04.01.2025 - 14:53 | Son Güncellenme:
Kabak yemeği pişirirken salya yapmasını önlemek için kullanılan bir detay mevcut. Bu önlemi aldığınızda kabak yemeği daha diri ve lezzetli kalacak. İşte kimsenin bilmediği yöntem.
Kabak yemeğinin daha lezzetli olmasını ve salyalanmamasını istiyorsanız, pişirme sırasında tencereye 1 tane küp şeker atın. Küp şeker, salyalanmayı önleyecektir. Ayrıca pişirdiğiniz sırada fazla karıştırmamaya özen gösterin. Karıştırdıkça salya salmasına yol açabilirsiniz.
- 5 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy domates
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 1/2 demet dereotu
Kabak yemeği için 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet doğranmış soğan ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurmanız gerekiyor. Ardından, 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçası ilave edin.
1 adet büyük boy soyulmuş ve doğranmış domatesleri tencereye dökün. Sonrasında 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ilave edip karıştırabilirsiniz. Kabak yemeğini sıcak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya turşu yakışacaktır. Soğuduktan sonra salyalanmaması için