SağlıkHipopne Nedir, Neden Olur? Hipopne Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hipopne Nedir, Neden Olur? Hipopne Tedavisi Nasıl Yapılır?

05.07.2022 - 16:51 | Son Güncellenme:

Hipopne nedir, neden olur merak edilmesinden dolayı sık sık internetten araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanının fazla olmasından dolayı sık sık araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Hipopne nedir ve neden olur öğrenebilir ve konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hipopne nedir, neden olur? Hipopne tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Hipopne Nedir, Neden Olur Hipopne Tedavisi Nasıl Yapılır

Hipopne, hava akımında azalma olması sebebiyle solunum hareketinin azalması ve sonucunda da oksijen doygunluğunun azalması durumudur.

Haberin Devamı

 Hipopne Nedir, Neden Olur?

 Hipopne, sıklıkla rastlanan bir durum olmasından dolayı ne olduğu ve neden olduğu da sık sık internet üzerinden araştırılmaktadır. Hipopne, hava akımının %30 ile %50 oranında azalması ile solunum hareketinin seyrekleşmesi halidir. Bunun sonucunda kandaki oksijen doygunluğu azalır ve bu nedenle de oluşan uyanmalara hipopne denir. Kısaca solunumun yüzeyselleşmesi anlamına gelen hipopne solunum derinliğinin azalması ile meydana gelir. Hipopne, uyku esnasında solunumun ağız ve burundan dolayı azalması halinde ortaya çıkan bir durumdur. Hava akımı uyku esnasında ağız ve burundan dolayı %50 oranında azalır ve hipopne ortaya çıkar.

 Hipopne Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Hipopne tedavisi genellikle hastalığın şiddetine göre belirlenir. Cerrahi işlemler dışında hipopne tedavisi için özel tedaviler, ilaçlar, ağız için apareyler ya da yüz maskeleri tercih edilebilir. Özel tedaviler içinde ilaçlar ile hipopne tedavisi mümkündür. Ağız içi apareyler de son yıllarda birçok kişi için hipopne tedavisinde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Cerrahi olarak tedavi yöntemlerinde ise kan oksijen düzeyinin iyileştirilmesi, belirgin olarak kalp rahatsızlıklarının düzeltilmesi, anatomik rahatsızlıkların tespit edilmesi ya da ameliyatlar yer alır. Hipopne belirtisi gösteren kişiler bir doktora gitmeleri ve hastalığın boyutunu öğrenmeleri gerekir. Buna göre doktor tarafından bir tedavi yöntemi oluşturularak tedaviye başlanır.

Yazarlar