Son dakika Gastronomi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gastronomi haber sayfamızda...
Üniversiteli kız kardeşler, devlet desteğiyle hayvancılık yapıyorİzmir'de yaşayan ikisi de yüksek lisans mezunu olan kız kardeşler Duygu Aygün (32) ve Esin Güleç (27), Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Uzman Eller Projesi' kapsamında 2 yıl arayla gebe düve hibesi aldı. Doğup büyüdükleri topraklarda hayvancılık yapan kız kardeşlerin inek sayısı 40’a ulaştı.
‘Turizm kurmayları’ geliyorKültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geleceğin turizm profesyonellerini yetiştirmek için önemli bir iş birliğine imza attı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YÖK arasında iş birliği!Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında üniversitelerin turizm işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinde eğitimin yüzde yüz İngilizce olması için iş birliği protokolü imzalandı.
Manisa standı iz bıraktıManisa Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’de düzenlenen 18. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı’nda sergilediği kentin tarihi, gastronomisi ve kültürel zenginliklerini tanıtan standı yoğun ilgi gördü.
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’Alaçatı’nın simge mekanlarından Avrasya Lokantası, geleneksel Anadolu mutfağını modern dokunuşlarla sunuyor. Sahibi Mustafa Dumanlıdağ, “Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var” diyor.
Bakan Ersoy: Dünya gastronomi sahnesindeki yerimiz ve önemimiz giderek artıyorKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın önde gelen restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nin 2025 seçkisinin tanıtım törenine katıldı. Michelin Rehberi’nin İstanbul, İzmir ve Muğla’yı kapsayan 2025 seçkisi, 32 yeni restoranın eklenmesiyle zenginleşti.
Fitch Ratings, küresel ekonomik büyüme tahminlerini yükselttiUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 2,7'den yüzde 2,8'e, gelecek yıl için ise yüzde 2,5'ten yüzde 2,6'ya çıkardı.
Swissôtel Büyük Efes’te Romanya’ya lezzet yolculuğuSwissôtel Büyük Efes, gastronomi tutkunlarını yepyeni tatlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kez, 26-30 Kasım tarihleri arasında Café Swiss’te, saat 12:00 - 15:00 arasında Romanya’nın geleneksel ve gurme lezzetleri, zengin bir açık büfe eşliğinde misafirlere sunuldu.
İtalyan mutfağında muhteşem finalİzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından La Mahzen’de düzenlenen gala yemeğinde davetlilere İtalya’nın geleneksel tatları, şef Carlo Alberto d’Audino’nun özgün tarifleriyle hazırlanan menü eşliğinde sunuldu.
Masterchef'in son şampiyonu Esra favori ismini açıkladı! 'Onların yeri ayrı'Masterchef'in son şampiyonu Esra Tokelli, Milliyet'in Youtube kanalına konuk oldu. Burada açıklamalar yapan Masterchef Esra, bu senenin favori ismini açıkladı. Esra aynı zamanda 2020 sezonundan 3 ismin kendisi için yerinin ayrı olduğunu da belirtti.
Tarih ve gastronomiyi birleştiren şehirTürk milletinin bağımsızlık mücadelesinin büyük bir kahramanlık destanıyla yazıldığı topraklara sahip olan Çanakkale, kültürel belleği ve gastronomisiyle de ziyaretçilerini büyülüyor.
MURATCAN SURAL KİMDİR? MasterChef Muratcan kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı ve kariyeri...MasterChef 2024 ana kadro yarışmacıları arasında yer alan Muratcan Sural hayatı ve kariyeri merak edilen yarışmacılar arasında yer alıyor. Bu hafta Mavi takımda mücadele eden yarışmacı kaybedilen ikinci dokunulmazlık sonrası eleme potasına giden ikinci isim oldu. Peki MasterChef Muratcan Sural kimdir?
Yunusoğlu’ndan Alsancak’a modern dokunuşYunusoğlu İnşaat, Alsancak’ta 65 milyon dolarlık yatırım değeriyle depreme dayanıklı ve modern mimariye sahip Loc’al Alsancak projesini hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, projeyi “Alsancak’ı geleceğe taşıyacak bir yaşam merkezi” olarak tanımladı.
Karahantepe’de ilk mutfak kültürünün izleri bulunduKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şanlıurfa’da Şanlıurfa’da Taş Tepeler Projesi kapsamında 10 farklı bölgede kazı çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 100 kilometrelik bölgede 12 ayrı alanda Neolitik Dönem’e ilişkin yürütülen Taş Tepeler Projesi ile tarihi kentin turizm potansiyelini artıracak bulgulara rastlanıyor.
Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.