GündemNarin'in ölümünde korkunç detay! Vali duyurdu: Çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş

Narin'in ölümünde korkunç detay! Vali duyurdu: Çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş

08.09.2024 - 12:07 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu Narin'in cesedinin nasıl bulunduğuyla ilgili kan donduran gerçekleri açıkladı.

Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu. Narin'in cansız bedenini bulan ekipler, olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırdı.

Haberin Devamı

VALİ ZORLUOĞLU: ÜZERİ TAŞLA GİZLENMİŞ VAZİYETTE BULUNDU

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Zorluoğlu, “Bilindiği üzere, ilimiz Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden Narin Güran kızımız, 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı. Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda, başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir.

Haberin Devamı

Diğer taraftan da konunun adli boyutu ile ilgili çalışma, Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmüştür. 8 Eylül 2024 Pazar günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 2 su altı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekat timi, 2 komando timi, 1 iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, 1 arama kurtarma köpeği, 1 drone ve 2 yer altı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada, kayıp çocuk Narin Güran, en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur” dedi.

Narinin ölümünde korkunç detay Vali duyurdu: Çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş

‘DOĞAL GÖRÜNTÜ VERİLEREK KAPATILMIŞ’

Narin’in öldürüldükten sonra çuvala konularak dere kenarına şüphe uyandırmayacak şekilde gizlendiğini ifade eden Vali Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisinde konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisinde yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında, Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış, uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun” diye konuştu. (Seyfettin EKEN-Selim KAYA/DHA)

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YER ORASI DEĞİL

CNN TÜRK canlı yayınında konuşan Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir, çuval detayına dikkat çekerek ne anlama geldiğini anlattı. Özdemir'in ifadeleri şöyle; Çuval içinde bulunması bizim tecrübelerimize göre Narin'in öldürüldüğü yerin orası olmadığını tarif eder. Narin oraya taşınarak atılmış olarak kabul edilir. Dere yatağında Narin'in cansız bedeninin bulunmuş olduğu yer bizim için çok önemli bir olay yeridir. Burada yapılacak olan incelemeler bizi olay yerine ve olayın fail veya faillerine götürecektir. Burada daha olay yerini bulduk diyemeyiz. Olay yerinin burası olmaması ihtimali çok yüksek. Narin bir şekilde taşınmış. Zaten ifadeler de o yönde gösteriyordu bize.

Narinin ölümünde korkunç detay Vali duyurdu: Çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş

Hatırlarsanız benzinlikte alınmış olan bir ifade vardı. Narin'in baygın bir şekilde battaniyenin altında yattığına dair bir görgü şahidi ifadesi basına yansımıştı. Demek ki orada sadece ıslak mendil alınmadı, başka malzemeler de bir şekilde temin edildi ve Narin etraftan da görünmeyecek en yakın o dere yatağına atıldı. Niye dere yatağına atıldı? Çünkü insan bedeni belirli bir süre geçtikten sonra maalesef çürümeye başlıyor ve kötü kokular yayılıyor.

Haberin Devamı

Böylelikle suyun altında kalan beden, toprak altında kalan beden bu kokuları yaymayacaktı. Amaç buydu muhtemelen veya o dere yatağına bir şekilde alıp sürükleyip başka bir yerlere götürebileceği cesetten bir şekilde kurtulma yöntemiydi. O şekilde yapıldı. Kamufle edilmesi içinde çuvalın içerisine koyulmuş olabilir.