Lezzet

Lezzet

Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...

Lezzet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.482 lezzet haberi bulunmuştur.
Bu tost için yurt dışından geliyorlar, kimse taklit edemiyor: Oğluma bütün sırlarını öğrettim
Bu tost için yurt dışından geliyorlar, kimse taklit edemiyor: Oğluma bütün sırlarını öğrettimOrdu'da özel yöntemlerle hazırlanan ve coğrafi işaret belgeli olan 'Ordu tostu'nun ünü şehrin sınırlarını aştı. Tost ustası Kahraman Arslan (76), "Ordu tostunu diğer tostlardan ayıran özelliği ekmeği ve ezme sucuğudur. Bu tostu yemek için şehir dışından gelenler oluyor" dedi.
21.12.2024Gündem
KKTC’de yeni yıl heyecanı
KKTC’de yeni yıl heyecanıKKTC’liler, 2025’e Gerçek Yalgın’ın şarkılarıyla girecek.
20.12.2024Cadde
Balıkçılardan hamsi tavanın en önemli kriteri! Bu 3 şey balığı taze sayıyormuş: Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
Balıkçılardan hamsi tavanın en önemli kriteri! Bu 3 şey balığı taze sayıyormuş: Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...Hamsi tava, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Taze hamsilerin una bulanıp, az yağda kızartılarak hazırlanan bu yemek, çıtır çıtır dokusuyla oldukça iştah açıcıdır. Fakat balıkçıların hamsi seçerken değindiği bir kriter bulunuyor. Bu üç şey balıkta varsa taze sayılıyormuş. İşte Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
19.12.2024Bilgi Rehberi
Yeni alınmış peynir hemen kupkuru olmasın! Bu ipuçlarıyla peyniri taptaze tutun: Üzerine bunu sürdüğünüzde ömrü uzuyor, ekstra lezzet katıyor
Yeni alınmış peynir hemen kupkuru olmasın! Bu ipuçlarıyla peyniri taptaze tutun: Üzerine bunu sürdüğünüzde ömrü uzuyor, ekstra lezzet katıyorKahvaltıların vazgeçilmezi olan peynir iyi muhafaza edilmezse tadıyla yenmez. Yeni alınan peyniri günlerce taze tutmanın birkaç yolu var. Artık peyniri kupkuru yemeyin, bu ipuçlarıyla peyniri taptaze tutun...
19.12.2024Bilgi Rehberi
Masterchef'in sevilen yaprak sarması! Tarifi çok pratik, sosu lezzet katıyor
Masterchef'in sevilen yaprak sarması! Tarifi çok pratik, sosu lezzet katıyorMasterchef programında oynanan bireysel dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan etli yaprak sarma yapmalarını istedi. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan bu yiyeceğin tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. İşte evinizde rahatlıkla hazırlamanız için etli yaprak sarma tarifi.
18.12.2024Püf Noktası
Makarna deyip geçmeyin! Pişme ayarıyla hamurlaşıp dişinize yapışmasın
Makarna deyip geçmeyin! Pişme ayarıyla hamurlaşıp dişinize yapışmasınKimsenin vazgeçmediği bir lezzet olan makarna için püf noktalar bulunuyor. Basit gibi görünse de makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken birkaç adım var. Makarnayı pişirirken hamurlaştırmamak oldukça önemli. Makarnanın hamurlaşmaması için şu önlemleri alabilirsiniz:
18.12.2024Bilgi Rehberi
500 tona yakın yılbaşı hindisi vatandaşla buluşuyor
500 tona yakın yılbaşı hindisi vatandaşla buluşuyorTürkiye genelindeki 80 çiftlikte, 190 bin metrekare kapalı alanda hindi üretimi gerçekleştiren Pınar Et, yılbaşı vesilesiyle 500 tona yakın yılbaşı hindisini tüketicilerle buluşturacak.
