29.10.2024 - 15:41 | Son Güncellenme:
Hamur işi sevenlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri de çıtır çıtır, lezzetli böreklerdir. Börek hazırlarken bazı inceliklere dikkat edilmesi gerekir. İşte Somer Şef'in mutfağından püf noktalar.
Börek hazırlarken gözden kaçırmadan uygulanan incelikler sayesinde herkes kendi evinin şefi olabilir. Somer Sivrioğlu'nun börek hazırlığında dikkat ettiği bazı püf noktalar var. Sonrası ise çayın yanında muazzam bir keyif olacak. İşte püf noktalar.
Börek hazırlarken taze malzemeler kullanan Somer Şef, pişirme tekniklerine de dikkat ediyor. Bu ustalığın ardından ise lezzetli bir börek elde ediliyor. Malzemeleriniz hazırsa, harika bir börek tarifi sizi bekliyor.
- 6 adet yufka
- 300 gr beyaz peynir
- 200 gr kaşar peyniri
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı, üzeri için)
- Susam ve çörek otu (üzeri için)
İlk olarak maydanozu ince ince doğrayın. Ardından beyaz peynir ve kaşar peyniri ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak lor peyniri ilave edebilirsiniz. Sonrasında süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın.
Yağladığınız fırın tepsisine yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız peynirli sosu üzerine ekleyin. Ardından diğer yufkaları her kata sos sürerek tepsiye yerleştirmeye devam edin. Orta katına peynirli harcı dökün.
Kalan yufkaları da soslayarak peynirin üzerine ekleyin. Taşan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Sosun fazla olması, bir zarar getirmeyecektir. Ardından bir yumurtanın sarısını üzerine sürebilirsiniz. Üzerine susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Ancak aralıklı olarak kontrol etmeyi ihmal etmeyin. 35-40 dakika pişirdikten sonra böreğiniz hazır olacak. Afiyet olsun.