Gastronomi

Gastronomi

Son dakika Gastronomi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gastronomi haber sayfamızda...

Gastronomi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.517 gastronomi haberi bulunmuştur.
Hedef 25 milyar dolar! Türk gastronomi sektörü, antalya’da masaya yatırıldı
Hedef 25 milyar dolar! Türk gastronomi sektörü, antalya’da masaya yatırıldıGastronomi sektörü 7 bin kişilik katılımla Antalya’da düzenlenen Culinary Forum’da buluştu. Sektörün Türk yemeklerine de genç şeflere de güveni tam: “Gastronomi ihracatı genç şeflerle artacak. 2025’te Türk mutfağı yükselişte.”
3.03.2025Ekonomi
Datça’ya bahar geldi, festival coşkusu sokaklara taştı
Datça’ya bahar geldi, festival coşkusu sokaklara taştıTürkiye genelinde yaşanan sert kışa rağmen, Datça çiçek açtı. Bu yıl yedincisi düzenlenen Badem Çiçeği Festivali, rotasını Ege’ye çevirenlerle ‘Bahara merhaba’ dedi.
2.03.2025Gündem
Türkiye Pizza Akademisi ilk eğitimini tamamladı
Türkiye Pizza Akademisi ilk eğitimini tamamladıTürkiye Pizza Akademisi, İstanbul’da düzenlediği ilk eğitimde pizza tutkunlarını bir araya getirdi. Usta şefler eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitim alan katılımcılar, kendi özgün pizzalarını hazırlama fırsatı buldu.
1.03.2025Ege
Erzurumlu turizmciler uçak seferlerinin artırılmasını istiyor
Erzurumlu turizmciler uçak seferlerinin artırılmasını istiyorErzurum'daki turizmciler, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan kentte uçak seferlerinin artırılmasını istiyor.
1.03.2025Ekonomi
Doğanın güzelleri Alaçatı’da buluşuyor
Doğanın güzelleri Alaçatı’da buluşuyorEge denilince akla ilk gelenler elbette ki yemyeşil doğası, masmavi denizi ve mis kokulu otlarıdır; Alaçatı Ot Festivali, bu zenginliği doyasıya yaşamak isteyenleri davet ediyor.
28.02.2025Kültür Sanat
14’üncü Alaçatı Ot Festivali tanıtıldı
14’üncü Alaçatı Ot Festivali tanıtıldıÇeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 17-20 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 14’üncü Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı.
28.02.2025Ege
Türk bulguru Yale Üniversitesi menüsünde
Türk bulguru Yale Üniversitesi menüsündeBirleşmiş Milletler tarafından Küresel Gıda Kahramanı unvanına layık görülen Şef Ebru Baybara Demir, Global Table programı kapsamında Yale Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya gelerek Türk mutfağı ve sosyal gastronomi projeleri üzerine sunumlar yaptı.
27.02.2025Eğitim
15 yeni rota 85 uçaklık filo
15 yeni rota 85 uçaklık filoTurizm ve havacılık sektörü liderleri, SunExpress’in 35. kuruluş yıldönümünde Antalya’da bir araya geldi. 2025’te filosundaki uçak sayısını 85’e çıkaran SunExpress, 15 yeni dış hat noktası ile uçuş ağını daha da genişletiyor.
21.02.2025Ekonomi
İTO "Gıdada İsrafa Dur De" kampanyası başlattı
İTO "Gıdada İsrafa Dur De" kampanyası başlattıİTO, her yıl binlerce ton gıdanın israf edilmesi konusunda farkındalığı artırmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla "Gıdada İsrafa Dur De" kampanyası başlattı.
19.02.2025Ekonomi
‘Tarımın geleceğine ışık tutacak’
‘Tarımın geleceğine ışık tutacak’Çeşme Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası ve BORSAV iş birliğiyle düzenlenen “Çeşme’de Nitelikli Tarımsal Üretimin Önemi ve Sonuçları Çalıştayı” sona erdi.
14.02.2025Ege
Dubai'deki Türk restoranı fırsat oldu! Konyalı Fatih'in büyük hayali: 'Yıldızı alacağım'
Dubai'deki Türk restoranı fırsat oldu! Konyalı Fatih'in büyük hayali: 'Yıldızı alacağım'Şef olmaya karar verdiğinde henüz 12 yaşındaydı. Onu en çok etkileyen şey ise köyünde her mevsim farklı farklı yiyeceklerin çıkıyor olmasıydı. İşte "Köyümüz adeta bir gastronomi cennetiydi, her mevsim farklı lezzetler hazırlanırdı" diyen Fatih Alkan'ın, Konya'dan Dubai'ye uzanan zorluklarla dolu yolculuğu.
9.02.2025Yaşam
Fuarın ilgi odağı oldu
Fuarın ilgi odağı oldu28.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2025’te her yıl olduğu gibi bu yıl da Ayvalık Belediyesi standı büyük bir ilgi topladı. Coğrafi işaretleri ürünlerin de ziyaretçilere sunulduğu fuarda ayrıca turizm sektörünün ulusal ve uluslararası temsilcileri de Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i ziyaret etti.