18.12.2024Ekonomi
Emine Erdoğan: Anadoludakiler Projesi, büyük kalkınma hamlelerinin bir parçası
Emine Erdoğan: Anadoludakiler Projesi, büyük kalkınma hamlelerinin bir parçasıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Anadoludakiler Projesi'ne ilişkin, "İnanıyorum ki proje kapsamında attığımız her adım, sahip olduğumuz bereket, birikim ve beceri miraslarını, ülkemizde ve dünyada hak ettiği seviyeye biraz daha yaklaştıracaktır." dedi.
17.12.2024Gündem
Ezogelin çorbasına lezzet katan tüyo! Bir kaşık çorbaya ekleyin yeter
Ezogelin çorbasına lezzet katan tüyo! Bir kaşık çorbaya ekleyin yeterEzogelin çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir kış çorbası olarak sofralarımızda sıkça yer alır. Ancak bazen, aynı tarifi yapmış olsanız da çorbanızın lezzetini bir adım daha ileri taşımak isteyebilirsiniz. İşte tam bu noktada, Ezogelin çorbanıza lezzet katan küçük bir tüyoyla, çorbanızın tadını tamamen değiştirebilirsiniz. Bu basit ama etkili ekleme sayesinde, hem yumuşacık bir kıvam hem de zengin bir tat elde edebilirsiniz. Peki, Ezogelin çorbasına lezzet katan bu tüyoyu nasıl kullanmalısınız? İşte o sır!
16.12.2024Bilgi Rehberi
Bulaşık deneyimi için ‘güç birliği’
Bulaşık deneyimi için ‘güç birliği’Bulaşık deterjanı markası Fairy ve Arçelik sahip oldukları inovasyon gücünü ve deneyimi paylaşarak mutfaklarda bulaşık deneyimini beraber dönüştürmeye hazırlanıyor.
14.12.2024Ekonomi
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’Alaçatı’nın simge mekanlarından Avrasya Lokantası, geleneksel Anadolu mutfağını modern dokunuşlarla sunuyor. Sahibi Mustafa Dumanlıdağ, “Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var” diyor.
13.12.2024Ege
500 yıl önce başladı! Vali: Zırha büründüreceğiz
500 yıl önce başladı! Vali: Zırha büründüreceğizErzurum'u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık 500 yıl önce başlatılan ‘1001 Hatim' geleneği bugün başladı.
13.12.2024Gündem
Evde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş
Evde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuşLahmacun, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İncecik ve çıtır hamuru, baharatlı iç harcıyla birleşerek adeta bir lezzet patlaması yaratır. Ancak evde mükemmel bir lahmacun yapmak için bazı inceliklere dikkat etmeniz gerekir. Birçok kişi lahmacunun lezzetini yakalayamadığını düşünür, ancak doğru hamur ve iç harcı tarifini uyguladığınızda, evde yaptığınız lahmacunun kalitesi restoranlarda yenilenlerden farksız olabilir. İşte, lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktaları.
13.12.2024Bilgi Rehberi
Sucuk kızartmasına lezzet katan tüyo! Kızartırken yarım bardak ekleyince asla kuru olmuyor
Sucuk kızartmasına lezzet katan tüyo! Kızartırken yarım bardak ekleyince asla kuru olmuyorSucuk, kahvaltılardan akşam yemeğine kadar pek çok yemeğe lezzet katan nefis bir atıştırmalıktır. Ancak bazen kızartırken, sucuklar kuruyabilir ve lezzetinden bir şey kaybedebilir. Peki, sucukların o nefis, yumuşak dokusunu kaybetmeden, bol lezzetli bir şekilde nasıl kızartabilirsiniz? İşte size, sucuk kızartmasının sırrı: sadece yarım bardak bir malzeme ekleyerek, sucuğunuzun asla kuru olmasına engel olabilirsiniz!
