Püf Noktası Çay acı oluyorsa demleme tekniğiniz yanlış olabilir! Tavşan kanı çay böyle demlenmeliymiş

Çay acı oluyorsa demleme tekniğiniz yanlış olabilir! Tavşan kanı çay böyle demlenmeliymiş

01.07.2024 - 13:53 | Son Güncellenme:

Mükemmel bir çay demlemenin sırrı doğru tekniklerde saklıdır. Eğer çayınız acı oluyorsa, demleme yönteminizde bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. İşte tavşan kanı çay demlemek için bilmeniz gerekenler...

Çay acı oluyorsa demleme tekniğiniz yanlış olabilir Tavşan kanı çay böyle demlenmeliymiş

Türkiye, dünyada kişi başına en fazla çay tüketilen ülkelerden biridir. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan çay, sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Kahvaltılarda, öğleden sonraları ve misafirliklerde sıkça tüketilir. Ancak çay demlemenin de incelikleri vardır. Eğer çay demleme tekniğiniz yanlışsa çayın acımasına ne olursunuz. İşte doğru çay demleme tekniği...

Haberin Devamı

HEMEN SUYUNU DÖKMEYİN

Su kaynadıktan hemen sonra çay yapraklarının üzerine dökülmemelidir. Kaynar suyun sıcaklığı yaklaşık 100°C'dir ve bu yüksek sıcaklık, çay yapraklarının yanmasına yol açabilir. Yanmış çay yaprakları, acı ve istenmeyen tatların ortaya çıkmasına neden olur.

Çay acı oluyorsa demleme tekniğiniz yanlış olabilir Tavşan kanı çay böyle demlenmeliymiş

Çay demlemek için en uygun su sıcaklığı 85-90°C arasındadır. Bu sıcaklık aralığı, çay yapraklarının yavaşça açılmasını ve tüm aromalarının suya yayılmasını sağlar.

1-2 DAKİKA BEKLETİN

Çayın tam anlamıyla demlenmesi için suyun kaynadıktan sonra yaklaşık 1-2 dakika bekletilmesi yeterlidir. Bu süre, suyun sıcaklığının istenen seviyeye düşmesi için idealdir. Çayın demleme süresi de en az su sıcaklığı kadar önemlidir. Saatlerce kaynayan çay çabuk acılaşır.

Yazarlar