Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Yüzeysel, fiziksel bir ayrışmadan bahsetmiyorum tabii ki. Zira iyiler, kötüler yok efendim şunu sevenler bunu sevmeyenler vb. ayrışmayacak. Potansiyel ayrışması dersem aklımdakini tam olarak ifade etmiş olurum. Örneğin; şunu yapabilme yeteneği olanlar veya olmayanların yolları ayrılır. Bununla başa çıkabilme gücü olanlar olmayanlarla ayrışacaktır. Hatta görev farklılıkları diyebileceğimiz varoluş nedenlerimiz bizi bizden ayırmak durumunda kalır. Ayrışacak ama kutuplaşmayacağız. Herkes kendi varlık amacına hizmet etmek zorundadır.

Haberin Devamı

Bu ayrışmanın sağlıklı ve hızlı ilerleyebilmesine katkı olsun diye kendimize sormamız gereken bazı sorular var. Kendimizi veya sevdiklerimizi neye, kime adadık, adıyoruz, adamayı düşünüyoruz? Adanmaya, adamaya devam etmek eskisi kadar anlamlı mı? Kendim olmayı başardım diyebilir misin? İçten içe hala kendin için yapman gereken şeyler olduğunu hissediyor, biliyor musun? Hayatındaki gerçek eksiklik ne olabilir? Tüm bu sorulara verdiğin cevaplar seni sana tanıtır.

Kendini, ideallerine, inançlarına, ilahi olana, insanlığa adayarak var olabilenler, başka türlü yaşamayı bilmiyor olabilir mi? Bence bilmiyorlar çünkü bilmeleri gerekmiyor. Onlar bir görev ve sorumluluk için burada olduklarının içten içe farkındalar. Bu grubun hayatı algılayış biçimi bile diğer gruptan farklı. Herkes gibi yerler, içerler, çalışırlar, evlenirler, seyahat ederler vb. Ama hayatlarının merkezinde asla kendileri olmaz. Rehberler, yol göstericiler, toparlayıcılar diye adlandırabiliriz.

Diğer tarafta ise kendini var etmek için gelmiş bir grup var. Bu grubun bencil, kendini düşünen veya tekâmül eksiği olan bir grup olduğunu düşünmeyin, sakın. Onlar tamamen diğer grupla aynı nedenle kendilerini var etmek zorundalar. Yaratıcı, üretici kesim olduklarını düşünmek yanlış olmaz. Beşer hayatın devamını sağlamaktan sorumlular. Bilimle, fenle, sanatla, teknolojiyle hemhal olmak zorundalar.

Ortada herhangi bir hata, yanlış, kusur yok. Mevzu senin var oluş amacın, mevzu benim potansiyelimdir. Hangi tarafta olursan ol başarılı veya başarısız değilsin. Ödül veya ceza yok. Sen kimsen ne yapmaya geldiysen o tarafa çekilecek veya itileceksin. Ben bu işin neresindeyim, nereye aitim diye merak ediyorsan okumaya devam et ama endişelenme. Kimse ait olmadığı bir yerde olamayacak veya kalamayacak. Bir kaynaşma dönemi yaşanmış olsa da ayrışma döneminin başlamasıyla herkes olması gereken yere doğru ilerleyecek.

Haberin Devamı

Bu iki grup dışında kimse yok mu diye düşünebilirsiniz. Elbette var onlarda rehber gibi davrananlar veya yaratımda olduğunu sananlar diye ikiye ayrılabilir.

Elbette içinde bulunduğumuz zamanın da bir ruhu ve gereklilikleri var. Şimdiki acil gereklilik, ayrışma planının hızla uygulamaya konması. 

Tutulma sınır koyma, sınır ihlali yapma konularını gündeme getirebilir.

