EğitimSkopi Nedir, Ne İşe Yarar? Skopi Nasıl Yapılır?

Skopi Nedir, Ne İşe Yarar? Skopi Nasıl Yapılır?

11.04.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Tıp dünyasında öne çıkan bir kelime olarak skopi merak edilen sözcüklerden biridir. Özellikle bazı hastalıklar konusunda bir adım öne çıkmaktadır. Peki, skopi nedir, ne işe yarar? Skopi nasıl yapılır detayları ile derledik.

Skopi Nedir, Ne İşe Yarar Skopi Nasıl Yapılır

Özellikle ortopedi dünyası üzerinden skopi önemli bir yere sahiptir. Dünya çapında birçok farklı rahatsızlık konusunda kullanılan bir cihaz olduğunu ifade etmek mümkündür.

Skopi Nedir, Ne İşe Yarar?

Skopi bir tür cihazlar. Özellikle ortopedi ile birlikte cerrahi hekimleri kullanmış olduğu bir cihaz olarak ön plana çıkar. Genelde kalça protezi, diz protezi ya da kemik kırığı gibi ameliyatlar konusunda ele alınır. En önemlisi bir cisim çıkarmak ya da kurşun gibi yaralar söz konusu olduğunda kullanılan bir cihaz olduğunu ifade etmek gerekir. Hassas bir yapıya sahip olması ile birlikte mokronluk ameliyatlar konusunda etki bir olanak sağlar. Böylece vücudun herhangi bir noktasında meydana gelen hasar bu şekilde kolayca çıkarır.

Skopi Nasıl Yapılır?

Vücudun farklı kısmında meydana gelen yaraya yapılacak müdahale konusunda görüntüleme amaçlı skopi kullanılır. Yani diğer bir ifadeyle görüntüleme cihazı olarak Destek verir. İlgili bölgeye bir kablo sistemi dahilinde olan bu yapı dikkatli bir şekilde sokulur. Daha sonra aynı dikkat üzerinden hareket ettirilmek suretiyle, ilgili noktaya görüntülü bir şekilde müdahale etme imkanı elde edilir. Bu ayrıcalığı ile hassas durumlar için özel bir müdahale imkanı verir.