05.07.2024 - 14:46 | Son Güncellenme:
Dünyanın hemen her yerinde birçok insan çay tüketiyor. Saatleri, türleri ve demleme şekilleri farklı olsa da hem lezzetli olması hem de sağlıklı faydaları sebebiyle çaya limon eklemek tercih ediliyor.
Limon çayın tadını güçlendirmesiyle birlikte asidik yapısıyla da çayın acılığını dengeler ve daha lezzetli olmasına katkı sağlar. Bununla birlikte çaya hoş bir koku da verir.
C vitamini içeriğinden yüksek olan limon bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan özellikler gösteren limon vücudu serbest radikallerden korumaya yardımcı olur.
Limonlu çay aynı zamanda sindirim sistemini de rahatlatır. İdrar söktürücü özelliği sayesinde böbrekleri rahatlatmaya yardımcı olur.
Bütün bu faydalarının yanı sıra çayın demlenme şekli de önemlidir. İşte doğru bir şekilde çay demleme yöntemi:
Öncelikle suyu iyice kaynatın. Alt demlikte kaynattığınız suyu üst demliğe ekleyin.
Suyun üzerine orta bir demlik için yaklaşık 5 yemek kaşığı çay ekleyin. Ve alt demliğe su ekleyin.
Suyun kaynadıktan sonra bir 10 dakika daha çayın demlenmesini bekleyebilirsiniz.
Suyun demliğe eklenme şeklide çayın lezzeti için oldukça önemlidir. Su demliğe eklenirken suyun oksijenini korumak gerekir.
Suyun oksijeni de kenardan döküldüğünde kaybolabilir. Bu sebeple suyu yukarıdan ve ortadan dökmeniz önemlidir. Çünkü böylece su oksijenini geri kazanır ve daha lezzetli bir çay içmenizi sağlar.