Son dakika baharat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baharat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baharat haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.061 baharat haberi bulunmuştur.
Mutfaktan gelen mucize! Karanfilin saça faydaları saymakla bitmezKaranfil, yalnızca mutfakta baharat olarak değil, saç bakımında da önemli bir doğal çözüm sunar. Yüzyıllardır çeşitli sağlık yararlarıyla bilinen karanfil, saç köklerini güçlendiren ve saç derisine canlılık kazandıran doğal içeriklerle doludur. İşte karanfilin saç sağlığına olan faydaları.
Mersinli ustalar tantuniyi böyle yapıyor! Sırrı yüksek ateş ve hızda, lezzeti şahaneTantuni, Akdeniz’in güzide kenti Mersin’den sokak lezzetlerinden biri olmaktan çıkarak, tüm Türkiye’ye yayılmış hatta dünya mutfaklarını dahi etkilemeyi başarmış bir lezzettir. İncecik doğranmış etlerin, tam kıvamında hazırlanmış baharat ve yağ ile harmanlanarak yüksek ateşte pişirilmesi ile hazırlanır. Ancak bu özel lezzeti birkaç püf noktasına dikkat ederek evinizde de hazırlayabilirsiniz.
Kalbi yenileyen kapsaisin etkisi! Acı biberde bolca var, iyi gelmediği şey yokAcı biber, yüzyıllardır mutfaklarımızda kendine yer edinmiş, yemeklere farklı bir lezzet ve tat katan baharat çeşididir. Bazılarımız için basit bir baharat olmaktan öte, şifa kaynağı olarak öne çıkar. İçerdiği ‘kapsaisin’ adlı bileşen sindirimden bağışıklık sistemine kadar vücudumuzun çeşitli bölgeleri üzerinde önemli etkilere sahip. Acı biber yediğiniz zaman dilinizde ve ağzınızda oluşan yanma hissinin kaynağı olan kapsaisin vücudun farklı sistemlerini harekete geçirerek çeşitli faydalar sağlar.
Liste güncellendi, gıdada pes dedirten sahtecilik! Ünlü markanın ürettiği viskiden çıkanlar şaşkınlık yarattıGıdada sahtecilik yapan, vatandaşın sağlığını hiçe sayan firmalar tek tek ifşalanıyor. Bakanlığın son listesinde firmaların hileleri gün yüzüne çıktı. Pişmiş et döner, kuzu kıyma, peynir gibi temel gıda ürünlerinin yanı sıra ünlü bir alkol firmasının ürettiği viskinin içinden çıkanlar şaşkınlık yarattı. Gıda uzmanı “vücutta hasar vermediği yer yok” diyerek vatandaşları uyardı! İşte detaylar...
Tarım Kredi Market kataloğu yeni indirimler reyonlarda! Kasım ayına özel Tarım Kredi Kooperaif Market aktüel kataloğu indirimli ürün fırsatlarıTarım Kredi Kooperatifi Market katalog fırsatları paylaşıldı. Ucuz yolla alışveriş fırsatı sunan Tarım Kredi Market aktüel kataloğu indirimli ürünleri 13 Kasım'dan itibaren 'Aldıkça Aldıran' sloganıyla reyonlardaki yerini aldı. Kasım ayının ikinci haftasına özel Tarım Kredi Kooperatif kataloğunda robot süpürge, yüz temizleme cihazı, dikey ısıtıcı, baharat seti, balık tavası gibi sınırlı sayıdaki ürünler alıcısıyla buluştu. İşte, 13 Kasım 2024 Tarım Kredi Market aktüel indirimleri fiyat listesi...
Yemeğin kalorisini yarı yarıya azaltıyor! Yağ yerine kullanın, lezzeti gram şaşmayacakGünümüzde daha sağlıklı ve dengeli beslenme yönünde eğilim artarken, yemeklerde kullanılan yağ miktarını azaltmak da önemli bir konu haline geldi. Yemeklerde kullanmış olduğunuz yağ miktarını azaltmak hem daha az kalori almanıza yardımcı olur hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanızı sağlar. Ancak, yağı azaltırken lezzetten ödün vermemek için bazı pratik yöntemleri bilmek oldukça faydalıdır. Doğru teknikler ve sağlıklı alternatiflerle yağı azaltarak da damak tadına uygun, nefis tarifler yaratmak mümkün.
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı tencereye eklemek yetiyorBulgur pilavı, sağlıklı ve doyurucu bir yemek olarak sofralarımızın baş tacıdır. Ancak lezzetini artırmak ve pilavınıza farklı bir aroma katmak için bazı küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. Baharatlar, bulgur pilavının tadını zenginleştirirken, tek bir baharatla dahi pilavınızı daha lezzetli hale getirmeniz mümkün. İşte bulgur pilavına derinlik katan o baharat ve lezzet sırları!
Acıdan yenmeyen yemeği balla kesin! İsraftan kurtaran yöntem, 1 kaşığı yetiyorYemeğe lezzet katan baharatlar, bazı durumlarda tat değişimine neden olabilir. Aşırı dozda eklenen bazı baharatlar tadının tamamen acı olmasını sağlayabilir. Bu durumda pek çok kişi yemeklerinin ziyan olacağını düşünse de, acı tadı dengelemenin çeşitli yolları mevcut. İşte yemeğin acısını alan yöntem.
