Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.581 lezzet haberi bulunmuştur.
Günde 300 kilo satılıyor! 65 yıllık tarif sır gibi saklanıyorİftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini söyledi.
Bayramda herkes hazır alındı sanacak! Ev yapımı incecik çıtır çıtır baklavanın sırrıBayramların vazgeçilmezi olan baklava, genellikle ustaların elinden çıkan bir tatlı olarak bilinse de, aslında evde de kolayca hazırlanabilir. Üstelik doğru teknikler ve doğal yöntemler kullanıldığında, pastanelerden alınan baklavalardan farksız bir lezzet elde etmek mümkün! Peki, ev yapımı baklavanın çıtır çıtır olması için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte tüm püf noktalarıyla evde baklava yapımının sırrı…
Turizmde 65 milyar dolar gelir hedefiTürkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl turizm sektöründe 65 milyar dolar gelir hedeflediklerini söyledi.
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
Gün tabaklarının 1 numaralı mücver tarifi! Arkalı önlü pişirin, kaşarlısı enfesMücver denilince aklınıza sadece kabakla yapılan versiyonu mu geliyor? O zaman bu farklı tarif tam size göre. Kaşarlı patatesli mücver, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve uzayan kaşarıyla herkesin bayılacağı bir lezzet. İşte hazırlanışı.
Türkiye'de ilk kez Trabzon'da yapıldı: Hayvancılığı daha da canlandırmak istiyoruzTürkiye'de en çok Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Jersey ırkı inekler için suni tohumlama projesi geliştirildi. Türkiye'de ilk kez Trabzon'da hayata geçirilen proje ile dişi Jersey sperması kullanılarak yapılacak suni tohumlama uygulamaları ile bölgedeki hayvancılık tekrar canlandırılacak.
Ağızda dağılan yaprak sarmanın sırrı sodada! 1 şişe dökün, parmak yediren tarifYaprak sarma, birçok kişinin tüketmeye doyamadığı lezzetli bir aperatif yiyecektir. Hem geleneksel hem de yenilikçi bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Yaprak sarmasının içine soda koyduğunuzda tarifin tadının ne kadar değiştiğine çok şaşıracaksınız.
Tane tane dökülen irmik helvasının püf noktası! Topaklanmaması için 1-2 damla sıkınİrmik helvası, mutfaklarımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Özellikle kıvamı ve tane tane olması, lezzet açısından büyük önem taşıyor. Ancak birçok kişi irmik helvası yaparken topaklanma sorunuyla karşılaşabiliyor. İşte irmik helvasının tane tane dökülmesi için bilinmesi gereken püf noktaları!
Güveçte kurumuş yağı dert etmeyin! Yarım saatte yeniliyor, fırçayla tertemizYemeklere eşsiz bir lezzet katan toprak güveçler, doğal yapısı gereği dikkatli kullanım gerektirebiliyor. Eğer güveç kabınızda yanık lekeleri oluştuysa, küflenme başladıysa veya yeni bir güveç aldıysanız mutlaka bu temizlik aşamalarını uygulayın.
Pilava serpilen karabiber meğer şifaymış! İçinde yok yok, yağ bile yaktırıyorTürk mutfağında ayrı bir yeri olan pilav, hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Üstelik sadece sade pilav değil birçok farklı alternatifle sofraları süsleyebilir. Pilavı lezzetlendirmek için tereyağı, et suyu ve farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Ancak en çok yakışan baharat da karabiberdir. Pilava karabiber dökmenin vücuda nasıl etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü?
55 milyon balık işleyecek!Yaşar Topluluğu’nun tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerindeki temsilcisi olarak 1983 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bu yana sektörlerine yön veren Çamlı Yem ve Besicilik, İzmir’in Bornova ilçesinde yıllık 55 milyon kültür balığı işleme ve paketleme kapasitesine sahip yeni tesisini faaliyete geçirdi.
Köz tadı ağzınızı saracak! 1 diş sarımsak, 1 dal kekik: Domates çorbasının sırrıSoğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli ve sağlıklı bir başlangıç arıyorsanız haberimizin size yardımı dokunacaktır. Köz domates çorbası bu arayış için harika bir seçenektir. Klasik tarifin ötesine geçerek, köz tadıyla, adeta bir lezzet şölenine davet eden köz domates çorbasının yapımı oldukça kolay. İşte, damaklarda enfes bir tat bırakacak közde domates çorbasının adım adım tarifi!
Glüten yok yufka yok! Çıtır çıtır böreği güllaçla yapın: Kırıp sosa batırınca tamamGüllaç, Ramazan denince akla ilk gelen tatlılardan biridir. İncecik ve çıt kırıldım güllaç yaprağı ile yapılacak denemeye değer tek tarif sütlü tatlı değil. “Nasıl aklıma gelmemiş?” diye sorduran tarif güllaç böreği, yumuşacık katları, bol iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Daha önce hiç tatmadığınız bu özel börek, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olabilir. Peki güllaç yaprağı ile hafif ve glütensiz börek nasıl yapılır?