12.12.2024Bilgi Rehberi
Tüketiciyi yanıltabilecek görsellere yakın takip
Tüketiciyi yanıltabilecek görsellere yakın takipGıda etiket, reklam ve broşürlerindeki resimler ve örnekli gösterimler, tüketiciyi yanıltıcı terimlerle aynı kapsamda incelemeye tabi tutulacak.
12.12.2024Ekonomi
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı eklemek yetiyor
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorBulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sağlıklı ve besleyici olmasıyla bilinen bu geleneksel yemek, doğru baharatlarla buluştuğunda lezzetini katlar. Ancak, bulgur pilavına ekleyeceğiniz tek bir baharatla yemeğinizin tadını bambaşka bir seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte, bulgur pilavına sadece 1 çay kaşığı ekleyerek muhteşem bir tat kazandıracak o özel baharat ve diğer püf noktaları.
11.12.2024Bilgi Rehberi
Çamaşırların rengini koruyan karabiber mucizesi! 1 çay kaşığı eklemek gerekiyor
Çamaşırların rengini koruyan karabiber mucizesi! 1 çay kaşığı eklemek gerekiyorKarabiber, neredeyse her mutfağın vazgeçilmezi olan bir baharattır. Ancak, büyük çoğunluğumuz onu sadece yemeklere lezzet katmak gibi amaçlarla kullanıyoruz. Oysaki, karabiber bizlere çok daha fazlasını sunuyor, bilmediğimiz pek çok farklı kullanım alanı vardır. Sadece mutfakta değil, günlük yaşamda da birçok alanda etkili olan bu baharat, doğal bir tedavi aracından, evdeki pratik çözümlerine kadar, karabiberin sunduğu potansiyel kullanım alanları, daha önce hiç düşünmediğiniz kadar geniştir.
11.12.2024Püf Noktası
Osmanlı mutfağındaki muhallebinin sırrı! Doğru sütü kullanın, lezzeti 2'ye katlıyor
Osmanlı mutfağındaki muhallebinin sırrı! Doğru sütü kullanın, lezzeti 2'ye katlıyorMuhallebi, belki de mutfağımızın en sade ama bir o kadar da özel tatlarından biridir. Bir kâse muhallebi, yumuşak kıvamı ve damakta bıraktığı hafif tadıyla geçmişin huzurlu anılarını hatırlatır. Tarihi Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu lezzet, sadece basit bir tatlı olarak değil, aynı zamanda şefkatin ve paylaşımın simgesi olarak da sofralarımızda yer alır. Ancak bir kâse muhallebi hazırlamak, sandığınızdan daha fazla özen ve incelik gerektirir. Peki, bu klasik lezzeti mükemmel bir şekilde yapmak için bilmemiz gereken püf noktaları nedir?
11.12.2024Püf Noktası
Tam 300 yıldır Sakarya'da! Ermenilerden satın alındı, en yoğun zamanları Eylül ve Ekim
Tam 300 yıldır Sakarya'da! Ermenilerden satın alındı, en yoğun zamanları Eylül ve EkimSakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan ve 300 yıllık olduğu bilinen eser, 1915 yılında Ermenilerden satın alındıktan sonra vasiyet üzerine 109 yıldır vatandaşların ihtiyacını karşılıyor.
11.12.2024Gündem
HAFTANIN 4. ELEME ADAYI BELLİ OLDU! 💥 MasterChef'te haftanın 4. eleme adayı kim oldu? İşte MasterChef Türkiye haftanın eleme adayları...
HAFTANIN 4. ELEME ADAYI BELLİ OLDU! 💥 MasterChef'te haftanın 4. eleme adayı kim oldu? İşte MasterChef Türkiye haftanın eleme adayları...MasterChef ekrana gelen son bölümde haftanın 4. ve son eleme adayını belirlemek için bir araya gelindi. Yarışmaya konuk şef olarak davet edilen Erşan Yılmaz şef yarışmacılardan Karadeniz yöresine ait sevilen bir lezzet olan Hamsili Pilav yapmalarını istedi. Yapılan tadımlar sonrasında şefler 2 ismin en başarılı tabağı hazırlayarak MasterChef'in son 8 yarışmacısı arasına girdiğini duyurdu. Peki MasterChef 4. eleme adayı kim oldu?
