R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

1 Kasım'a kadar koşullar oldukça sıkışık ve uğraştırıcı olabilir. Bu hafta eksik kalan şeyleri tamamlamak ve bitirmek gerekiyor. Özellikle 29-31 ekim arasında riskli konulara, kazalara ya da tartışma içeren durumlara dikkat etmeliyiz. Şansımızı aşırı zorlamamamız gereken günlerdeyiz. 1 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşen yeniay bizi duygusal açıdan daha konsantre kılarken, gizli ya da derinde olağan şeyleri de açığa çıkarmakta. Böylece karar verme aşamasına daha kolay ilerleyeceğiz. Sezgilerimizi kullanabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

27 Ekim Pazar Bugün bazı detaylar, psikolojik açıdan bağlayan konular daha fazla dikkat çekebilir.

28 Ekim Pazartesi İşe ve sorumlulara ait konularda kimi zaman abartılı durumlarla karşılaşabiliriz. Detayları ihmal etmemeliyiz.

29 Ekim Salı Evde ve genel olarak ilişkilerde geçmişten kalan hassasiyetler öne çıkabilir. Psikolojik açıdan huzursuz olabiliriz.

30 Ekim Çarşamba Bugün özellikle daha önlemci ve dikkatli davranmalıyız. Şansızlıklar ya da bitişler gündeme gelebilir.

31 Ekim Perşembe Daha dikkatli ve sakin davranmamız gereken bir gündeyiz. Kimi zaman elde olmayan nedenler ve bitişler söz konusu olabilir.

1 Kasım Cuma Bugün gerçekleşen yeniay hayatımıza duygusal açıdan güçlü bir odaklanma ve değişim isteği getiriyor.

2 Kasım Cumartesi Duygusal açıdan odaklıyız ancak görüşmelerde ve hareketle ilgili konularda daha sakin ve yapıcı olmaya çalışmalıyız.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde tek başına hareket etmek ve karar vermek pek kolay değil. Sizi özellikle bağlayan koşullar, finansal ya da ortaklı işler vurgulanıyor. Düşüncelerinizi olumlu yönde tutmaya çalışmalısınız. Aşkta ve yeni insanlarla ilgili konularda daha olumlu tecrübeler elde edebilirsiniz. 28 Ekim civarında özellikle çalışma konuları, sağlık ve düzen konusunda eksik olan şeyleri tamamlamak gerekebilir. 1 Kasım’daki yeniay ise özellikle eşinizin ya da ortağınızın maddi durumu ya da yatırımlarla ilgili konuları daha kararlı hale getirmekte. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde karşılıklı konular, evlilik ve ilişkiler alanında daha fazla şey yapmak isteyebilirsiniz. Yılın bu döneminde önemli sonuçlar ve muhasebeler dikkat çekiyor. Değişim içeren şartlara ayak uydurmaya çalışmalısınız. 28 Ekim civarında sevdiklerinizle ilgili konularda ya da yaratıcı bir alanda tamamlanması gereken koşullar olabilir. Karşılıklı

