Plüton son kez Oğlak burcuna döndü

19 Kasım’a kadar güçlü bir değişimin farkına varabiliriz.

Sevgili okurlar, yavaş hareket eden gezegenlerin burç değiştirmesi hayatımızın akışında önemli aşamalara, dönemlere işaret eder. Bu yıllarda arka arkaya pek çok gezegenin burç değiştirdiğini göreceğiz. Kuşkusuz bunlar arasında en dikkat çekeni Plüton’ın Oğlak burcundan Saka burcuna ilerlemesi olacak. Dönüştürücü koşulları, güç ve değişim temalarını anlatan Plüton, kişisel gücümüzü test eden ve yenileyen bir yöne sahip. 2008’den 2023 yılına kadar Oğlak burcundaki hareketinde başta öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak’ların hayatı üzerinde güçlü dönüşümler, mücadeleler ve yenilenme temaları getirdi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde, 2 Eylül’de Plüton son kez Oğlak burcuna geri döndü. Burada sınırlı bir süre içinde, 19 Kasım’a kadar kalacak 29 derece Oğlak burcunda kalacak. Tüm bu göstergeler hayatımızda ne kadar güçlü bir değişim sürecinin en başında olduğumuzu göstermekte. Gezegenin son defa Oğlak burcuna dönmesi ise bu kısa süre içinde önemli bir muhasebe ve değerlendirme yapabileceğimizi anlatıyor. Bir bakıma Plüton içinde bulunduğumuz bu süre içinde, 2008’den bu yana deneyimlediğimiz konularda bir özet yapabileceğimizi, deneyimlemiş ve öğrenmiş olduğumuz şeylerin altını bir kez daha çizerek unutmamızı sağlayacak.

Hangi alanlarda test edildik ve güçlendik?

2008-2024 gibi uzun yıllar süren bir süreç içinde kuşkusuz pek çok değişim ve yenilenmeye tanık olduk. Hades, yeraltı tanrısı olarak da tanınan Plüton baskı ile dönüştüren, tehdit eden ve bizi eskisi gibi bırakmayan, saflığımızı elimizden alan, hayatta kalma teması ve değişim ile öne çıkan bir güçtür. 19 Kasım’a kadar olan sürede bize belirli konuları yeniden hatırlatabilir. Eğer yükselen burcunuz Koç ise iş hayatınızda, statünüzü, sorumluluklarınızı ve ailenizi ilgilendiren konularda güçlü değişikliklerin farkına varabilirsiniz. Bu süreçte işinizde, kariyerinizde, toplum önünde, sorumluluklar alanında güç kazanmış oldunuz. Eğer Boğa ise bu uzun süreçte hayata bakış açınız, fikirleriniz, inançlarınızla ilgili mücadeleler yaptınız. Yabancılarla ilgili işler, uzaklar, medya ve akademik uğraşlar sizi yenilemiş ve güçlendirmiş olmalı. Eğer İkizler ise bu yıllar içinde finansal alanda, ortaklı işler, krediler, paylaşım içeren konular yolu ile önemli değişimler, mücadele ve korkular içinden geçtiniz. Bu değişim süreci sizi derin konulara ve korkular yoluyla kişiliğinizi yenilemeye itti. Eğer Yengeç ise 2008’den bu yana ilişkiler, evlilik, ortalıklar ve kimi zaman düşmanlıklar nedeni ile büyük baskılar, tehditler görmüş olabilirsiniz. Bu süreçte korkmamayı ve değişime adım atmayı deneyimleyerek güçlendiniz. Eğer Aslan ise yıllar iş ve çalışma koşulları, düzen ve sağlık konularında oldukça zorlayıcı ve test edici koşullardan geçtiniz. Bu konularda bir değerlendirme ve sonuç içinde olabilirsiniz. Eğer Başak ise 2008’den bu yana aşkta, yaratıcı alanda ve çocuklarınızı da ilgilendiren konularda hırslar, mücadele ve daha fazla istek söz konusu idi. Bu konularda kendini gösterme ve güç mücadelesi içinde oldunuz ve şimdi bunu daha iyi görebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Eğer Terazi ise ev, aile ve sizi bağlayan konularla ilgili uzun vadeli süreçler tamamlanma aşamasına girdi. Bu süreçte anne-babanız, toprak, ev ve yerleşim konularında, kimi zaman işinizi de ilgilendiren alanlarda pek çok mücadele verdiniz. Eğer Akrep ise yakın çevrenizdekiler, kardeşler, düşünce biçiminiz, eğitim ve kendini ifade etmek, iletişim ile ilgili konularda uzun zamandır süren yoğunluk, derinlik ve güç savaşları artık tamamlanıyor. Zihinsel bir değişim sürecinden geçtiniz. Eğer Yay ise uzun yıllar içinde parasal alanda, maddi kaynaklar ve destek konusunda, genel olarak iş hayatınızda, kazançlarınızla ilgili alanlarda güç, mücadele ve değişim içinden geçtiniz. Bu süreçte bu konular

Haberin Devamı

üzerinden önemli sonuçlar ve dersler içindesiniz. Eğer Oğlak ise 2008’den bu yana kişisel alanda, gücünüzü ve kimliğinizi, kim olduğunuzu, yaratıcılığınızı ilgilendiren konularda derin bir dönüşümden geçtiniz. Şimdi kişisel gücünüz hakkında yeni bir değerlendirme yapabileceksiniz. Eğer Saka ise uzun yıllardır derinde, bilinçaltınızda kalan ve sizi hapseden durumlarla yüzleşmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Artık psikolojinizi yenileme sürecindesiniz. Eğer Balık ise uzun yıllardır gelecek beklenti ve ümitlerinizi yeniden kurmak ve değiştirmek durumunda kaldınız. Arkadaşlar, gruplar ve sosyal konular da sizi dönüşüme uğratmış olmalı.