EğitimSekonder Koruma Nedir? Sekonder Koruma Sistemi Örnekleri Nelerdir?

Sekonder Koruma Nedir? Sekonder Koruma Sistemi Örnekleri Nelerdir?

04.07.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Sekonder koruma, düzenli olarak belirli periyotlarda yapılan koruyucu sağlık uygulama tetkiklerine denmektedir. Sekonder sözcüğü ikincil olarak Türkçe’ ye çevrilmektedir. Sekonder koruma alanında düzenli yapılan memografi, tansiyon kontrolleri gibi işlevleri yapabilen elektronik donanıma Sekonder Koruma Rölesi denmektedir. Sekonder koruma nedir? Sekonder koruma sistemi örnekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Sekonder Koruma Nedir Sekonder Koruma Sistemi Örnekleri Nelerdir

Sekonder koruma işlevi, bir tür koruyucu sağlık hizmetidir. Çoğu hastalıklar oluşmadan önce tıbbi destek alınarak ilerlemeden tedavi edilebilmektedir. Sekonder koruma sistemi bu konuda büyük bir hizmet olarak verilmektedir.

Sekonder Koruma nedir?

Sekonder koruma, sağlık sisteminde ön tarama ya da koruyucu sağlık hizmeti olarak tanınmaktadır. Koruyucu sağlık tetkiklerinin yapılabildiği yazılım ve teknik donanıma ise koruyucu sağlık rölesi denilmektedir. Belirti görülmeden önce yapılan bir memografi çekimi sorunun önünü kesen tampon görevini üstlenebilmektedir.

Sekonder Koruma Sistemi Örnekleri Nelerdir?

Sekonder(ikincil) koruma denilen tetkik yöntemi, kaliteli yaşam için en büyük nimettir. Sekonder koruma, akım trafolarından alınan değerler ve bunlara bağlı yapılan koruyucu hizmetlerdir. Sekonder koruma işlevini gören makinelere de sekonder koruma rölesi adı verilmektedir. Elektrik enerjisiyle çalışan sekonder koruma rölesi kesintisiz hizmet verebilmektedir.

Matematiksel verileri grafik ve fonksiyonel olarak vermektedir. Örnek olarak bir tansiyon ölçümü ve değerlendirme sonucu pek çok hastalığın erken teşhisine destek olabilir. Memografi değerlendirmesi erken tanı sayesinde hayat kurtarıcı olabilmektedir. Bu nedenle sekonder koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanarak hastalıkların ilerlemesine izin vermeyebilirsiniz.