EğitimDüzeltici Önleyici Faaliyet (Döf) Nedir, Nasıl Yapılır? Döf Nasıl Açılır?

Düzeltici Önleyici Faaliyet (Döf) Nedir, Nasıl Yapılır? Döf Nasıl Açılır?

08.02.2022 - 01:06 | Son Güncellenme:

Düzeltici Önleyici Faaliyet (DÖF) birçok kişi tarafından merak edilen ve ne olduğu araştırılan faaliyetlerden biridir. Özellikle anlamının geniş olmasından dolayı birçok kişi tarafından araştırılarak öğrenilmek istenen konular arasındadır. Bu bakımdan Düzeltici Önleyici Faaliyet (DÖF) nedir öğrenebilir ve konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Düzeltici Önleyici Faaliyet (DÖF) nedir, nasıl yapılır? DÖF nasıl açılır tüm detayları ile sizler için derledik.

Düzeltici Önleyici Faaliyet (Döf) Nedir, Nasıl Yapılır Döf Nasıl Açılır

Düzeltici Önleyici Faaliyet kalite yönetim sistemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir. Saptanmış olan bir takım uygunsuzlukların sebeplerinin ya da istenmeyen durumların ortadan kalkması için yapılan faaliyetlere Düzeltici Önleyici Faaliyet (DÖF) denir.

Haberin Devamı

 Düzeltici Önleyici Faaliyet (DÖF) Nedir, Nasıl Yapılır?

 Düzeltici Önleyici Faaliyet yani DÖF istenmeyen ya da uygunsuz olan durumların ortadan kaldırılması için yapılan bir takım faaliyetlere verilen isimdir. Potansiyel olan ve saptanmış uygunsuzlukların tespit edilerek ortadan kaldırılması ve kalite yönetim sisteminin sürekli bir şekilde iyileştirmesi için gereken yöntem ve sorumluluk DÖF kapsamında belirlenmektedir. Bunun için bir durumun tespit edilmesi ve sonrasında da bir Düzeltici Önleyici Faaliyet formu doldurulması gerekir. 

 DÖF Nasıl Açılır?

 DÖF izlenmesi için öncelikli olarak Kalite sorumlusu tarafından bir Düzeltici Önleyici Faaliyet raporunun doldurulması gerekir. Bu bir takip formudur ve istenen bilgilerin girilmesi gerekir. Sonrasında doldurulmuş olan formlar yetkililer tarafından incelemeye alınır ve gerekli görülmesi halinde Düzeltici Önleyici Faaliyet başlatılmış olur.