CaddeMetin Arolat'a veda! Cenaze töreninde duygulandıran anlar

Metin Arolat'a veda! Cenaze töreninde duygulandıran anlar

22.09.2024 - 16:10 | Son Güncellenme:

Kadıköy'de sahne aldığı otelde şarkı söylediği sırada fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 52 yaşındaki Metin Arolat için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Arolat'ın naaşı törenin ardından İzmir'e gönderildi.

Kadıköy'de sahne aldığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat (52) için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Arolat'ın sanatçı arkadaşları Gülben Ergen, Gülşen, Ozan Orhon, Yeliz, Demet Sağıroğlu, yapımcı İzzet Öz, oyuncu Barış Kılıç, Bekir Aksoy, Nilgün Belgün, Onur Büyüktopçu, modacı Hakan Akkaya, ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Taziyeleri Arolat'ın ablası Fatoş Alkan kabul etti.

'ÇOK İYİ BİR İNSANDI BENİM KARDEŞİM'

Ablası Fatoş Alkan, 'Bitti, sözün bittiği yer. Söylenecek birşey yok. Mecburen Adli Tıp'tan ben aldım çünkü birinci dereceden yakınına veriyorlar cenazeyi. Bir tek ben kaldım, onun için ben aldım. Çok seveni vardı, çok iyi bir insandı benim kardeşim. Her zaman herkes için iyilik düşünen bir insandı' dedi.

Metin Arolata veda Cenaze töreninde duygulandıran anlar

'ÇOK İYİ BİR YÖNETMENDİ'

Oyuncu Barış Kılıç, 'Metin’i üniversite yıllarından tanırdım. Çok iyi bir yönetmendi, bir sürü reklam filmi çekti ve birkaçında da ben oynamıştım o yıllarda. Yani o zamandan, ben daha mesleğin başındaydım, verdiği izlenim o kadar iyiydi ki, o kadar iyi kalpli bir insandı. Oyuncularla diyaloğu, insanlarla diyaloğu o kadar samimi ve içtendi ki, çok üzgünüm gerçekten. Dün gece sanki ölüm haberini almak için bir an uykudan uyandım. Sosyal medyaya bakarken gördüm, çok üzücü gerçekten. Bu yaşta böyle kıymetli bir insanı kaybetmek çok üzdü gerçekten. Çok kıymetli bir insandı Allah rahmet eylesin' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şarkıcı Demet Sağıroğlu, “Yakın arkadaşımızdı, çok üzgünüz yani söyleyebileceğim birşey yok' diye konuştu.

'ÇOK ÖZEL BİR İNSANDI'

Oyuncu Bekir Aksoy ise, 'Gerçekten söylenecek şey yok çok enterasan çok ani oldu trajik gibi görünse de bir sahne adamı için herhalde nerede nefes vermek istersin desen sahne üzerinde diye düşünürüm bütün tiyatro oyuncuları için, 'Keşke sahnede ölebilsek' diye birşey vardır hayatlarında. Metin çok özel bir insandı kelimelere dökmek çok zor onun ne olduğunu nasıl bir insan olduğunu nasıl büyük birikimleri olduğunu hem klip dünyasında yönetmenliği yorumculuğu hem besteleri hem şarkıcılığı sahnede müthiş bir insandı. Sosyal hayatında da dünyanın en iyi insanlarından biriydi çok sık görüşemesek de hep karşılaştığımızda müthiş bir sevgiyle birbirimizi kucaklıyorduk o yüzden çok büyük kayıp oldu. Sadece bizim için değil bu ülkede yaşayan herkes için bence Metin önemli bir figürdü başımız sağolsun' şeklinde konuştu.

Metin Arolata veda Cenaze töreninde duygulandıran anlar

Haberin Devamı

'ÇOK GEÇ TANIDIM; ÇOK ERKEN KAYBETTİM'

Televizyon programcısı ve sunucu Esra Erol, 'Çok üzgünüm başka hiçbirşey söyleyemem. Çok üzgünüm, çok erken. Hiç beklemediğimiz yani biz Metin ile bu yıl çok fazla vakit geçirdik ve sette çok uzun saatler beraberdik. Ben onun kadar pozitif, neşeli, hayata bakan ve diğer insanların duygularını önemseyen çok az kişi gördüm. Metin öyle bir adamdı, çok geç tanıdım, çok erken kaybettim' ifadelerini kullandı. Zamansız bir ölüm, herkesin başı sağolsun' dedi.

Oyuncu Nilgün Belgün, 'Çok üzgünüm yani hepimize bende dahil şok etkisi yaptı bu kayıp. Çok üzgünüm çok üzgünüm. Bazen hani konuşacak laf olmaz ya sözün bittiği yerdir çok genç çok sevdiğimiz çok iyi kalpli melek gibi bir adamdı yani melek oldu zaten' dedi.

Oyuncu Onur Büyüktopçu ise, 'Çok üzgünüz gerçekten, çok severdim Metin'i, dünyanın en iyi kalplilerinden biriydi. Zamansız bir ölüm, herkesin başı sağolsun' dedi.

Haberin Devamı

Modacı Hakan Akkaya ise, 'Söyleyecek hiçbirşey yok ama buradan da göründüğü gibi Metin gerçekten çok iyi bir insandı ve herkesle iyi anıları olan biriydi. Önce ailesinin sonra herkesin başı sağolsun' dedi.

"ORADA OLMASAM ÇOCUK ÖLÜYORDU"

Ünlü şarkıcı, geçtiğimiz günlerde Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalına konuk olmuştu. Arolat'ın, "Son zamanlarda hayatında bir şeyler değişti mi?" sorusuna verdiği cevap gündem oldu.

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Arolat'ın cenazesi Teşvikiye Camii'de kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına alındı. Arolat'ı son yolculuğuna uğurlayan şarkıcı Gülben Ergen ise, gözyaşlarına hakim olamadı. 52 yaşında hayatını kaybeden Metin Arolat'ın cenazesi memleketi İzmir’e gönderildi. Arolat'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

"Garip bir şey anlatacağım. 6-7 sene önce arkadaşımın evindeydim. Bir yaşında çocuğu var. Terasa çocuk parkı gibi bir şey koymuşlar. Sabah uyandım terasa çıktım. Herkes içeride, çocuğun elinde de kırmızı erik gibi bir şey var. Arkamı bir döndüm çocuk mosmor. Ev birkaç katlı, seslendim ama kimse beni duymuyor. Ne yapacağımı şaşırdım, elimi çocuğun boğazından soktum. Bir şeye değdim ama çekemiyorum. Refleksle çocuğu ayağından tutup, ters çevirdim. Yazık, kemiğini bile kırmış olabilirim. Sırtına bir tane vurdum, ağzından erik çıktı. Bunu sonra annesine ve babasına anlattığımda işin ciddiyetini anlamadılar. Ben orada olmasam ölüyordu çocuk."

Haberin Devamı

Metin Arolata veda Cenaze töreninde duygulandıran anlar

METİN AROLAT KİMDİR?

İzmir'de 1972 yılında dünyaya gelen Metin Arolat, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra 1995 yılında "Ayrılık Olmaz" isimli ilk albümüyle müzik piyasasına giriş yaptı.

Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü. "Ayrılık Olmaz", "Yine Bir Başıma", "Kabul Et", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi", "Karavan" gibi albüm ve single çalışmalarına imza atan Arolat, birçok markanın reklam filmlerinde yönetmenlik yaptı.