Dünya hayatının gerekliliklerini, gerçekliklerini her zaman kolayca kabul edemeyebiliriz. İstesek bile uyum sağlamakta zorlandığımız çok olur. Ruhsal-duygusal beklentilerimizi göz ardı etmemizi dayatan durumlar özellikle can sıkıcı olabilir. Bazen seçim yapmak zorunda bırakılırız. Toplumsal alışkanlıklarla, geleneklerle, doğrularla çatışma pahasına kendimiz olmayı seçmenin veya seçmemenin bir bedeli olacaktır. Farkında olarak veya olmayarak bizde eşimizi, çocuklarımızı, ailemizi, çalışanlarımızı vb. baskılar veya manipüle ederiz, etmeyelim… 

Haberin Devamı

Terazi senin elinde...

Milyar asırda ruhsal ve fiziksel Dünya arasında sayısız gelgit yaşandı. Dünyasal başarı, güç ve zenginliğin her şeye bedel olduğu zamanlarda oldu manevi hazla hayattan elimizi eteğimizi çektiğimizde. Artık denge zamanı. Terazinin hiçbir kefesinin ağır basmaması gerektiğini anlayanların hayatları düzene girebilir. İhtiyaçlarının, isteklerinin hiçbiri diğerinden daha az önemli değildir. Ruhsal-duygusal-zihinsel ve fiziksel arzularını tatmin etmek zorundasın. İnsani, vicdani, ahlaki sınırları hatırlatmama gerek yok sanırım.

İç dünyamızda gizli saklı ne varsa açığa çıkmak, bilinmek isteyebilir…

Tutulma gerçek anlamda bir yüzleşmeyi beraberinde getirebilir. Yıllardır özenle sakladığınız sırları, bastırdığınız duyguları, sustuğunuz haksızlıkları nedenli-nedensiz dile getirmek isteyebilirsiniz. Sadece siz değil, topluluk, gruplar kendini deşifre edebilir. İnanç sistemleri çökebilir, gelenekler sorgulanabilir vb.

Ay Tanrısı görev başında...

Ay Balık burcunda tutuluyorsa bir miyiz, değil miyiz sorgulayacağız. Benim de senin kadar bir ve biricik olduğumu anladığında belki de Ay tutulmak, bizde yeniden doğmak için ölmek zorunda kalmayacağız.

Üzücü, ürkütücü (doğru veya değil) birçok bilgiye maruz kaldığını biliyorum. Afetler, hastalıklar, savaşlar, ekonomik krizler hatta daha fazlası… İlahi planın eğitim modellerini veya bunları uygulama biçimini tartışmam ama değişebileceğine inanırım. Sen değişirsen her şey değişmez mi? İnsanına bakıp düzenini kuran, sana bana bakıp eğitim modelini güncelleyendir.

İçinden geçtiğimiz dönem hakkında şunu söyleyebilirim; sınav An’dadır. Sınava, terbiyeye, cezaya tabi konular ortadan kalktığında, anlaman gerekeni anladığında, görmen gerekeni gördüğünde, yapman gerekeni yaptığında senin An’ın benim, hatta tüm Dünyanın An’ından başkalaşır. Sen hangi An’dasın, sınav senin sınavın mı? Ben bilmem. Ben bilirim ki An’ını değiştiren sensin. Bu değişim yetkisi belli kaidelere bağlıdır ve herkesin kaidesi, kuralı kendi vicdanından ilham alınarak hazırlanır. Şimdi sen söyle; sınav senin, hatta senin vicdanının sınavı mı? 

Rutin iyidir...

Ruhsal rutinleri gözden geçirelim. Bazı ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni ruhsal olan-olmayan yollar keşfedilebilir, keşfedilmelidir. Bir şeyi öğrenmekte de unutmakta rutine bağlamakla kolaylaşır. Tüm inanç sistemleri, eğitim modelleri, öğrenme yöntemleri rutinlerle çalışır. Dersini tekrar et, formülü ezberle, kendine hatırlat vb. Sen de neyi öğrenmek, neyi terk etmek istiyorsan ona uygun rutinler araştır. Uzmanlardan yardım al, sağlıklı bilgiye ulaşmaya çalış.

