GündemNarin Güran cinayetinde korkunç itiraf! 200 bin lira teklif etti

Narin Güran cinayetinde korkunç itiraf! 200 bin lira teklif etti

09.09.2024 - 12:16 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan Narin Güran'dan tüm Türkiye'yi yasa boğan haber geldi. Diyarbakır Valisi de konuyla ilgili kan donduran ayrıntıları paylaştı. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 24'e yükseldiği öğrenildi. Narin Güran'ın cenazesi bu sabah yakınlarına teslim edildi. Narin'in cenaze namazı komşu köyde kılındı, defin kendi köyünde gerçekleşti. Amcası Salim Güran’ın 200 bin lira para teklifi üzerine Narin’in cesedini alıp gizlediğini itiraf eden Nevzat B.'nin ifadesi ortaya çıktı.

 

NARİN'İN CANSIZ BEDENİNİN TAŞINDIĞI OTOMOBİL KAMERALARA YANSIMIŞ

Narin'in cansız bedenin taşındığı kırmızı otomobilin ise arama çalışmalarına katılan helikopterden alınan görüntülere yansıdığı ortaya çıktı.

25 Ağustos’ta İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopter tarafından alınan görüntülerde, N.B.'nin Salim Güran’ın otomobilinden aldığı Narin’in cesedini taşıdığı kırmızı otomobilin mahallede park halinde olduğu görüldü.

'BİZZAT TAKİPÇİSİYİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin yavrumuzun hunharca katledilmesi hepimizin yüreğine kor bir ateş düşürdü. Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarpıtılması için konunun bizzat takipçisiyim.

NARİN GÜRAN'IN MEZARINA ZİYARET

Diyarbakır'da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi toprağa verildi. Çevre ilçelerden gelen vatandaşlar Narin Güran'ın Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek dua etti. Bazı ziyaretçilerin mezara çelenk ve gelinlik bıraktığı görüldü.

Haberin Devamı
RTÜK: YAYIN YASAĞI KALKTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmî internet sitemizde yayımlanmıştır." dedi.

NARİN'İN ÖLÜ BULUNDUĞU DEREDE KEŞİF

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiği soruşturma çerçevesinde, savcılar ve İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerince Narin Güran'ın ölü bulunduğu Eğertutmaz Deresi ile Tavşantepe Mahallesi'nde de inceleme yapıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B.'nin de getirildiği bölgede yer gösterme yapıldı.








İŞTE NARİN'İN TAŞINDIĞI ARAÇ

8 yaşındaki Narin'in cansız bedeninin kırmızı otomobille dereye götürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı
YENİ DETAYLAR: 200 BİN LİRALIK TEKLİF

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ itirafçı N.B.'nin ifadesine ilişkin detayları paylaştı.
İtirafçının ifadesini anlatan Nihat Uludağ, itirafçının amcayı suçladığı ve şunları söylediğini aktardı:

Muhtarın eviyle çok yakın oturuyorduk. Muhtarın (Narin'in Amcası) yoldan geldiğini gördüm. Sular sık sık kesilirdi onunla ilgili bir şey söyleyecek sandım. Muhtar aracından indi benim yanıma geldi. Daha sonra arabasına gittik ve ön koltuğunda bulunan battaniye içinde bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi.

İçinde bir insan olduğunu gördüm ve şaşırdım. Salim Gülhan (Muhtar) bana hitaben aileni iyi düşün sana 200 bin liradan fazla para veririm dedi. Bu süreçte de etrafımızda kimse yoktu. Sonra bana aracında torba var mı? Dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salime verdim.

Battaniye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah şort vardı. Vücudunda da kızarıklıklar vardı. Daha sonra çuvalın ağzına orada bağlamadan Aracımın arka koltuğuna ayak paspasının olduğu yere koydum. Dereye doğru götür diyerek bana eliyle oraya işaret etti. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkiine doğru gittim. Yolda giderken pişmanlık duydum. Ancak aldığım şeyden de kurtulmam gerektiğini düşündüm derenin yanındaki yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım aracımı derenin kenarında durdurdum.

Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı. Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. Biraz su olan alan vardı. Bu alana çuvalı bıraktım. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı zaten. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim aynı yoldan çıktım. Oradan ayrıldım.










BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Narin Güran soruşturmasıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı: Köyde şüpheli olan 24 kişi gözaltına alındı. İfadeleri henüz devam ediyor. Tüm detaylarıyla soruşturma devam ediyor. Narin'i katledenler bulunacak ve en ağır cezayı alacaklar.

Çarpraz sorgular devam ediyor. Sonunda bir sonuç alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da verdiği talimatlarla, kimler Narin'in katline sebep olduysa en ağır cezayı alması yönünde taleplerini ilgili bakanlara iletti. Devlet kurumları olarak hep birlikte soruşturmanın tamamlanmasını sağlayacağız. Çocukların korunması için önce aile sonra devlet sorumludur. Çocukların istismara maruz kalmaması için tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.

Narin soruşturmasında maddi gerçek ortaya çıkınca katilleri ceza kanundaki en ağır cezayı alacak. Şimdi bize düşen onun katline sebep olanları bulup yargı karşısına çıkarmak. Milletimiz müsterih olsun, devletimiz yoğun bir şekilde bu soruşturmayı takip ediyor

İŞTE ÖN OTOPSİ RAPORU

Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopsi işleminde Narin'in bedeninden 91 numune alındığı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

CNN TÜRK Muhabiri Kübra Aydın, Narin'in ön otopsi raporuna ilişkin detayları aktardı:

Narin'in kaval kemiğinden itibaren bacağında bir kopuk tespit edildi. Bu parça muhafaza altına alındı ve Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 91 ayrı doku örneği hem Diyarbakır hem İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Maalesef 19 gün boyunca suda kaldığı öngörüldüğü için Narin'in vücudunda büyük bir deformasyon söz konusu. 15 gün içinde bir sonuca varılması bekleniyor. Diyarbakır'da yapılan ön incelemede ölüm sebebine ilişkin bir bilgi yok. Kesici-delici alet veya silah yaralanmasına da rastlanmadı. Narin'de iç kanama saptanmadı.


İŞTE NARİN'İN OTOPSİ RAPORUNUN TAM METNİ

Haberin Devamı
NARİN SORUŞTURMASINDA İLK İTİRAF

Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin işlemleri sürüyor. Narin Güran soruşturmasında ilk itiraf da geldi. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Narin soruşturmasındaki yeni bilgileri aktardı. Canova, gözaltındaki bir köylünün, cesedi kendisinin taşıdığını ifade ettiğini aktardı.

Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle:

Bundan sonraki aşamayı belirleyecek ifadeye ulaşıldı. 24. kişi çok önemli ifade verdi. Köylü ifadesinde o gün başka bir vesileyle muhtarı aradığını söylemiş. Sonra köylü muhtar ile karşılaşmış. Muhtarın köylüye 'Arabamda battaniyeye sarılı bir şey var, bunu yok eder misin?' demiş. Köylü para karşılığında bunu kabul etmiş. Tüm bunlar Narin'in kaybolduğu gün yaşanıyor. Narin'in cesedinin bir battaniyeye sarıldığı ve cesedin yok edildiği belirtiliyor. Köylü bunu kendisi itiraf ediyor. Köylü cesedi dere kenarında sakladığını sonra eve gittiğini söylüyor.

NARİN'İN AMCASI: BEN ÖLDÜRMEDİM

Bu ifadeden sonra Narin'in amcasının ne ifade edeceği merak ediliyor. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre muhtar olan amcanın 'Ben öldürmedim' dediği belirtiliyor.

Diyarbakır'daki Adli Tıp'ta yapılan incelemede bir cinsel istismar olmadığı belirtildi. Sol bacak altından bir kopma olduğu aktarılıyor. Deliller İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdildi. Bacağın ölmeden önce kopup kopmadığı belli değil. İtiraf eden köylü, kopan bacakla ilgili bilgi vermedi. Cesette ciddi derece çürümenin olduğu aktarılıyor. Bir kesici, delici bulgusunun elde edilmediği ifade ediliyor.