Yemeklerin lezzetine lezzet katıyor! Yan yana gelince sofrada şölen oluşturacakSebzeler, sağlığımız için oldukça faydalı olmalarının yanı sıra doğru şekilde pişirildiklerinde çok farklı lezzetlere sahip olabilirler. Ancak her sebze herkesin damak tadına uygun değildir, bu sebeple bazen biraz daha yaratıcılık gerekebilir. İşte tam bu noktada baharatlar devreye giriyor. Baharatlar, sebzelerin doğal tatlarını daha da zenginleştirip derinleştirerek hem aroma hem de renk katarlar. Peki, hangi baharatları kullanmak daha iyi olur?
Mesir macunu sınırları aşıyorManisa mesir macunu, Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Böylece Türkiye’nin AB’den tescil alan coğrafi işaretli ürün sayısı 28’e yükseldi.
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Dünyanın en pahalı baharatında hasat başladıUNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisini yerinde görmek isteyenler hasat etkinliğinde soluğu tarlalarda aldı.
Yağı, tuzu fazla kaçan çorbayı kurtarıyor! Bu taktiği bilen yaşadı, işin sırrı servisteymişSofralarımızın başlangıç öğününde yer alan çorbalar, Türk mutfağı için önemli bir yer taşır. Yaz kış demeden tükettiğimiz besleyici çorbalar, bağışıklığı güçlendiren harika doğal ilaçlardır. Ancak çorba hazırlığı yaparken yanlış giden bir şeyler olduğunda, tüm çorbayı dökme eğiliminde bulunabilirsiniz. Bunun yerine daha lezzetli hale getirmek mümkün.
Osman Müftüoğlu karışımı! Deneyen hastane yolunu unutacak: 'Altından bile kıymetli'Sağlığımızı daha iyi bir evreye taşımak, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak ve birçok rahatsızlığın olumsuz etkilerini azaltmak için faydalı besinler tüketilmeli. Birçok kişi takviye kullanımına yönelse de, doğanın bize sunduğu faydalı besinlerden fayda alabiliriz. Osman Müftüoğlu'nun da önerdiği zeytinyağı karışımı, bakın vücuda nasıl etkiler sağlıyor.
Mercimek çorbasına lezzet katan baharat! 1 kaşık eklemek yetiyorMercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen ve sık tüketilen çorbalarından biridir. Ancak, bu lezzeti daha da zenginleştirmenin sırrı, doğru baharatı kullanmaktan geçiyor. Sadece 1 kaşık ekleyerek mercimek çorbanızı hem daha lezzetli hem de aromatik hale getirebilirsiniz. İşte mercimek çorbasına fark katan baharatın detayları ve bu eşsiz lezzeti yakalamanın püf noktaları!
Aralarında ünlü markalar var: Köftede eşek eti, pul biberde boya... Tek tek listelendi! Vatandaşın sağlığıyla kumar oynuyorlarKırmızı etten, süt ürünlerine, gıda takviyelerinden zeytinyağına kadar her kalem ürün Bakanlığın radarında! Ekim ayı itibarıyla taklit ve tağşişi yapılan ürünler listesi yayınlandı. Gıdada sahtecilik günyüzüne çıktı. Sahte bal, eşek eti, nişasta ve boyalı ürünler dikkat çekti. Vatandaşların son dönemde çok rağbet gösterdiği bir üründe ise ilaç etken maddesine rastlanıldı. Peki vatandaşlar hileli ürünleri tespit ettiği taktirde nereye şikayet etmeli? İşte detaylar...
Gözlere iyi gelen baharat! Görme yetisini artırıyorGöz sağlığı, yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Gözlerimizi korumak ve daha sağlıklı bir görme yetisine sahip olmak için dengeli beslenme büyük bir rol oynar. Özellikle bazı doğal besinler ve baharatlar, göz sağlığını destekleyici özelliklere sahiptir. Bu yazımızda, göz sağlığına fayda sağlayan ve görme yetisini artırmaya yardımcı olan bir baharattan bahsedeceğiz. İşte gözlere iyi gelen bu mucizevi baharatın detayları!
Gıdanın ‘kara listesi’ vatandaşın cebindeGıda ürünlerinde hile yapan firmaların olduğu ‘kara liste’ artık kamuoyu tarafından anlık olarak takip edilebilecek. Yayınlanan listede en çok peynir, zeytinyağı, bal, baharat ve işlenmiş et ürünleri var. Taklit ve tağşiş yapan firmalar sık olarak ‘tüketici algısını’ hedef alan marka seçimleri yapıyor. Çoğu üründe ‘karışım’ var. Sağlığa zararlı gıda boyası kullanımında artış da dikkat çekiyor.
İstanbul'da Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü töreniİstanbul'da, Japonya ile Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100. yıldönümü töreni yapıldı. Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt "Etkinliğin, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve daha güçlü bir gelecek inşa etmek için önemli bir adım olmasını temenni ediyorum" dedi.
Gramı 100 lira, 1 tutam yetiyor! Safranın 7 faydası, pilavın kadim sırrıÇok az bir miktarı bile son derece pahalı olan safran, sayısız faydasıyla kadim bir geçmişin bugünlere ulaşan mirası. Tarihi Safranbolu'ya ismini veren mor çiçekli bitkinin tohumları tadına doyum olmayan yemeklerin başrolü olan safranın fayaları ve pilavının püf noktası haberimizde!
Ağzınız acıdan yandığında su içmeyin! Kapsaisini çözemiyor, nişastalı gıda şartAşırı sıcak veya acı yiyecekler yerken dozu ayarlayamadığınızda dilimiz yanabilir. Ağzımız yandığında aradığımız ilk şey genellikle su olur. Ancak su, acıyı daha fazla hissetmemize neden olur. Peki, acı besinler tükettikten sonra su yerine ne tüketilmeli?
Baharat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.