Sağlıkİmmün Sistem (Bağışıklık Sistemi) Nedir? İmmün Sistem Nasıl Güçlendirilir?

İmmün Sistem (Bağışıklık Sistemi) Nedir? İmmün Sistem Nasıl Güçlendirilir?

05.07.2022 - 16:33 | Son Güncellenme:

İmmün sistem olarak bilinen bağışıklık sistemi bir canlıdaki hastalıklara karşı yabancı ve canlıya zarar veren maddelere karşı savunma mekanizması olarak bilinmektedir. İmmün sistemi (bağışıklık sistemi) nedir ve nasıl güçlendirilir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

İmmün Sistem (Bağışıklık Sistemi) Nedir İmmün Sistem Nasıl Güçlendirilir

Her canlının dışarıdan gelebilecek zararlıları karşı kendi vücudunun ürettiği bir savunma mekanizması bulunmaktadır. İmmün sistemi bu mekanizmanın çalışmasıyla ortaya çıkmaktadır. İmmün sisteminin güçlü olması insan bedeninin de hastalıklara karşı kolay savunma yapmasına ve kolaylıkla hastalıkları oluşturan mikrop veya patojenlerle uğraşmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

İmmün Sistem (Bağışıklık Sistemi) Nedir?

İmmün sistem insan vücudunda zararlı patojen veya mikroplar karşısında kolaylıkla savaşarak yok olmasına neden olmaktadır. İmmün sistemi diğer adı bağışıklık sistemi vücudun mikroplar ile karşılaştığında onları ayrıştırarak zararlı maddeler olarak kabul ettikten sonra yok etmeleri ile çalışan bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin amacı vücudu hastalıklara karşı koruyarak uzun süre vücut sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktır.

İmmün Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

İmmün sisteminin güçlü olabilmesi çok önemlidir. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olan kişi ağır rahatsızlıkları bile kolaylıkla atlatabilmekte ve en az zarar veya hiç zarar görmeden sistemi koruyabilmektedir.

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemi doğru ve düzenli beslenmek, spor yapmak, vitaminler ile desteklemek ile güçlendirilmektedir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar