Demleme

Demleme

Son dakika Demleme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Demleme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Demleme haber sayfamızda...

Demleme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 283 demleme haberi bulunmuştur.
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojen
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
31.10.2024Genel Sağlık
Rizeliler çay demlemenin ince noktasını açıkladı! Çay asla acı olmuyor
Rizeliler çay demlemenin ince noktasını açıkladı! Çay asla acı olmuyorRize, çayın en iyi demlendiği ve en lezzetli şekilde sunulduğu yerlerden biri olarak bilinir. Çay tiryakileri için çayın tadı, kokusu ve kıvamı son derece önemlidir. Rizeliler ise yılların deneyimiyle çay demlemenin sırrını açıkladı. Bu teknikle çay, ne kadar beklese de asla acı olmuyor ve her fincanda mükemmel bir lezzet sunuyor. İşte Rizelilerin çay demleme sırları ve bu eşsiz lezzeti yakalamanın püf noktaları!
10.10.2024Bilgi Rehberi
Kahve Dünyasına Yön Verenler
Kahve Dünyasına Yön VerenlerGünümüz dünyasında birçok kişi için kahve artık bir içecekten çok daha fazlası...
29.09.2024Advertorial
İçinde 1200'den fazla böcek türü var! 4 çay bitkisinin poşetinden çıktı: 'İyiye işaret'
İçinde 1200'den fazla böcek türü var! 4 çay bitkisinin poşetinden çıktı: 'İyiye işaret'Günlük yaşamda sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayı, pek çoğumuz sunduğu pratiklik ve çeşitlilik açısından poşet olarak kullanmayı tercih ediyoruz. Ancak bu poşet çayların içinde 1200’den fazla böcek türü olduğunu söylesek... Bilim insanları, e-DNA analizi olarak bilinen bir yöntemi kullanarak, 4 çay bitkisi poşetinin içinde farklı böceklerin DNA’larını tespit etti. Peki, bu çaylar hangileri ve sağlığımıza etkileri ne? İşte cevabı.
22.09.2024Genel Sağlık
Gıda endüstrisinde yapay zeka teknolojileri!
Gıda endüstrisinde yapay zeka teknolojileri!Türkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünyanın dört bir yanından gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturacak.
8.07.2024Ekonomi
Çayı böyle demleyince lezzeti ikiye katlanıyor! Birkaç damla sıkıp mideyi rahatlatın
Çayı böyle demleyince lezzeti ikiye katlanıyor! Birkaç damla sıkıp mideyi rahatlatınBirçok kişi çay içmeyi seviyor. Çay demleme konusunda da zaman zaman bazı farklılıklar gözlemlenebiliyor. Ancak bu demleme yöntemiyle içtiğiniz çay hem midenizi rahatlatacak hem de daha lezzetli olacak.
5.07.2024Püf Noktası
Çay acı oluyorsa demleme tekniğiniz yanlış olabilir! Tavşan kanı çay böyle demlenmeliymiş
Çay acı oluyorsa demleme tekniğiniz yanlış olabilir! Tavşan kanı çay böyle demlenmeliymişMükemmel bir çay demlemenin sırrı doğru tekniklerde saklıdır. Eğer çayınız acı oluyorsa, demleme yönteminizde bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. İşte tavşan kanı çay demlemek için bilmeniz gerekenler...
1.07.2024Püf Noktası
Çeşme suyuyla demlenen çay bildiğimiz gibi değilmiş! Kaynasa da tehlikeli, lezzeti başka
Çeşme suyuyla demlenen çay bildiğimiz gibi değilmiş! Kaynasa da tehlikeli, lezzeti başkaBirçok kişi genel alışkanlıkları nedeniyle çayı çeşme suyuyla demliyor. Ancak uzmanlara göre çay demlerken çeşme suyu kullanmak çok sakıncalı bir durum. Vücuda zararları olabilecek bu durumun önüne geçmek için farklı alternatifler sunuyorlar. Peki, çay demlerken neden çeşme suyu tercih edilmemeli?
