Mars Yengeç’te sizi nasıl harekete geçirebilir?

Bu yeni dönemde bizi duygusal açıdan harekete geçiren pek çok neden gündeme geliyor.

Sevgili okurlar, 4 Eylül’de hemen Başak burcundaki yeniayın ardından Mars öncü Yengeç burcuna ilerledi. Bu transitin pek çok açıdan dikkat çekici olduğunu söyleyelim. Zira Mars ilk etapta 4 Kasım’da Aslan burcuna ilerlese de, 7 Aralık’tan sonra geri gideceği için, bir kez daha Yengeç burcuna geri dönecek. Bu geri dönüşü de 6 Ocak’tan 18 Nisan’a kadar oldukça uzun bir süreyi kapsayacak. Böyle bir durumda, şu anda içine girdiğimiz uğraşların bizi uzun süre meşgul edeceğini söyleyebiliriz.

Yengeç su elementinde Mars’ın pek rahat edemediği bir burçtur ancak Mars yine de su elementinde, gece haritalarında daha mücadeleci bir karakter kazanır. Bu dönemde duygusal güvenliğimiz, bizi hassas kılan konular, ailevi nedenler yüzünden çok daha kırılgan olabilir ya da tepkisel davranabiliriz. Mars bu burçta düşük durumda olduğu için bizi duygusal açıdan yıpratan, kendi kendimizi sabote ettiğimiz durumlara çok daha açık bir duruma gelebiliriz. İstek ve niyetlerimizi açık bir şekilde ortaya koyamamak yüzünden evde ve duygusal alanda tartışmalar, huzursuzluklar ya da kıskançlıklar gündeme gelebilir. İlk aşamada, önümüzdeki iki aylık süre içinde bizi duygusal açıdan kışkırtan koşullar karşısında daha sakin ve soğukkanlı olmaya gayret edelim.

Haberin Devamı

Diğer yandan Yengeç öncü bir burç olduğu için bu dönemde belirli bir mücadele, girişim ve problemlerle yüzleşme durumunda da olacağız. Başta Yengeç olmak üzere, Koç, Terazi ve Oğlak burçları bu transitten çok daha fazla tetiklenecekler. Eğer yükselen burcunuz bu burçlardan birisi ise önümüzdeki dönemde girişim, mücadele ve eylem gerektiren koşulların içinden geçiyor olabilir.

Mars yükselen burcunuza göre nelere işaret etmekte?

Eğer yükselen burcunuz Koç ise enerjinizin büyük bir bölümünü eve, ailenize yönelik konulara verebilirsiniz. Bu süreçte işte bitişler olabilir. Ev, toprak ve anne-babanızla ilgili işler kritik kararlar gerektirebilir. Eğer Boğa ise bu dönemde yakın çevrenizde, görüşme ve ziyaretlerde, belgelerle ilgili konularda kendinizi daha iyi gösterme çabasında olabilirsiniz. Kardeşler, eğitsel uğraşlar ve yolculuklarla ilgili konular da hızlanabilir. Eğer İkizler ise bu dönemde para ve kazançlarınız konusunda daha fazla mücadele etmeniz beklenebilir. Harcamaları ve gereksiz masrafları kontrol altına almaya çalışmalısınız. İşe yönelik uğraşlara daha çok zaman ayırabilir, destek arayabilirsiniz. Eğer Yengeç ise bu dönemde girişimlerinizi ve mücadelenizi arttırabileceğiniz bir dönemdesiniz. Cesur davranacaksınız. Çok daha odaklı olabilirsiniz. Sakin kalmaya bakın. Ancak sağlık ve bedeninizle ilgili konularda daha dikkatli olmalısınız. Eğer Aslan ise bu dönemde sizi duygusal açıdan zorlayabilecek bazı karmaşalar, gizli durumlar, endişeler gündeme gelebilir. Gizli durumlara dikkat edin ve etki altında kalmamaya çalışın. Yanlış ve riskli işlere girmeyin. Eğer Başak ise gruplar ve sosyal alanda daha fazla çaba gösterebilirsiniz. Aşkta ve arkadaşlıklarda daha yapıcı olmaya bakın. Gelecek beklentilerinizi gözden geçirmek durumumdasınız.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde gerek işinizde, gerekse ailevi konularda kritik kararlar ve adımlar gündeme gelebilir. Daha cesur davranmanız mümkün ancak bu konularda tartışmalar ya da yoğun rekabetle karşılaşabilirsiniz. Eğer Akrep ise yabancılarla, uzaklarla ilgili işler daha fazla çaba ve enerji gerektirebilir. Düşünce ve inançlarınızı yayma ve anlatma konusunda enerjik davranabilirsiniz. Medya ve eğitim ile ilgili uğraşlar da hız kazanabilir. Eğer Yay ise bu dönemde bazı krizler, endişe ya da korku içeren durumlar gündeme gelebilir. Kaza riskine ve sağlıkla ilgili uğraşlara dikkat edin. Eşinizin para durumu ve miras gibi durumlar da sizi harekete geçirebilir. Eğer Oğlak ise bu dönemde işte

Haberin Devamı

ilerleme mümkün ancak rekabet ve karşıtlık içeren durumlar da var. Evlilikte pürüzler öne çıkabilir. Dikkatli olmaz iseniz karşıtlık ve düşmanlıkla karşılaşabilirsiniz. İlişkilerinizi daha iyi yönetmelisiniz. Eğer Saka ise bu dönemde sağlığınıza ve çalışma ortamınızdaki konulara daha fazla özen göstermelisiniz. Çalışma ortamında ya da size destek vermesini beklediğiniz kişilerle sorunlar yaşanabilir. Hastalıklara da dikkat edin. Eğer Balık ise bu dönemde aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha dengeli ve sakin olmaya bakın. Yaratıcı konulara zaman ayırabilirsiniz ancak gereksiz harcamalar da artabilir.