DünyaTel Aviv'de kamyon otobüs durağına çarptı! Konum Mossad karargahı yakını

SON DAKİKA Tel Aviv'de kamyon otobüs durağına çarptı! Konum Mossad karargahı yakını

27.10.2024 - 11:56 | Son Güncellenme:

İsrail'in başkentinde bir kamyon otobüs durağında bekleyenlere çarptı, altısı ağır 33 kişinin yaralandığı açıklandı. Olayın gerçekleştiği yer, Mossad ana karargahı ve ordu istihbaratı Birim 8200'ün bulunduğu Glilot.

megaphone

Gelişmeleri canlı aktarıyoruz

HAYFA YAKINLARINDAKİ TAMRA FÜZELERLE VURULDU



Hizbullah, Pazar günü öğle saatlerinde İsrail'in stratejik liman şehri Hayfa'yı bir kez daha hedef aldı.

Hayfa'da hava savunma sirenleri çalarken, şehrin kuzeyindeki Tamra'da patlama sesleri duyuldu.

Times of Israel, Hizbullah'ın füzelerinden birinin doğrudan Tamra'yı vurduğunu duyurdu.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda yanan araçlar ve evler göze çarparken, panikle bağıran insanlar vardı.

İsrail medyası, füze saldırısında en az üç kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu yazdı.

İsrail'in kuzeyindeki 25 yerleşim için ilk kez tahliye emri yayınlayan Hizbullah, birçok askeri üsse ev sahipliği yapan Hayfa'yı haftalardır hedef alıyor. Çok sayıda füze Hayfa'nın merkezine kadar ulaştı, askeri üslerden dumanlar yükseldi.

LÜBNAN'DA DÖRT İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Kara işgalinde ilerleme sağlayamayan İsrail ordusu, Cumartesi akşamı gerçekleşen çatışmada ikisi yüzbaşı dört askerinin öldüğünü, 14 askerin ise yaralandığını açıkladı.

TEL AVİV'DE KAMYON OTOBÜS DURAĞINA DALDI

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de sabah saatlerinde bir kamyon otobüs durağına çarptı. Saldırının konumu, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad ve ordu istihbaratı Birim 8200'ün bulunduğu Glilot bölgesi.

Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzliya'daki saldırının ardından otobüs durağına çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Yerel basın, kamyonun durakta bekleyenlere çarpması sonucu altısı ağır 36 kişinin yaralandığını yazdı. Daha sonra resmi yetkililer yaralı sayısını 33 olarak güncelledi.

İsrail polisi ise, bir 'terör saldırısı'ndan şüpheleniyor. Kamyon şoförünün etraftaki silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtiliyor.

Al Jazeera ise, kamyon ile otobüs arasında sıkışan bazı kişilerin halen kurtarılamadığını ve yaralı sayısının daha fazla olduğunu bildirdi.

Uluslararası televizyon, kamyon şoförünün kimliği ya da nereli olduğuna dair henüz bir bilgi olmadığını da ekledi.



Haberin Devamı
İSRAİL YERLEŞİM YERİNE SALDIRDI: 35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiye şehrindeki konutları hedef aldığı saldırıda en az 35 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in, sağlık ekiplerini hedef alması ve hastaneleri hizmet dışı bırakması nedeniyle Filistinliler ölü ve yaralıları çevredeki evlere taşımak zorunda kaldı.

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI DÜNYADA YANKILANDI

İsrail'in 26 Ekim Cumartesi gününün ilk saatlerinde gerçekleştirdiği İran saldırısı tüm dünyada yankılandı, uydu fotoğrafı analizlerinden kınama ve destek mesajlarına bir numaralı gündem Orta Doğu.

Başkent Tahran dahil birçok şehirdeki patlamalar sosyal medyada paylaşılan görüntülerde net bir şekilde duyuldu, İran ordusu son yaptığı açıklamada dört askerin İsrail saldırılarında öldüğünü bildirdi.

ABD ve Batılı müttefikleri beklendiği gibi İsrail'in yanında saf tuttu, Washington ve diğer başkentler hava saldırılarını 'meşru müdafaa' ve 'kendi savunma hakkı' gibi ifadelerle destekledi.

KINAYAN ÜLKELER

Türkiye, Malezya, Katar, Pakistan, Bahreyn, Endonezya, Ürdün, Filistin ve Maldivler gibi ülkeler İsrail'i kınadı. Japonya bu sabah yaptığı açıklamada taraflara itidal çağrısında bulundu, karşılıklı saldırılardan derin endişe duyduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin İran'ı uyarıp İsrail saldırılarına herhangi bir misillemede bulunulmamasını istedi, muhtemel bir karşılığın 'hata' olacağını savundu.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, İsrail'in tarihte ilk kez doğrudan İran'ı hedef aldığı saldırılara ABD'nin de katıldığını söyledi, "En azından hava koridoru açmışlardır" dedi.

 

Yazarlar