8.02.2025Ege
İzmir’in yeni buluşma noktası Monreve Brasserie
İzmir’in yeni buluşma noktası Monreve BrasserieMonreve Group Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas, “Yalnızca iyi yemek sunan bir mekan değil keyifli anılar biriktirebileceğiniz, sanat ve zarafetle iç içe bir buluşma noktası olacak” dedi.
8.02.2025Ege
'Türk dostlarımızı her mevsim ağırlamak istiyoruz'
'Türk dostlarımızı her mevsim ağırlamak istiyoruz'Yunanistan deyince adalarıyla, plajlarıyla bir yaz karesi canlanıyor gözümüzde. Çoğunlukla yazlık bir tatil destinasyonu olarak görülüyor. Yaz kalabalığı ve sıcağı da ister istemez o karede yerini alıyor. Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras bu çerçeveye sıkışmadan daha büyük bir resmin, 12 aya yayılan turizmin altını çiziyor.
2.02.2025Pazar
ESBAŞ aşçıları birincilikle döndü
ESBAŞ aşçıları birincilikle döndüESBAŞ Gıda İşletmeleri, 9’uncu Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışmasında 11 altın madalya ve ekip yarışmasında birincilik madalyası kazandı.
31.01.2025Ege
Sunset Palazzo’da Serkan Kaya rüzgârı
Sunset Palazzo’da Serkan Kaya rüzgârıSunset Palazzo, ünlü sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Serkan Kaya sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kaya, “İzmir’e böyle bir mekân kazandırdıkları için teşekkür ederim” dedi
31.01.2025Ege
Hatay'da depremzede konteyneri bir anda alev aldı
Hatay'da depremzede konteyneri bir anda alev aldıHatay Samandağ'da depremzede vatandaşların yaşadığı konteynerde bir anda yangın çıktı ve kullanılamaz hale geldi. İşte o detaylar...
29.01.2025Gündem
Anadolu’nun lezzet mirası: Yedi Toprak
Anadolu’nun lezzet mirası: Yedi ToprakAnadolu’nun kadim topraklarından ilham alan ve zengin mutfak kültürünü modern dokunuşlarla sunan Yedi Toprak, sadece bir restoran olmaktan öte bir gastronomi hikâyesi. Bu eşsiz projeyi hayata geçiren Lale Yakut ve Kurucu Şef Emre Bayrak ile Yedi Toprak’ın ruhunu, felsefesini ve misafirperverlik anlayışlarını konuştuk.
25.01.2025Ege
Türkiye Horeca Fair’de buluştu
Türkiye Horeca Fair’de buluştuGastronomiden turizme, otel ve restoranlardan ambalaj ve paketlemeye kadar farklı sektörleri tek çatı altında buluşturan HORECA, HORECA EDT, Pack Fair fuarları sektörün buluşma noktası oldu
24.01.2025Ege
Her gün yöresel geceler olsun
Her gün yöresel geceler olsunİzmir’de düzenlenen HORECA Fair, gastronomi sektörünü bir araya getirerek Türk mutfağının geleceğine dair önemli tartışmalara ev sahipliği yaptı.
24.01.2025Ege
Kartalkaya'da alevlerin içinden kahreden telefon: Yanıyoruz, bizi kurtarın
Kartalkaya'da alevlerin içinden kahreden telefon: Yanıyoruz, bizi kurtarınBolu Kartalkaya’daki yangın faciasında yaşamını yitiren otelin aşçısı Esra Nazik'in (25) cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi. Esra Nazik'in yangın sırasında babası Süleyman Nazik'i arayarak, ''Yanıyoruz, bizi kurtarın'' diyerek yardım istediği belirtildi.
23.01.2025Gündem
Otelde hayatını kaybeden genç kızın babası: Kızım daha çok gençti
Otelde hayatını kaybeden genç kızın babası: Kızım daha çok gençtiBolu Kartalkaya’da yaşanan otel yangını faciasında hayatını kaybeden Esra Nazik’in cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Esra Nazik’in babası Süleyman Nazik, kızının daha çok genç olduğunu söyledi.
22.01.2025Gündem
Kullanılan su bedeli 38 bin: gelen fatura 93 bin lira!
Kullanılan su bedeli 38 bin: gelen fatura 93 bin lira!Bugün 200 bine yakın üyesi bulunan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Başkanı Yalçın Ata, çözüm bekleyen sorunlarını sıraladı “Katı atık bedelleri can yakıyor. Son örnek, Lokantacılar Odası Başkanımız sayın Doğan Kılıç’ın faturasıdır” diye konuştu.
18.01.2025Ege
Metin Öztürk: VAR'daki hakem hata yapamaz!
Metin Öztürk: VAR'daki hakem hata yapamaz!Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Hatayspor maçı öncesi konuştu.
16.01.2025Galatasaray
Mardin’e sevgi köprüsü
Mardin’e sevgi köprüsüİzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, “Ege lezzetlerini merak ediyoruz” diyen Mardinli çocuklar için mutfağa girdi. Kurabiye ve atıştırmalıklar hazırladı.
11.01.2025Ege

Benzer Haber Etiketleri

Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.