konularda daha esnek olmalısınız. 1 Kasım'daki yeniay karara varmak ve karşılıklı bir konuyu ele almak için sizi harekete geçiriyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde özellikle çalışma ortamınızı ilgilendiren konularda daha uğraştırıcı koşullar var. Kafanızı meşgul eden konuları daha çok araştırabilirsiniz. Aşkta ve arkadaşlıklarda ise paylaşımınız daha olumlu ve geliştirici olacak. Haftanın ilk günlerinde ailenizi ya da evinizi ilgilendiren konularda bazı sıkışıklıklar, bitişler söz konusu olabilir. Daha iyi organize olmaya bakmalısınız. 1 Kasım'daki yeniay günlük işlerinizi ve düzeninizi, sağlıkla ilgili konuları yeniden düzene koymak açısından yenileyici olabilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde Akrep burcundaki gezegenler size yaratıcı alanda daha fazla çıkış yapma ve kendini gösterme imkanı getiriyor. Sevdiklerinizle ilgili konularda gayretli olabilirsiniz. Aynı zamanda iş ortamında geliştirebileceğiniz ve heves edebileceğiniz şeyler var. Haftanın ilk günlerinde özellikle 28 Ekim’de detaylar, yakın çevrenizde olup bitenler ya da kafanızı meşgul eden konular huzursuz edebilir. 1 Kasım’daki yeniay ise şahsi alanda size daha fazla kararlılık ve mutluluk getirebilir. Kendinizi daha fazla gösterebilirsiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde ailenize, anne babanıza ya da yerleşime yönelik konular yenilik ve değişim içeriyor. Evde ya da toprakla ilgili konularda daha fazla meşguliyet gündeme gelebilir. Aşkta ve çocuklarla ilgili konularda ise olumlu koşullar var. Haftanın ilk günlerinde özellikle 28 Ekim civarında harcamalarınızla daha fazla uğraşmak zorunda olabilirsiniz. Elinizdekileri iyi değerlendirmeye bakmalısınız. 1 kasım'daki yeniay ise ailevi alana ve aynı zamanda kendi iç dünyanızda güçlü bir değişim ve yeni bir odaklanma getiriyor. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Yılın bu döneminde görüşmeler, yakın çevrenizde olup bitenler ve ziyaretler daha fazla dikkat çekebilir. Aynı zamanda eğitim ya da kafaca sizi meşgul eden konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Evde de kendiniz için daha olumlu bir atmosfer yaratmak mümkün. 28 Ekim civarında kişisel açıdan önemli konuları toparlamak ve eksikleri tamamlamak mümkün. Detaylarda gizli olan şeyler olabilir. 1 Kasım’dan itibaren düşüncelerinizi daha kararlı bir şekilde toparlayabileceğiniz ve sezgilerinize güvenebileceğiniz koşullar başlıyor. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde para durumunuzu ve birikimlerinizi ilgilendiren konuları daha bilinçli bir şekilde yönetmek isteyebilirsiniz. Yeni kaynak arayışları var. Ayrıca bu dönemde görüşmeler, yakın çevrenizde hareketlilik ve eğitim amaçlı konular olumlu bir hava içerebilir. Ancak haftanın ilk günlerinde özellikle 28 Ekim civarında kontrol edilmesi zor olan şeyler, sağlık, hizmet ve düzen gibi konularda sizi yorabilecek koşullar dikkat çekiyor. 1 Kasım'daki yeniayla birlikte destek arayışı içinde olduğunuz konularda daha kararlı bir tavır içinde olabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Yılın bu döneminde burcunuzda ilerleyen Güneş ve Merkür kişisel alanda daha hızlı ve bilinçli adımlar atabileceğimizi gösteriyor. Şahsi konulara odaklanmak faydalı olacak. Aynı zamanda sorumlu olduğunuz konuları da düzene sokabilirsiniz. 28 Ekim civarında gruplar ya da arkadaşlar içinde sizi daha fazla meşgul eden ve tamamlanması gereken işler olabilir. Bu

dönemde yeni kazanç yolları da yaratabilirsiniz. 1 Kasım’daki yeniayla beraber kişisel alanda daha kararlı ve aynı zamanda sezgilerinizi de doğru yönde kullanabileceğiniz koşullar var. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde hazırlık aşamasında olan konular bazı beklemelere ve hassasiyetlere işaret ediyor. Kimi zaman gizli kalan ya da yeteri kadar açık olmayan konuşmalar söz konusu olabilir. Aşkta ve yaratıcı alanda ise size daha fazla motivasyon ve heyecan getiren gelişmeler var. 28 Ekim civarında özellikle çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda eksik kalan şeyleri tamamlamak gereği olabilir. 1 Kasım’dan İtibaren gündeminizde eksik kalan şeyleri daha kolay görebilirsiniz. Yeni iletişim yolları bulacaksınız.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde gelecek hedeflerinizi ve planlarınızı gözden geçirmek ve aynı zamanda gruplar içinde ya da sosyal alanda daha fazla paylaşımda bulunmak mümkün. Yeni bir strateji ve hedef geliştirebilirsiniz. Aşkta ise daha karmaşık ya da kapalı çok net olmayan koşullar olabilir. 28 Ekim civarında uzaklarla ya da yabancılarla ilgili konularda eksik kalan şeylerin tamamlanması gerekebilir. İşte de ortaklıkları gözden geçirebilirsiniz. 1 Kasım'dan itibaren planlarınızı yeni bir şekilde düzene sokmanız gerekecek.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde sizi toplum önüne çıkaran ve başarıya yaklaştıran koşullar var. Kendinizi daha fazla ortaya koyma imkanı bulabilirsiniz. Şimdiye kadar gösterdiğiniz çabaların karşılığını alabilirsiniz. Ayrıca gruplar ve arkadaşlar da size olumlu destekler getirebilir. 28 Ekim civarında uzun zamandır sizi meşgul eden konuların toparlandığını ve sonuçlandığını görebilirsiniz. 1 Kasım'dan itibaren sosyal alanda ve işle ilgili hedeflerinizde daha kararlı bir tavır içinde olacaksınız. Eğitsel konular ve gruplarda size hareketlilik getirecek. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Yılın bu döneminde yeni insanlar, yeni çevreler ve uzaklarla ilgili konular size olumlu bir atmosfer getirmekte. Eğitimde ya da akademik konularda, medyayı içine alan gelişmelerde olumlu bir hareketlilik bulabilirsiniz. Bu dönemde sezgileriniz işinizi kolaylaştırıyor. Mesleki konularda daha fazla destek ve işbirliği bulabilirsiniz. Ancak 28 Ekim civarında karşılıklı konularda daha sabırlı ve dikkatli olmaya çalışmalısınız. Eksik kalan şeyleri tamamlamak mümkün. 1 Kasım'dan itibaren kendinizden daha emin olabileceğiniz ve daha çok şey öğrenebileceğiniz imkanlar bulabilirsiniz.