Son dakika Türk mutfağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk mutfağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk mutfağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.877 türk mutfağı haberi bulunmuştur.
Somer Şef'in sır gibi sakladığı çıtır börek tarifi! Asla atlamıyor, kenarını dışta bırakınSofraları süsleyen böreklerin, özellikle Türk mutfağı için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. Lezzetli ve çıtır çıtır bir börek elde etmek için ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut. Masterchef programından tanıdığımız Şef Somer Sivrioğlu'nun her börek hazırlığında uyguladığı bir püf nokta var. İşte tarifi.
Masterchef'te 3. ve 4. eleme adayları belli oldu! Mehmet şef açtı ağzını yumdu gözünü! "Pişmiş aşa su katıldı"Masterchef'te haftalar ilerledikçe heyecan iyice artıyor. Birbirinden güzel tabakları hazırlayan yarışmacılar eleme potasına gitmemek için mücadele etti. Şefler ilk etapta pirinç yemekleri yapılmasını istedi. Masterchef'te 3. ve 4. eleme adayı belli oldu. Mehmet Şef kaptan Nigar'a açtı ağzını yumdu gözünü. İşte merak edilen detaylar...
Yağı, tuzu fazla kaçan çorbayı kurtarıyor! Bu taktiği bilen yaşadı, işin sırrı servisteymişSofralarımızın başlangıç öğününde yer alan çorbalar, Türk mutfağı için önemli bir yer taşır. Yaz kış demeden tükettiğimiz besleyici çorbalar, bağışıklığı güçlendiren harika doğal ilaçlardır. Ancak çorba hazırlığı yaparken yanlış giden bir şeyler olduğunda, tüm çorbayı dökme eğiliminde bulunabilirsiniz. Bunun yerine daha lezzetli hale getirmek mümkün.
ÖZEL | Ali Frantti: VakıfBank'ta hep en iyisini yapmalısınız!Sarı-siyahlı kulübün ABD’li smaçörü Ali Frantti, Sultanlar Ligi’nin çok kaliteli olduğunu belirtirken, takım içi rekabetin de üst düzey olduğunu söyledi. Tecrübeli voleybolcu, "Herkes bu takıma gelmek istiyor. Bu yüzden VakıfBank’ta sahada olmak istiyorsanız, performansınızın en iyisini göstermek zorundasınız" dedi.
Bodrum’un yeni normuTatilin gözdelerinden Bodrum her sezon en çok konuşulanlar arasındadır. Ege’nin masmavi sularının kıyısında konumlanan The Norm Collection Door’a da konuklarına sunduğu yazın, doğanın ve konforun tadını çıkarma imkânıyla konuşulacaklar arasında
Urla’da eşsiz Ege mutfağı hikayesiTürk mutfağının özünü koruma misyonunu üstlenen Filiz, yeni kampanyası #BuYemekSenin-Hikayen kapsamında Urla’da gastronomik bir deneyim yaşattı.
Şef Ömür Akkor: Geleneklerime ve kültürüme çok bağlıyımÜnlü şef Ömür Akkor, Hülya Koçyiğit'in programına konuk oldu. Çocukluğu ve kariyeri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Akkor, "Geleneklerime ve kültürüme çok bağlıyım. Siz de benim yemeklerimi yerken geçmişi hatırlıyorsunuz" diye konuştu.
'Dünya turizm sıralamasında ilk 5’in içinde yer almaya başladık'Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gastronomi Derneği ev sahipliğinde Eyüp'te düzenlenen GastroShow’a katıldı. Ersoy burada yaptığı konuşmada, "Bugün geldiğimiz noktada şunu çok açık bir şekilde söyleyebiliriz. Dünyada yeni turizm perspektifini en iyi analiz eden ve bu yeni anlayışa uygun bir altyapı geliştirmeye çalışan ülkelerden biri Türkiye'dir. Türkiye olarak dünya turizm sıralamasında ilk 5'in içinde yer almaya başladık " dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisiAnkara'da 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi açıldı.
Külliye’de Yedi Bölgede Türk Mutfağı SergisiTürk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temalı sergi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. 22 Mayıs’ta açılan sergi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.
Kopenhag Büyükelçisi aşçı önlüğü giydiDanimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin aşçı önlüğünü takarak adeta aşçılık yaptı.
‘Gastronomi turizmi daha katma değerli’Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını belirterek yaptığı açıklamada, “Gastronomi turizmi, konaklama turizmine göre yüzde 40 daha fazla katma değer sağlar...
Emine Erdoğan: Anadolu mutfağı, bir miras, bir yaşam biçimidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, tarih boyunca etkilediği birçok ülkenin insanı ile birlikte toplumumuzdaki her grubu bir sofra etrafında birleştiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve temiz, sağlıklı, yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi.
Fasulye, nohut, mercimek hiç fark etmez! Salata ile yiyince demir depoları fulleniyorBaklagiller, beslenme uzmanlarının sıklıkla önerdiği ve Türk mutfağında da pek çok tarifte yeri olan ürünler. Ancak onlardan maksimum faydayı almak için uzmanların birkaç önerisi var. Yolunuzu bakliyat, salata ve baharatlarla kesiştirecek sır haberimizde!
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyorYemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
Kemal Sunal'ı izlerken gördü, kalkıp İstanbul'a geldi! 'Dikkatimizi ilk çeken kırmızı bardak'9 ay önce Türkiye'ye üniversite eğitimi için gelen Kazakistanlı Danay Kara, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda akıcı Türkçesiyle dikkat çekiyor. Gelmeden önce Yeşilçam ve Kemal Sunal filmleri izlediğini söyleyen Danay'a iki ülke arasındaki benzerlikleri ve Türkiye'deki yaşamını sorduk.
Geleneksel sofraİstanbul’un tarihi lokasyonu Üsküdar’da yer alan Address Hotel Istanbul’da iftar sofralarına özel dört farklı set menü seçeneği sunuluyor.
Taş fırında ağır ateşteÇömlek Kuru Fasulye, Ramazan ayı boyunca misafirlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarını sunuyor.
Yemeklerin lezzetini ikiye katlıyor! 'Hangi yağı kullansam' derdi ortadan kalkıyorTürk mutfağı birbirinden lezzetli yemekleriyle ünlü. Ve bu yemeklerde kullanılan yağlar ise onların lezzetine lezzet katıyor. Ancak yemek türüne göre kullanılan yağ çeşidi ise hayati önem taşıyor. Hangi yemekte hangi yağ kullanılmalı? İşte cevabı...
Lüks iftar asgari ücreti geçti!Ramazan ayına günler kala İstanbul’un popüler mekânlarında menü fiyatları belli oldu. Lüks restoranlarda iftar açmanın bedeli kişi başı bin ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, dört kişilik bir aile asgari ücreti gözden çıkaracak.
51 aile mirası reçeteyle Türk mutfağının haritasıAnadolu’nun lezzet haritası okurla buluştu! Göçmen Artisan Bakery’nin desteğiyle Selin Atasoy ve Sahrap Soysal tarafından hazırlanan “Lezzet Göçünün İzinde... Aile Mirası Reçeteler” kitabının tanıtımı büyük ilgiyle karşılandı.
Türk Mutfağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.