sünger kekin sırrı, hamurunu hazırlarken kullanılan tekniklerde ve bu önemli püf noktalarda saklı.
Katlama yöntemiyle balon gibi kabarıyor! Sufleniz şelale gibi akacak, işte şef tarifiGöz alıcı kabarıklığı, sıcacık ve yumuşacık iç dokusuyla hem göze hem de damağa hitap eden sufle, özellikle çikolata severlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, o mükemmel kabarmış ve akışkan sufleyi yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Birçok tatlı şefi, sufleyi bir tariften öte, sabır ve incelikle şekillenen bir ritüel olarak ele alır. İşte, tam da bu sebeple her başarılı suflenin ardında dikkatle uyulmuş püf noktaları ve doğru tekniklerin kullanımı yatar.
Evde kokusuz hamsi için kağıt yöntemi! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetliKaradeniz’in gözbebeği, sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamsi, kağıtta pişirildiğinde hem pratik hem de sağlıklı bir tarife dönüşür. Kağıt tüyosu, balığın lezzetini ve suyunu içinde hapsederek yumuşacık ve nefis bir yemek yapmanızı sağlayacak. İşte yöntemi.
Yemek Tarifi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.