R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta Ay büyürken hedeflerimiz yönünde daha hızlı hareket edebiliriz. Haftanın ilk günlerinde ince detaylar ve işle ilgili konular özen gerektiriyor. Bugünlerde bizi duygusal açıdan ya da ailevi konularda tedirgin eden durumlara daha sakin ve soğukkanlı bir gözle bakmaya çalışalım. Aşırı duygusal tepkiler verme eğilimindeyiz. 12 Eylül civarında daha yüksek heves ve beklentiler dikkat çekiyor. Hafta sonuna doğru düşüncelerimizi aktarma ve paylaşma imkanı bulacağız. Genel olarak bu dönemde öfkemizin, tepkilerimizin neden olabileceği problemlere dikkat edelim.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

8 Eylül Pazar Duygusal bir odaklanma içine girebiliriz. Evde ve ailevi konularda daha objektif olmaya çalışalım.

9 Eylül Pazartesi Bugün detaylar ve işle ilgili konular önem kazanıyor. Ancak ani değişiklikler de gündeme gelmekte.

10 Eylül Salı Hareket ve değişiklik ihtiyacı içindeyiz. Bir plan yapmak dağılmamak için faydalı olacak.

11 Eylül Çarşamba Enerjik ve iyimser davranabiliriz. Ancak karşılıklı konularda abartma eğilimi de var.

12 Eylül Perşembe Daha sakin ve kontrollü düşünmek gerekiyor. Öfke ve tartışmalara dikkat edelim.

13 Eylül Cuma Bugün düşüncelerimizi somut hale getirebilecek işler yapabiliriz. Uzun vadeli konulara odaklanalım.

14 Eylül Cumartesi Öğle sonrasında farklı ve ilginç fikirler ile karşılaşabiliriz. Sosyal konular ve arkadaşlıklar içinde uygun saatler var.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu günlerde iş koşullarına ve çalışma ortamınıza daha fazla odaklanabilirsiniz. Mesleki konular, eğitimler sizi daha çok meşgul edebilir. İlişkiler cephesinde de hareketlilik var. Ancak evde ve ailevi konularda sakin düşünmek gerekiyor. Haftanın ilk günlerinde daha sabırlı olmaya çalışın. 11 Eylül civarında kendinizi daha hevesli ve girişken bulabilirsiniz. Yeni ve yabancı insanlardan öğrenebileceğiniz çok şey olabilir. 14 Eylül civarında gruplar ve arkadaşlıklar sayesinde kendinizi geliştirebileceğiniz yeni olanaklar söz konusu. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde severek yaptığınız konuları ve yaratıcı uğraşlara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Aşkta ve yaratıcı alanda kendinizi ortaya koymanız çok daha kolay olacak. Çalışma ortamında ise ilişkilere daha fazla zaman ayırmaya bakın. Yakın çevrenizde görüşmeler ve ziyaretler hız kazanıyor. 11 Eylül civarında finansal işlerde ve ortaklı konularda daha fazla

