EğitimLateral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Anatomide Lateral Ne Anlama Gelir?

Lateral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Anatomide Lateral Ne Anlama Gelir?

02.06.2021 - 02:56 | Son Güncellenme:

Bazı kelimelerin bilimsel bilgi olmasından kaynaklı olarak fazla duyulmaması normaldir. Herhangi bir durumun bilimsel bir ifade ile açıklanması halinde bu kelimeler ile karşılaşılmakta ve anlamları merak edilmektedir. Bu tür kelimelerden birisi de lateral kelimesidir. Peki, lateral ne demektir? Hangi bilim lateral kelimesine yer vermektedir? İşte, anatomi biliminde lateral teriminin açıklaması ile TDK'de geçen anlamı.

Lateral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Anatomide Lateral Ne Anlama Gelir


Lateral kelimesi Latince kökenli bir kelimedir. Latincede “lateralis” olarak bilinmektedir. Kelime anlamı olarak yan ya da yana doğru olarak kullanılmaktadır. Lateral kavramı, tıp dilinde kullanılmakta olan bir terim olmaktadır.

Lateral Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde lateral kelimesi hakkında bir açıklama bulunmamaktadır. Lateral, kelime anlamı olarak yana doğru demek olduğu için vücudun sol yan ya da sağ yanı anlamında kullanılmaktadır.

Anatomide Lateral Ne Anlama Gelir?

Anatomi vücut bölgelerin bazı kısımlarını belli etmek için lateral kelimesini kullanmaktadır. Anatomide yan tarafı anlamında lateral ifadesi kullanılmaktadır. Yani lateral tıp biliminde kullanılmakta olan terimlerin arasında bulunmaktadır ve anatomi dersini oluşturan kavramların başında gelmektedir.

 

Yazarlar