Burçlar üzerinden basit rutin örneklerini aşağıya bırakıyorum. Sen bu rutinleri çoğaltıp, değiştirip, geliştirebilirsin. Şahane bir tutulma yaşayacak, yüklerimizden kurtulacak, arınmış olarak hayata karışacağız…

Koç

Bu Ay Tutulması, senin 12. evinde gerçekleşiyor, içsel dünyana derinlemesine bir yolculuk yapman gerektiğini işaret ediyor. Gizli korkularınla, bilinçaltındaki duygularla yüzleşme zamanı geldi. Bu dönemde kendini geri çekip, içindeki sesi dinlemek isteyebilirsin. İnsanın ruhsal yüklerinden arınması için bir fırsat. Kendi potansiyelini bulmak adına meditasyon, sanatsal çalışmalar veya doğa yürüyüşleri gibi içsel huzur bulabileceğin faaliyetlere yönelebilirsin. Unutma, bu dönem senin için bir yenilenme süreci. Yeni ruhsal rutinin; Her sabah uyanmadan önce gözlerini kapalı tutarak bir "hayal tohumu" ek. Bu tohum, seni gün boyunca besleyecek bir niyet veya hayal olsun; günün sonunda ise bu tohumu zihninde büyüt ve bir meyveye dönüştür. İş hayatındaki gelişmelere inanamayacaksın.

Boğa

Bu tutulma, senin 11. evinde, sosyal çevren ve hedeflerin üzerinde etkili olacak. Eski arkadaşlıklar ve sosyal çevrelerde bir değişim dönemi yaşayabilirsin. Potansiyelini tam anlamıyla kullanabileceğin ve gerçek hedeflerine ulaşabileceğin bir yolda ilerliyorsun. Ancak, bu süreçte kime güveneceğin konusunda dikkatli olmalısın. İç sesin seni doğru yola yönlendirecektir. Yeni ruhsal rutinin; Haftalık olarak, sevdiğin bir meyve ya da yiyecek türünü seç ve onu yavaşça yerken her bir lokmayı yaşamındaki değerli insanları ve hedeflerini düşünerek tadını çıkar. Bu ritüel, sana yaşamında neyin ve kimin önemli olduğunu hatırlatacak. Hayatın güzelliklerini hatırlayacak, daha mutlu ve neşeli bir yolculuğa çıkacaksın.

İkizler

10. evindeki Ay Tutulması, kariyerin ve toplumsal statün üzerinde derin etkiler yaratabilir. Kariyerinde büyük bir değişim ya da önemli bir karar aşamasına gelebilirsin. Toplumsal beklentilerle kendi isteklerin arasında bir denge kurmak zorunda kalabilirsin. Bu dönemde hedeflerine ulaşmak için kendi potansiyeline odaklanmalısın. Yeni ruhsal rutinin; Her gün farklı bir kelime seç ve o kelimeyi gün boyunca farklı bağlamlarda kullanmaya çalış. Bu kelime, o günkü ruh halini ve hedeflerini yansıtabilir. Günün sonunda ise bu kelimenin sana neler kattığını düşünerek içsel bir değerlendirme yapmalısın. Bu değerlendirme aile ilişkilerini iyileştirmene yardımcı olabilir. 

Yengeç

9. evindeki bu tutulma, inançlarını, felsefeni ve yaşam görüşünü derinden sarsabilir. Hayata dair geniş perspektifler geliştirmen gereken bir döneme giriyorsun. Kendi ruhsal yolculuğunu sorgulamak ve derinlemesine düşünmek için harika bir zaman. Yeni yollar keşfetmeye hazır ol. Yeni ruhsal rutinin; Her günün sonunda bir "kişisel sembol" yaz-çiz. Bu sembol, o gün seni en çok etkileyen duygu, düşünce veya olayın bir yansıması olsun. Bir ay boyunca biriktirdiğin bu sembolleri bir araya getir. Hayatında ne anlama geldiğini anladığında kendinle ilgili bir aydınlanma yaşayabilirsin. Bu aydınlanma iş ve özel hayatında iyileşmeye neden olacaktır.