Pazar parası için başladı, milyonlar izliyor! Her şey gece yarısı verdiği kararla olduMutfağa olan ilgisi evlilikle başlayan Tuba Özmen Kocaman, 'En azından pazar parası çıkar' diye çektiği videolarla şimdi milyonlarca kişiye hitap ediyor. Bir gece yarısı YouTube kanalı açmaya karar verdiğini söyleyen Tuba, yaşadığı deneyimi ve kadınlara ilham olan girişimcilik macerasını tek tek anlattı.
İlkbaharın en çiçekli rotası: KuşadasıKuşadası, ılıman iklimi, doğası ve tarihiyle dört mevsim cazibesini korurken, ilkbaharda açan yabani çiçekler ve kuş sesleriyle ziyaretçilerini huzurlu bir tatil atmosferiyle karşılıyor.
Pastanedekinden farkı yok, çikolatası daha bol! Orijinal profiterol böyle yapılırProfiterol, tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden biri. Dışının hafif çıtır hamuru, içinin yumuşacık vanilyalı kreması ve üstüne dökülen çikolata sosuyla her lokması adeta bir lezzet şöleni. Çoğu kişi profiterol yapımının zor olduğunu düşünüyor ama aslında birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde oldukça kolay bir tatlı. İşte tarifi.
Hilton Garden Inn basın mensuplarını ağırladıHilton Garden Inn Bayraklı, Genel Müdür Sevil Görgülü ev sahipliğinde düzenlediği iftar yemeğinde İzmirli basın mensuplarını ağırladı. Şef Ahmet Yıldız’ın hazırladığı özel menü beğeni topladı.
Her lokması lezzet şöleni! Pırasalı börek puf puf olacak, milföyü çözdürmeyinMis gibi demlenmiş çayın yanına sıcacık, çıtır çıtır bir atıştırmalık arıyorsanız, pırasalı puf börek tarifi tam size göre. Sahurda farklı yiyecekler denemek isteyenler için de lezzetli bir alternatif olacak. İşte adım adım pırasalı börek tarifi.
Fırından almaya gerek kalmayacak! Evde pastane usulü simit yapmanın sırrıSimit, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi ve gün içinde atıştırmalık olarak sıkça tercih edilen lezzetlerden biri. Pastanelerden veya fırınlardan aldığımız bu çıtır ve lezzetli simitleri aslında evde de kolayca yapmak mümkün. Üstelik birkaç püf noktasına dikkat ederek pastane usulü simitlerin aynısını evde hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı simitin tüm detaylarıyla tarifi ve lezzet sırları!
Doktor önerisiydi, ayda 130 ton üretiyor! Türkiye'de ilk: Çözüm ararken eksiği gördüHayatında her şey yolunda giderken, aldığı bir kemik erimesi teşhisiyle dünyası bir anda değişti. Doktorların ilaç tedavisinin yanı sıra iskelet ve bağ dokusunu güçlendirmek için ilikli kemik suyu ve sakatat çorbaları tüketmesini önermesi, onu bambaşka bir yolculuğa sürükledi. Bahar Şamhili Tanju, hikâyesini 'Sen Anlat' okuyucularıyla paylaştı.
Konserve domatesleri kavanoza koymadan önce mutlaka yapın! Yıl boyunca ekşimiyorEv yapımı konserve domatesler, özellikle kış aylarında yemeklere lezzet katan harika bir malzeme. Ancak birçok kişi, zamanla ekşime ve bozulma gibi sorunlarla karşılaşıyor. Peki, konserve domateslerinizi yıl boyunca taptaze tutmanın doğal yolları nelerdir? İşte detaylarıyla püf noktaları!
Ramazan sofralarınıza lezzet katacak! Kıyır kıyır kalburabastı tatlısı için hamuruna 1 kaşık ekleyinRamazan ayı, sofralarımızı birbirinden lezzetli yemeklerle donattığımız özel bir dönemdir. Bu dönemde, tatlılar da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. İşte, kıyır kıyır dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak kalburabastı tatlısı tarifi ve doğal yöntemlerle nasıl hazırlanacağına dair ipuçları.
Kokusuyla sahura kaldırıyor! Zahmetsiz mayasız poğaça tarifi, 30 dakika yeterRamazanda sahur ve iftarda pide yemekten sıkıldıysanız ya da hem hafif hem de lezzetli bir hamur işi arıyorsanız haberimizdeki tarif tam da size göre! Mayasız poğaçayı sahur için hazırlayabilirsiniz. Peki zahmetsiz bir lezzet olan mayasız poğaça nasıl yapılır?
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.