31.05.2024Püf Noktası
Ticaret Bakanlığı açıkladı! e-ticaret hacmi 1,85 trilyon liraya ulaştı
Ticaret Bakanlığı açıkladı! e-ticaret hacmi 1,85 trilyon liraya ulaştıTicaret Bakanlığı tarafından Türkiye'de E-Ticaretin Görünümü Raporunu yayınladı. Raporda, e-ticaret hacmi 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 115,15 artarak,1,85 trilyon liraya ulaştığı belirtildi.
27.05.2024Ekonomi
1924 Gönen’den franchise fırsatı
1924 Gönen’den franchise fırsatıKurtuluş Savaşı gazisi dedenin başlattığı kahve işini 5. nesile taşıyan 1924 Gönen, 2021 yılında kurduğu, ve 1.5 yıl önce Kemeraltı’nda açtığı dükkan/cafe konseptini, 60 ay faizsiz vadeyle Ege’ye açıyor.
20.05.2024Advertorial
Çay tabaklarının kırmızı-beyaz üretilme sırrı! Hayır, tek nedeni renk uyumu değil
Çay tabaklarının kırmızı-beyaz üretilme sırrı! Hayır, tek nedeni renk uyumu değilDünyanın en çok çay tüketilen ülkelerinden Türkiye'de çay servisi genellikle kırmızı-beyaz benekli tabaklarda yapılır. Uzun süredir aşina olduğumuz bu tabakların aslında üretilme amacı çok farklı. İşte nedeni.
9.05.2024Püf Noktası
Çay demlerken gözden kaçan hata! Demlerken acımasına neden oluyor
Çay demlerken gözden kaçan hata! Demlerken acımasına neden oluyorGünlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen çay acı olduğunda kimse içmek istemez. Demlik demlik tükettiğiniz çayınız acı oluyorsa bu yöntemi deneyin.
6.05.2024Püf Noktası
Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor
Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyorTürk mutfağının olmazsa olmazı sıcak içeceklerin başında çay geliyor. Kahvaltı sofrası yemek sonrası çay. En az günde iki demlik tüketiyoruz. Çayınız acı oluyorsa çaycıların size bir önerisi var.
17.04.2024Püf Noktası
Demlik demlik içiyoruz ama bugüne kadar yanlış demliyormuşuz! Bu yöntem çayın acımasını engelliyor
Demlik demlik içiyoruz ama bugüne kadar yanlış demliyormuşuz! Bu yöntem çayın acımasını engelliyorÇay, dünya genelinde en popüler içeceklerden biri olarak kabul edilirken, çoğu zaman çayın tadı, demleme yöntemine bağlı olarak değişebiliyor. Çayın acı olmasının nedeni de demleme yöntemine göre değişiyor. İşte doğru çay demleme yöntemi…
8.03.2024Püf Noktası
Çaycıların sır gibi sakladığı yöntem! Acılaşmıyor, tek hamlede tavşan kanı oluyor
Çaycıların sır gibi sakladığı yöntem! Acılaşmıyor, tek hamlede tavşan kanı oluyorÇay demleme işlemi her kültüre göre değişik farklılıklar barındırıyor. Çaycıların bir sır gibi sakladığı bu yöntem ise çayın çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. Bu yöntemi deneyenler çayın acı tadından kurtuluyor. İşte detaylar.
31.01.2024Püf Noktası
Tuzlu kahve yerini tuzlu çaya bıraktı! ABD’li bilim insanından ‘çaya tuz atın’ çağrısı
Tuzlu kahve yerini tuzlu çaya bıraktı! ABD’li bilim insanından ‘çaya tuz atın’ çağrısıÇay tüketiminde Türkiye birinci sırada yer alıyor. Yıllardır çay demleme tekniği hiç değişmemiştir. Ancak ABD’li Profesör Michelle Francl’in ‘çaya tuz atılmalı’ savı dünya gündemine bomba gibi oturdu.