NARİN'İN ANNE VE BABASINA İZİN YOK

8 yaşındaki Narin Güran'ın gözaltındaki anne-babasının cenazeye katılmasına izin verilmediği öğrenildi.

NARİN KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.







Haberin Devamı
CENAZEYE DAMGA VURAN SÖZLER

21 Ağustos’da kaybolan ve dün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran için Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Batı Karakoç mahalle camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Narin'imiz cennettedir. Masum yavrumuzdur. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır." dedi.






NARİN'İN MEZARI HAZIRLANDI

Narin Güran'ın cenaze namazı Batı Karakoç köyünde kılınacak, cenaze Tavşantepe Mahallesi Mezarlığına defnedilecek.

CENAZE ADLİ TIP'TAN ALINDI

Diyarbakır'da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün Tavşantepe Mahallesi'nde defnedileceği belirtildi.

Haberin Devamı
ÖRNEKLERİN BİR KISMI İSTANBUL ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞINCA İNCELENECEK

Bakan Tunç İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak olan incelemeden sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini belirterek, “Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.


GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın otopsi işleminin tamamlandığını ve 1 kişinin daha gözaltına alınarak soruşturmadaki gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini açıkladı.

TUTUKLANAN AMCANIN OTOMOBİLİ YENİDEN İNCELEMEYE ALINDI

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve sabah saatlerinde mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresinde yapılan aramada bulunarak Adli Tıp Kurumu’na getirilen Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil, incelenmek üzere jandarma tarafından tekrar götürüldü.

 


CENAZE AİLEYE TESLİM EDİLMEDİ

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, "Narin'in otopsi çalışması sona erdi. Adli Tıp Kurumu'ndan Narin'in cenazesi aileye teslim edilmedi. Cenaze Adli Tıp Kurumu'nda. Narin'in cenazesi sabah teslim edilecek." diyerek son bilgileri aktardı.

NARİN'İN BACAĞINDA KIRIK TESPİT EDİLDİ

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ  otopsi raporuna ilişkin ulaştığı bilgileri açıkladı. Uludağ, "Narin'in bir bacağında kırık izi bulunmuş. Boynunda şüpheli bir lezyon var. Cesette yer değiştirme izi yüksek diyorlar. " dedi.

GÖZALTI SAYISI 23'E YÜKSELDİ

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 23'e yükseldi.

'TORBADA ÇANTASI, ELİF BA’SI VE TERLİKLERİ VARDI'

Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın otopsi işlemleri sürüyor. Adli Tıp Kurumu’na gelen Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, otopsi işlemlerinin yaklaşık 8 saattir sürdüğünü belirterek, "Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında, gizlilik ilkeleri doğrultusunda takip ettik. Bugün sabah hepinizin bildiği ve ülkeyi sarsan haber geldi. Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var. Saat 12.20’den beri başlayan ve hala içeride devam eden. Tabii kamuoyuna yansıdığı sırada Narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Torba ve içerisindeki Narin’e ait eşyalar, Elif Ba’sı, çantası, terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi delil ve inceleniyor" dedi.

'VÜCUT DEFORME OLMUŞ'

Narin’in, aradan geçen sürede vücudunda deformeler olduğunu belirten Eren, "En küçük numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2-5, 3 saattir de dış otopsi dediğimiz, diğer otopsi işlemleri de bitmek üzere. 19 gün geçmiş, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ancak patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar, raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Her dakikasında ben de otopsiye dahil oldum. Bu raporların sonucunu beklememiz lazım. Sabah Başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, aradan geçen 19 günden kaynaklı bedenini deforme olduğunu, ölümün sebebinin tespiti biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı. Büyük ihtimalle ilgili ve yetkili makamlar açıklama yaparlar. Ne şekilde ve nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylememiz mümkün değil. Narin bir şekilde katledildi ve failleri dışarıda olabilir. Bilgi konusunda hassasiyet kamuoyu tarafından da dikkate alınmalıdır. Şu an 3 savcı bu soruşturma ile ilgili görevde. Gözaltı işlemleri, otopsi işlemlerine bağlı elde edilen delille alakalı değil. Raporların dönüşü beklenmekte" diye konuştu.

 

 

 

Yazarlar