R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Tutulma mevsiminden geçtiğimiz bu dönemde çevremizde pek çok değişiklik görebiliriz. İlişkilerimizin, karşılıklı konuların daha fazla önem ve hassasiyet kazandığı günlere giriyoruz. 23 Eylül’den itibaren aşkta ve beğendiğimiz şeylerde bizi daha tutkulu ve heyecanlı kılan şeyler var. 24 Eylül civarında eve ve sevdiklerimize yönelik konularda daha fazla çaba içindeyiz. 26 Eylül'den sonra olaylara daha dengeleyici ve uzlaştırıcı yönde yaklaşmaya bakalım. Güneş tutulması yaklaşırken özellikle duygusal alanda, evde bizi daha tepkisel kılan konuların olduğunu göreceğiz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

22 Eylül Pazar

Yeni koşullar gündeme gelirken daha fazla harekete ve iletişime geçeceğiz.

23 Eylül Pazartesi

Kafaca hareketli bir gündeyiz ve başkalarından çok şey öğrenebiliriz. Ancak aşkta biraz daha sakin olalım.

24 Eylül Salı

Günün ilk yarısında yeniliklere açığız ve çok şey öğrenebiliriz. Akşam saatlerinde aileye yönelik hassasiyetler var.

25 Eylül Çarşamba

Evde ve ailevi konularda bazı tartışmalar, hoşnutsuzluklar olabilir. Kaza riski oluşturabilecek koşullara da dikkat edelim.

26 Eylül Perşembe

Duygusal nedenler bizi harekete geçiriyor. Bugünlerde psikolojik açıdan daha hassas olabiliriz.

27 Eylül Cuma

Bugün olumlu destekler bulabiliriz. Dışa dönük çalışmalar açısından uygun bir gündeyiz.

28 Eylül Cumartesi

Kişiliğimizi ve yaratıcılığımızı öne çıkarmak zor olmayacak. Daha dışa dönük olabiliriz.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde Güneş karşıt burcunuz Terazi’ye ilerleyerek sizi özellikle ilişkiler alanında ve ortaklıklarda daha hareketli kılmakta. Ancak bu alanda dengeleri iyi gözetmek gerekiyor. 23 Eylül sonrasında ortaklı işlerde para durumunuz konusunda daha fazla hassasiyet gösterebilirsiniz. 24 Eylül civarında ailenize ya da eve yönelik bir iş için özellikle seferber olabilirsiniz. 26 Eylül'den sonra yakın ilişkileri ve ortaklıkları daha fazla takip etmeye başlıyorsunuz. 28’i civarında ise sevdiklerinizle ilgili konular sizi daha fazla meşgul edebilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta Güneş Terazi burcuna ilerlerken siz daha fazla iş, çalışma konuları ve düzen gerektiren olaylara duyarlı hale geliyorsunuz. Bu dönemde karşıtlık konular ve görüşmeler de önem kazanıyor. Özellikle 23 Eylül'den sonra aşkta ve ilişkilerinizde hareketlenen koşullar var. 24 Eylül civarında yakın çevrenizdeki gelişmeler, anlaşmalar ve iletişim konusunda daha güçlü bir çaba içinde olabilirsiniz. 26’sı sonrasında iş ortamında ilişkilerinizi ve yeni dengeleri daha iyi yönetmeye çalışın. 28’i civarında evle ilgili uğraşlar daha fazla zaman alabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta Terazi burcuna ilerleyen Güneş özellikle yaratıcı konulara, keyif aldığınız uğraşlara ve aşk hayatınıza hareketlilik getirmekte. Ayrıca bu konularda daha dengeli olmaya çalışmak gerekebilir. 23 Eylül sonrasında çalışma ortamınızda kadınlarla ilgili konular ya da yaratıcı çalışmalar, sanata yönelik konular dikkat çekebilir. 24 Eylül civarında özellikle kazançlarınız ve gelirleriniz ile ilgili daha büyük bir çaba içinde olabilirsiniz. 26’sından sonra yaratıcı alana odaklanabileceğiniz fırsatların arttığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Tutulma mevsiminin içinden geçtiğimiz bu dönemde özellikle evinizi, ailenizi ve yerleşimi ilgilendiren konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Bu dönemde kendi iç dünyanıza zaman ayırmanız faydalı olacak. 23 Eylül'den sonra aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda çok daha hareketli yaratıcı konulara açık olabilirsiniz. 24 Eylül civarında ise özellikle kişisel alanda ve yeni adımlar atmak konusunda oldukça kararlı mısınız. 26’sından itibaren evde daha fazla hareket, trafik söz konusu olabilir