Aslan

8. evinde gerçekleşen Ay Tutulması, ortak finansal kaynaklar, miras ve derin dönüşümlerle ilgili konuları gündeme getirecek. Bu dönemde, derin duygusal ve ruhsal dönüşümlere açık olmalısın. Maddi dünyadaki bağımlılıklarından arınarak, ruhsal potansiyeline odaklanman gerekebilir. Yeni ruhsal rutinin; Haftada bir kez, bir mumun ışığında vakit geçir. Bu anı kendi içsel dünyana ve derin düşüncelere dalmak için kullan. Mumun alevine bakarak içsel yolculuğuna odaklan, zihnindeki tüm soruları bu ışığa yönlendir ve cevapları almaya çalış. Göreceksin ki maddi sorunların üstesinden daha kolay gelmeye başlayacak, tasarruf edebilecek ve güçleneceksin.

Başak

7. evindeki Ay Tutulması, ilişkilerini ve iş birliklerini etkileyecek. İlişkilerdeki dengesizlikler yüzeye çıkabilir ve senin potansiyeline uygun ilişkileri seçmek zorunda kalabilirsin. Bu dönemde sınırlarını net bir şekilde belirlemen önemli olacak. Yeni ruhsal rutinin; Her hafta bir gün, kendine "özel bir zaman" ayarla. Bu özel randevuda sevdiğin bir şeyi yaparken (kitap okuma, yürüyüş, sevdiğin bir kahveyi içme) kendinle dertleş. Kendi ihtiyaçlarını ve arzularını dinle, bu randevuları bir alışkanlık haline getir. Olman gereken kişi değil olduğun kişi gibi yaşamayı başardığında romantik ilişkilerinde işler yolunda gider. Aynı zamanda kendi alanını yaratır gücünü kullanmaya başlarsın.

Terazi

6. evinde gerçekleşen Ay Tutulması, iş ortamın ve sağlığınla ilgili konuları gündeme getirebilir. Çalışma şeklin, günlük rutinlerin ve beslenme-spor alışkanlıklarınla ilgili büyük değişiklikler yapman gerekebilir. Potansiyelini tam anlamıyla kullanmak için bu alanlarda yeniden yapılanma ihtiyacı doğabilir. Yeni ruhsal rutinin; Güne başlarken, kendine bir "günlük görev" belirle. Bu görev hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını güçlendirecek basit bir eylem olsun (örneğin, 15 dakika yürümek veya güneşi selamlama hareketi yapmak vb.) Gün boyunca bu görevi tamamladığını kendine hatırlat. Sen her şeyi başarabilirsin. Görevini yerine getirmiş olmanın memnuniyetiyle kaygılardan uzak ve daha huzurlu bir hayatın olur.

Akrep

5. evindeki bu Ay Tutulması, yaratıcılığın, aşk hayatın ve çocuklarınla ilgili konuları etkileyebilir. Kendi potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyabileceğin yaratıcı projelere yönelebilirsin. Bu süreçte, hayatına daha fazla tutku ve heyecan katman gerekebilir. Yeni ruhsal rutinin; Yaratıcı projeler üretmeye çalış. Bunu yapamıyorsan farklı hobiler edin. Bu projeleri bir "yaratıcı kutu" içinde sakla ve her ayın sonunda bu kutuyu açarak biriken projeleri gözden geçir. Eğer hobilere zaman ayırdıysan nelerle ilgilendin, neyi sevdin sevmedin ay sonunda bunları gözden geçir. Böylece ne kadar yaratıcı, üretken olabileceğini anla. Bunu yaptığında farklı ortamlarda, gruplarda adından söz ettirecek, güçlü bağlar kurmayı başarabileceksin.