27.01.2024Yaşam
Çay krizine Türk cevabı
Çay krizine Türk cevabıABD’li bir kimya profesörünün çayın içine bir tutam tuz atılması gerektiği yönündeki açıklaması İngiltere’de en çok tartışılan konular arasına girince ABD ve İngiltere esprili ve diplomatik bir atışma yaşadı.
27.01.2024Gündem
Yaz aylarında bayılarak tüketeceğiniz soğuk kahve tarifi! Hem lezzetli hem pratik
Yaz aylarında bayılarak tüketeceğiniz soğuk kahve tarifi! Hem lezzetli hem pratikYaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan soğuk kahve, serinletici ve lezzetli bir alternatif. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis içecek, sıcak günlerde enerji verici bir mola sunar. İşte pratik bir şekilde evde yapabileceğiniz soğuk kahve tarifi ve bu ferahlatıcı içeceği daha da özel kılacak bazı öneriler.
18.12.2023Yemek
Poşet çaylardaki görünmez tehlike! Asıl risk sallama ipi ve poşetin kendisi
Poşet çaylardaki görünmez tehlike! Asıl risk sallama ipi ve poşetin kendisiTürk milletinin çayı ne kadar çok sevdiği bilinir. Akşam çayı, kahvaltı çayı, misafire çay derken demlik demlik tüketiyoruz. Son dönemlerde pratik olması nedeniyle poşet, demlik gibi çaylar tercih ediliyor. Bunun dışında ise bir de sallama bitki çayları var. Ancak poşet çaylarda gözle göremediğimiz büyük bir tehlike var. Asıl risk ise sallama ipi ve poşetin ta kendisi!
16.12.2023Sağlık
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023Yemek
Şişkinlik ve ödemle mücadelede doğal yöntem: 1 haftada şişkinlik ve ödemi bitiriyor
Şişkinlik ve ödemle mücadelede doğal yöntem: 1 haftada şişkinlik ve ödemi bitiriyorŞişkinlik ve ödem, günlük yaşantımızı etkileyen rahatsızlıklardır. Hem fiziksel hem de duygusal rahatsızlıklara yol açabilirler. Şişkinlik ve ödem çoğu zaman zararsızdır evde deneyebileceğiniz doğal yöntemlerle şişkinlik şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
19.10.2023Alternatif Tıp
Zaten buruştu deyip sakın çöpe atmayın: Buruşan salatalıkları ilk günkü haline getiriyor
Zaten buruştu deyip sakın çöpe atmayın: Buruşan salatalıkları ilk günkü haline getiriyorSalata, cacık, turşu gibi yemeklerin ana malzemesi olan salatalık buzdolabında kaldıkça buruşabiliyor. Bu durumda salatalıklarınızı sakın çöpe atmayın. Buruşmuş salatalıkları ilk haline getiren yöntemi sizin için paylaştık…
4.10.2023Püf Noktası
Kadın çorabıyla filtre kahve... Dikkat! İnsan sağlığını tehdit ediyor
Kadın çorabıyla filtre kahve... Dikkat! İnsan sağlığını tehdit ediyorKonya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, kahvelerle ilgili yapılan araştırmanın sonucunu paylaştı.
4.10.2023Gündem
Çay tiryakileri çok sevdi! Sıfır acılığın formülü: Tadı, kokusu, rengi tam oturuyor
Çay tiryakileri çok sevdi! Sıfır acılığın formülü: Tadı, kokusu, rengi tam oturuyorVazgeçilmez geleneksel içecekler arasında yer alan çay, demleme stillerine göre farklı tatlarda olabiliyor. Demlediğiniz çayın sürekli acı olmasından şikayetçiyseniz, bu yöntemi deneyin.
3.10.2023Püf Noktası
Beta Yeni Han’da kahve sohbetleri
Beta Yeni Han’da kahve sohbetleri1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde, kahvenin tarihi, kahveye dair hikâyeler, kahve demleme-saklama-pişirme yöntemleri gibi başlıklarla, gastronomi yazarı Cenk Girginol’un konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte masaya yatırılacak.
30.09.2023Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Demleme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.