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Bu dönemde çevrenizde daha büyük bir hareketlilik, görüşmeler ve ziyaretler dikkat çekebilir. Eğitsel konular ve yolculuklar da öne çıkıyor. Kardeşler ya da yakın çevrenizdekilerle görüşmelerin hassasiyet kazandığı günlerdesiniz. 23 Eylül sonrasında evde ve ailevi konularda daha olumlu değişiklikler yapabilirsiniz. Ancak 24 Eylül civarında duygusal alanda sizi meşgul eden durumlar olabilir. 26’sından sonra ziyaretler ve görüşmeler daha da fazla hız kazanabilir. 28 civarında daha sabırlı olmalısınız. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Güneşin Terazi burcuna yerleştiği bu hafta özellikle para durumunuz ve ortaklı işler açısından daha hassas koşullar gündeme geliyor. Bu dönemde kazançlarınız konusunda daha fazla çaba gösterebilirsiniz. 23 Eylül sonrasında yakın çevrenizden destek almak ve daha fazla görüşme içinde olmak mümkün. 24 Eylül civarında ailenizi ve gelecekle ilgili planları öne çıkaran değişikliklere odaklanabilirsiniz. 26 Eylül sonrasında özellikle görüşmeler ve anlaşma gerektiren konular, iş hayatı açısından ve parasal konularda sizi daha fazla harekete geçirebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu hafta Güneş’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte şahsi konularda daha fazla çaba ve girişim öne çıkıyor. Aynı zamanda yeni başlangıçlar konusunda daha dikkatli olmanız gerekebilir. 23 Eylül sonrasında parasal konularda destek arayışında olabilirsiniz. 24 Eylül civarında ailenize ve işe yönelik konular için kararlılık içindesiniz. Özellikle 26 Eylül'den sonra düşüncelerinizi ortaya koyma yönünde daha hareketli bir atmosfer bulabileceksiniz. 28’i civarında ise gruplar ve sosyal konular için de çapa gösterebilirsiniz.

AKREP  Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde özellikle ilişkileri alanında ve karşılıklı konularda daha bilinçli ve dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Kimi zaman kontrol dışı ya da gizli kalan durumlar sizi zorlayabilir. Ancak 23’ünden itibaren aşkta ve ilişkilerinizde sizi daha girişimci kılan imkanlar da artıyor. Dolayısıyla ilişkilerinizi daha dengeli ve akılcı yürütmeye özen göstermelisiniz. 24 Eylül civarında uzaklar ve yabancılarla ilgili işlerde daha fazla çaba gösterebilirsiniz. 26 Eylül sonrasında özellikle görüşmelerde ve anlaşma içeren konularda daha dikkatli bir tutum izlemeye çalışın. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde gelecek yönünde yeni istekler ve hevesler öne çıkıyor. Gruplar içinde ve arkadaşlar arasında hareketlilik var. Ancak bu konularda bazı değişikler ve hassasiyetler de ortaya çıkabilir. Özellikle 23 Eylül sonrasında aşkta ve ilişkilerinizde kapalı kalan ya da gizli duran bazı durumlar ve kayıp hissi gündeme gelebilir. 24 Eylül civarında ortaklı işlerde ve sizi bağlayan konularda daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. 26’sından itibaren sosyal alanda ve gelecekle ilgili beklentileriniz de daha fazla paylaşım dikkat çekecek.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde özellikle iş hayatında ortaklıklar, anlaşmalar ve evlilik konusunu da ilgilendiren koşullara daha fazla özen göstermelisiniz. İş hayatında sizi uğraştıran ya da hassasiyet yaratan koşullar olabilir. 23 Eylül sonrasında gruplar ve arkadaşlıklar içinde daha fazla hareket ve paylaşım mümkün. 24 Eylül civarında özellikle eşinizle ilgili ya da ortaklı konularda hedefinize daha odaklı olabilirsiniz. 26 Eylül sonrasında ise özellikle görüşmeler ve anlaşma gerektiren konularda trafik hızlanıyor.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Tutulma dönemindeyiz. Bugünlerde yeni insanlar ve çevreler ve uzaklarla ilgili konular, eğitim ve yayıncılık gibi konular hayatınızda daha fazla hareketlilik getirebilir. Düşüncelerinizi daha fazla paylaşma imkanınız var. 23 Eylül sonrasında işte ve tanınma konularında şansınız daha fazla olacak. Ancak 24 Eylül civarında özellikle iş ve çalışma konularında ekstra bir çaba göstermeniz gerekebilir. 26’sından sonra özellikle yaratıcı alanda ve kendinizi göstermek konusunda olumlu fırsatlar bulabilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde sizi bağlayan ya da zaman zaman endişeye yol açan koşullar dikkat çekebilir. Ortaklı işler, eşinizin ya da ortağınızın maddi durumu, miras, borç ve alacaklar söz konusu olabilir. 23 Eylül sonrasında uzaklarla ilgili işler, yolculuklar ve eğitim hayatınızda olumlu etkiler verebilecek temalar var. 24 Eylül civarında yaratıcı alanda ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha aktif davranabilirsiniz ancak 26’sı sonrasında özellikle finansal konularda ve başkalarından kaynaklanan koşullar içinde hassasiyetler artabilir.