8.12.2024Bilgi Rehberi
Sadece salataya katanlar hata yapıyor! Temizliğin gözdesi, tek fısı bile yetecek
Sadece salataya katanlar hata yapıyor! Temizliğin gözdesi, tek fısı bile yetecekPek çok kişi maydanozun hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren farklı yönlerinden habersiz şekilde, maydanozu yalnızca yemeklere lezzet katmaktan ibaret bir bitki olarak görür. Eğer ki siz de öyle düşünüyorsanız fazlasıyla yanılıyorsunuz demektir. Bu vitamin ve mineral bakımından zengin bitki, sağlıktan güzelliğe ve ev bakımına kadar birçok alanda yaratıcı kullanım imkânları sunar. O halde, hazırsanız maydanozun hiç bilmediğiniz kullanım alanlarını anlatmaya başlıyoruz.
7.12.2024Püf Noktası
Topak topak olan karameli krem kıvamına getiren tüyo! Hafif ısıtmak iş bitiriyor
Topak topak olan karameli krem kıvamına getiren tüyo! Hafif ısıtmak iş bitiriyorKaramel hazırlamak, basit bir şeymiş gibi görünüyor olsa da doğru kıvamı ve lezzeti tutturmak ustalık isteyen bir süreçtir. Şekerin erimesiyle başlayan bu lezzet serüveni, bazı basit, küçük hatalarda bile olumsuz şekilde sonuçlanabiliyor. Bu sebeple karamel yapımı hem sabır hem de dikkat ister. Doğru teknik ve püf noktaları bilmek gerekir. Peki, bu doğru teknik ve püf noktalar nedir? Siz de kendi evinizde bir karamel ustası olabilirsiniz...
6.12.2024Püf Noktası
Pekmeziniz 1 yıl taptaze kalacak! En ideali karanlıkmış, plastik tadından eser yok
Pekmeziniz 1 yıl taptaze kalacak! En ideali karanlıkmış, plastik tadından eser yokMeyvelerin ezilmesiyle elde edilen pekmez, uzmanların sıklıkla önerdiği bir gıda. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bu lezzet, her sofrada karşınıza çıkabilir. Sağlığa faydalarını saymakla bitiremediğimiz pekmezi doğru koşullarda muhafaza etmek şart. İşte saklamanın en önemli püf noktası.
6.12.2024Püf Noktası
Kahvenin lezzetine lezzet katan yöntem! İçine kabuklarını atın, tadı dengelenecek
Kahvenin lezzetine lezzet katan yöntem! İçine kabuklarını atın, tadı dengelenecekFrench press ile hazırlanan kahveler, lezzetli ve pratik bir içecek elde etmek için ideal bir yoldur. Özellikle makine kullanımı olmadığı zamanlarda tam olarak hayat kurtarıcı bir rol üstlenir. Bu araç ile hazırladığınız kahveleri daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte çeşitlendirmek için bazı ipuçları.
5.12.2024Püf Noktası
En çıtırından tavuk tarifi! Azıcık karbonat eklemek yeter de artar, fast food'u aratmıyor
En çıtırından tavuk tarifi! Azıcık karbonat eklemek yeter de artar, fast food'u aratmıyorÇıtır tavuk kanatları, özellikle atıştırmalıklar arasında en sevilen ve en popüler tariflerden biridir. Dışı altın sarısı ve çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve lezzet dolu olan bu tavuk kanatları birçok kişinin favorisidir. Peki, bu lezzeti evde de hazırlayabilir miyiz? Doğru adımları uygularsak ve doğru püf noktalarına dikkat edersek neden olmasın.
4.12.2024Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.