Yay

4. evinde gerçekleşen bu tutulma, evin, ailen ve içsel güvenliğinle ilgili büyük değişimler getirebilir. Ev içinde bazı radikal kararlar alman gerekebilir. Bu dönemde, içsel huzurunu bulmak veya ailenle daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsin. Yeni ruhsal rutinin; Her sabah evinde basit bir ritüel gerçekleştir. İçe dönmeni sağlayan herhangi bir ibadet, ritüel yapabilirsin. Sevdiğin bir objeyi gün ışığına çıkar veya tüm evini havalandır. Bu ritüel, evinin enerjisini yenileyerek içinin huzur dolmasını sağlayabilir. Bu huzur aile kurmanda veya kariyer hayatında ilerleme kaydetmende önündeki engelleri aşacak gücü bulmanı sağlayabilir. 

Oğlak

3. evinde gerçekleşen bu tutulma, iletişim, kardeşler ve yakın çevrenle ilgili konularda değişim rüzgarları estirebilir. İletişim şeklinin, düşünce yapının ve çevrenle olan ilişkilerinin yeniden şekillenmesi gerekebilir. Potansiyelini tam olarak kullanabilmek için bu alanlarda açık ve net olmalısın. Yeni ruhsal rutinin: Her gün belirli bir saatte, kendinle kısa bir konuşma yap. Bu, günün olaylarını değerlendirmen, düşüncelerini toplaman ve kendinle dürüst bir şekilde yüzleşmen için bir fırsat olacak. Bu rutin, kendinle iletişim becerilerini geliştirmek için içsel bir pratik haline gelebilir. Sen bu konuda başarı kaydettikçe uzak hayallerin yakına gelecektir. Yaşam görüşün dolayısıyla yaşamın değişir.

Kova

2. evinde gerçekleşen Ay Tutulması, finansal durumun ve kişisel değerlerin üzerinde derin etkiler bırakabilir. Maddi dünyayla olan bağlarını ve kendi özdeğerini sorgulayabileceğin bir dönemdesin. Bu süreçte, kendi değerlerini yeniden tanımlaman ve bu doğrultuda hareket etmen gerekebilir. Yeni ruhsal rutinin; Her hafta, evindeki bir objenin yerini değiştir. Bu değişiklik, sahip olduğun değerleri fark etmene yardımcı olabilir. Sahip olduğun tüm maddi-manevi değerleri düşünmeni, yeniden keşfetmeni sağlayabilir. Ayrıca, bu ritüel sayesinde sürekli bir yenilenme hissi yaşayabilirsin. Sen kendinle ilgilendikçe kayıpların, hak edişlerin sana kendiliğinden gelmeye başlayabilir.

Balık

Bu Ay Tutulması, senin 1. evinde gerçekleşiyor, bu da kişisel gelişimin, kimliğin ve dış dünyaya sunduğun imaj üzerinde güçlü etkiler yaratıyor. Kendi potansiyelini tam anlamıyla keşfetmek ve bu potansiyeli dünyaya sunmak için mükemmel bir zaman. Eski kalıplardan kurtulup, kendini yeniden yaratabilirsin. Yeni ruhsal rutin önerin; Her gün, aynanın karşısına geçip bir “gölge konuşması” yapmak. Bu, seni sınırlandıran düşüncelerle yüzleşmene yardımcı olacak bir teknik. Kendi gölgene bakarak onunla diyalog kur, ona neler başardığını anlat ve onu kucaklayarak yeniden doğduğunu hisset, mesela. Bu veya başka bir biçimde kendinle iletişimde olmayı başardığında iç huzurun artar hayatta seni baskılayan konulardan özgürleşebilirsin.