çaba sarf edebilirsiniz. 14 Eylül civarında ise sizi daha fazla öne çıkarabilecek fırsatlar var. Böylece kendinizi daha iyi ifade etme imkanı bulabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde harcamalara ve israf içeren durumlara daha dikkatli ve kontrollü yaklaşmalısınız. Eve yönelik işler, anne babanızı ilgilendiren durumlar bu dönemde sizi daha çok meşgul ediyor olabilir. Aşkta ve yaratıcı alanda mutlu edebilecek tecrübeler var. Özellikle 11 Eylül civarında karşılıklı konularda ve ilişkilerinizde oldukça hareketli ve girişken olabilirsiniz. 14 Eylül civarında ise gruplar ve arkadaşlıklar size yeni tecrübeler kazandırabilir. Aynı zamanda ufuklarını da genişletebilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde önemli adımlar, girişimler ve cesaret isteyen konular gündeme gelmekte. Kendinizi girişken hissedebilirsiniz. Aynı zamanda kafaca sizi meşgul eden konular, işle ilgili detaylar önem kazanıyor. 11 Eylül civarında çalışma hayatına yönelik konularda daha büyük bir çaba ve çalışkanlık gereği var. Düzen konusuna özen göstermelisiniz. 14 Eylül civarında ise bazı uğraşlar ya da sizi psikolojik açıdan test eden konular gündeme gelebilir. Bu dönemde evle ilgili daha olumlu işler yapabileceksiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde kontrolünüz dışında yada duygusal alanda gündeme gelen olaylara daha dikkatli yaklaşmak gerekiyor. Ailevi konular ya da psikolojik açıdan sizi bağlayan durumlara dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda bu dönemde kazançlarınız ve işle ilgili konular üzerinde daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. 11 Eylül civarında yaratıcı alanda kendinizi ortaya koyabileceğiniz pek çok imkan söz konusu. 14 Eylül civarında ise ilişkilerinizde ve karşılıklı konularda başkalarından öğrenebileceğiniz yeni şeyler var. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde Güneş burcunuzda ilerlerken size yeni farkındalıklar, istekler ve daha fazla enerji getiriyor. Özellikle 9 Eylül'den itibaren kişisel yeteneklerinizi kullanmak kolaylaşmakta. Ayrıca bu dönemde gruplar içinde ya da arkadaşlık ortamında arkadaşlar arasında daha fazla çaba sarf edebilirsiniz 11 Eylül civarında toprakla ilgili işler ailenizi ilgilendiren konular enerji gerektirebilir. 14 Eylül civarında ise zaman alabilecek işleri ya da teknik konuları programınıza dahil edebilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde önemli hassasiyetler ve sizi kimi zaman kararsız kılan durumlar söz konusu olabilir. Aceleci davranmamalısınız. Bugünlerde düzen, hizmet ve sağlıkla ilgili konularda çaba sarf edebilirsiniz. Kendinizi daha iyi organize etmeye çalışmalısınız. Aynı zamanda iş ortamında ya da ailevi konularda rekabet ve mücadele gerektiren koşullar söz konusu olabilir. 11 Eylül civarında yakın çevrenizde hareket ve daha fazla iletişim dikkat çekiyor. 14 Eylül civarında ise yaratıcı alanda kendinizi daha olumlu bir şekilde ifade etme olanağı bulabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde gelecek yönünde yeni planlar ve değişiklikler size olumlu bir bakış açısı getiriyor. Aynı zamanda gruplar ve arkadaşlar içinde de kendinizi daha hareketli bulabilirsiniz. Ancak aşkta ve ilişkilerde koşullar pek net ve açık olmayabilir. 11 Eylül civarında iş ve para

konularında uzun vadeli düşünmeniz gereken adımlar söz konusu olabilir. 14 Eylül civarında ise evde ve ailevi konularda çaba sarf edebilirsiniz. Duygusal alanda daha esnek ve anlayışlı olmak faydalı olacak. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Yılın bu döneminde hedeflerinizde değişiklikler ve önemli sonuçlar gündeme geliyor olabilir. Mesleki konulara daha fazla odaklanabileceğiniz günlerdesiniz. Çabalarınızın belirli karşılığını da göreceksiniz. Ancak bu dönemde finansal konulara ya da kimi zaman endişe yaratan bazı değişiklikleri de dikkat etmek gerekiyor. 11 Eylül civarında özellikle şahsi alanda kendinizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. 14 Eylül civarında ise gruplar ve arkadaşlıklar, iletişim ve eğitsel konularda daha hızlı ilerleme imkanı bulabilirsiniz.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde kendinizi ifade edebileceğiniz ve daha fazla şey paylaşabileceğiniz imkanlar var. Özellikle eğitim, yabancılarla ilgili konular ve yolculuklar size yeni bilgiler kazandırabilir. Ufuklarını genişleten bileceğiniz bir dönemdesiniz. İşte ve ilişkilerde ise bazı hassasiyetler var. 11 Eylül civarında çok fazla kontrol edemediğiniz konular yüzünden dağınıklık söz konusu olabilir. 14 Eylül civarında ise imkan ve yeteneklerinizi daha iyi geliştirebileceğiniz fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu dönemde ilişkilere ve karşıtlık konulara özellikle dikkat etmek gerekiyor.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde karışık etkiler dikkat çekiyor. Özellikle enerjinizi ve çabalarınızı daha iyi organize etmeye ve sakin kalmaya çalışmalısınız. Kafanızda endişe yaratan durumlar olabilir. Korku ya da huzursuzluk yaratan durumların farkında olmalısınız. Çalışma hayatında ya da sağlıkla ilgili konularda önlemci olmakta fayda var. 11 Eylül civarında gelecek yönünde olumlu haberler ve gelişmeler mümkün. 14 Eylül civarında ise kişisel alanda kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Yılın bu döneminde dikkat çekici değerlendirmeler ve sonuçlar gündeme geliyor. Başkalarından öğrenebileceğiniz çok şey söz konusu. Ilişkilerinizde daha fazla sorumluluk almak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizle ilgili konular ve aşk sizi daha hareketli ve heyecanlı kılabilir. 11 Eylül civarında özellikle işinizde ve dikkat çekmek konusunda daha başarılı ve girişken olabilirsiniz. Ancak 14 Eylül civarında yeteri kadar farkında olmadığınız konular yüzünden bazı kararsızlıklar söz konusu olabilir.