DünyaHizbullah İsrail'in taktiğini kopyaladı! Savaşta yeni bir aşamaya geçildi

Hizbullah İsrail'in taktiğini kopyaladı! Savaşta yeni bir aşamaya geçildi

27.10.2024 - 11:37 | Son Güncellenme:

Lübnanlı grup ilk kez İsrail'in kuzeyinde 200 bin kişinin yaşadığı 25 yerleşim için tahliye uyarısı yayınladı, tetiklenen sirenleri patlama sesleri izledi.

Hizbullah İsrailin taktiğini kopyaladı Savaşta yeni bir aşamaya geçildi

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u gece yarısı bir kez daha hava saldırılarıyla vurdu. Arka arkaya gerçekleşen sekiz saldırıda patlamalar Beyrut'un her yerinden duyuldu.

Haberin Devamı

İsrail ordusu Cuma akşamı Beyrut'un güneyindeki üç bina için tahliye emri yayınladı, gece yarısı savaş uçakları bombardıman düzenledi. Resmi açıklamada, Hizbullah'ın silah fabrikası ve deposunun vurulduğu savunuldu.

Lübnan genelinde 23 Eylül tarihinde başlayan yoğun hava saldırılarını 1 Ekim'de duyurulan kara işgali izledi, sınır çatışmasının topyekun savaşa dönüştüğü 34 günde yaklaşık 2 binden fazla insan can verdi. Lübnan resmi haber ajansı NNA, yalnızca Cumartesi gününün ilk saatlerinde Cedide Mercayun'daki hava saldırılarında altı kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hava saldırılarına füze ve kamikaze silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırılarıyla misillemede bulunan Hizbullah ise, ilk kez İsrail'in kuzeyi için tahliye emri verdi.

Haberin Devamı

Bir dakikalık bir video kaydıyla duyurulan tahliye uyarısı, İsrail'in kuzeyindeki 25 yerleşimi kapsıyor. Beyrut'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Dorsa Jabbari, sınırın 22 kilometre içerisine kadar uzanan tahliye emrinin 200 bin İsrailliyi etkileyeceğini aktardı.

İsrail ordusunun Beyrut ve Lübnan'ın güneyinde uyguladığı taktiğin şimdi Hizbullah tarafından ilk defa kullanıldığını kaydeden Jabbari, mevcut tabloyu taraflar arasındaki gerilimin yeni bir seviyesi olarak niteledi.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah'ın bugünlerde günlük 200 kadar füze ve kamikaze drone ateşlediğini belirten Al Jazeera muhabiri, bunun çatışmanın tırmanışıyla birlikte en yüksek sayı olduğu bilgisini verdi. Dorsa Jabbari, son iki günde 10 İsrail askerinin öldürüldüğünün resmen açıklandığını da hatırlattı.

Tahliye uyarısının ardından sınır hattındaki Kiryat Shmona'da sirenler tetiklendi, Hizbullah bölgeye bir dizi füze fırlattığını duyurdu. İsrail ordusu iki kamikaze SİHA'nın hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Sabah olduğunda ise bu kez Akdeniz kıyısındaki Nehariye ve Akka'da siren sesleri duyuldu, İsrail medyası kamikaze drone saldırısında en az iki kişinin yaralandığını bildirdi.

Yazarlar