R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta hedeflerimize konsantre olmak yönünde güçlü bir kararlılık ortaya koyabiliriz. 23 Ekim'de Akrep burcu başlıyor. Haftanın ilk günlerinde düşüncelerimizi yayma ve anlaşılma konusunda büyük bir çaba içindeyiz. Özellikle ilişkiler cephesinde yeni olanaklar peşinde olabiliriz. 24 - 25 Ekim günlerinde göstereceğimiz kararlılık ve odaklanma hayatımıza yenilenme getirebilir. Bu dönemde duygusal açıdan konsantre olduğumuz konularda kendimizi daha güçlü hissedebiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

20 Ekim Pazar Hareket ve merakın öne çıktığı günlerdeyiz. Başkalarıyla çok şey paylaşabiliriz.

21 Ekim Pazartesi Haftanın ilk gününde yabancılarla ilgili konular, eğitsel uğraşlar ve öğrenme isteği dikkat çekiyor.

22 Ekim Salı Koşullar değişmekte. Bugün bizi duygusal açıdan harekete geçiren ve hassas kılan bir gündem içindeyiz.

23 Ekim Çarşamba Evde ve ailevi konularda daha soğukkanlı ve kontrollü olmaya bakalım. Öfke nedeniyle yanlış adımlar atabiliriz.

24 Ekim Perşembe Başarılı olmak ve kendimizi göstermek konusunda oldukça kararlıyız. Hedefimize odaklanabiliriz.

25 Ekim Cuma Koşullar çok hızlı ilerlemiyor olabilir. Ancak konsantre olduğumuz konularda derinleşebiliriz.

26 Ekim Cumartesi Duygusal açıdan önem verdiğiniz konularda daha esnek davranmalıyız. Kimi zaman bu durum evde huzursuzluğa işaret edebilir.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde ortaklaşa konularda ve para durumunuzu etkileyen ilişkilerde daha fazla çaba içindesiniz. Son günlerde karşılıklı konularda pek çok değişiklik gündeme geldi. Şimdi dikkatinizi maddi konulara ve paylaşım içeren durumlara odaklanabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde yakın çevrenizde ve görüşmeler için de daha fazla hareket dikkat çekiyor. 24 Ekim civarında finansal konularda ve başkalarıyla beraber yürüttüğünüz işlerde daha fazla kararlılık ve değişim içinde olabilirsiniz. Aşkta ise daha fazla hareket ve yenilik var. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Yılın bu döneminde önemli değişiklikler ve değerlendirmeler dikkat çekmeye başlıyor. 23 Ekim'den itibaren Güneş artık karşıt burcunuz Akrep’e ilerlemiş olacak. Bu dönemde karşılıklı konular, anlaşmalar ve evlilik hayatında gündeminizi harekete geçebilecek pek çok değişiklik bekleyebilirsiniz. Aynı zamanda yapmanız gereken muhasebeler de söz konusu.

Haberin Devamı

Haftanın ilk günlerinde özellikle parasal konularda daha fazla çaba içinde olabilirsiniz. 24 Ekim civarında ise eve ya da ailenize yönelik işler sizi daha fazla meşgul edebilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde ilişkiler ve aşk hayatınızı ilgilendiren hareketli bir tempo var. Son dönemde aşkta ve yaratıcı alanda dikkat çekici değişiklikler yaşamış olabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde sizi bağlayan konular ve uğraştırıcı konular dikkat çekebilir. Haftanın ilk günlerinde kişisel alanda daha fazla dikkat çekebilecek adımlar atabilirsiniz. 23’ünden sonra düzen, iş ortamı ve sağlığınızla ilgili konulara daha fazla zaman ayırmaya başlayabilirsiniz. Özellikle 24 Ekim civarında yakın çevrenizdekiler ve görüşmeler sizi daha kararlı kılıyor. Hedeflerinize daha fazla odaklanabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde enerjinizi ve kararlılığınızı arttıran imkanlar var. Son dönemde özellikle ev ve aile cephesinde önemli değişiklikler ve meşgul edici durumlar gündeme geldi. Şimdi bu dönemde sezgilerinize ve kararlılığımızda daha fazla güvenebilirsiniz. Aşkta ve kendinizi ortaya koymak istediğiniz konularda daha kararlı davranabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde kafanız daha karışık olabilir. Ancak 23’ünden sonra kendinize güveniniz artmakta. Özellikle 24 Ekim civarında iş ve para konularında başarı odaklı davranabilirsiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Yılın bu döneminde sizi önemli konularda testler bekliyor. Ailevi konular ve eve yönelik işler nedeniyle enerjinizi özel hayatınıza daha fazla verebilirsiniz. Ayrıca bu dönemde psikolojik açıdan sizi huzursuz eden bazi hassasiyetler de ortaya çıkıyor. Haftanın ilk günlerinde gruplar ve arkadaşlıklar için de daha fazla şey paylaşma imkanınız olacak. 23 Ekim sonrasında gücünüzü toparlamak açısından kendinize dönmeniz faydalı olabilir. Özellikle 24 Ekim civarında şahsi konularda çabalarınızı çok daha kararlı bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde aşkta ve yaratıcı alanda akıcı enerjiler var. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde yakın çevrenizde olup bitenler ve düşüncelerinizde gözden geçirdiğiniz pek çok şey dikkat çekiyor. Araştırma gerektiren konularda daha kararlı olabilir ve sezgilerinizden yararlanabilirsiniz. Kardeşlerle ilgili konular da dikkatinizi daha fazla çekebilir. Haftanın ilk günlerinde özellikle iş hayatındaki değişikliklere daha fazla odaklısınız. 24 Ekim civarında ise sizi psikolojik açıdan etkileyen durumlar ya da kimi zaman çok iyi göremediğiniz ve net olamadığınız koşullar söz konusu olabilir. Eve ait konularda daha fazla değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Son zamanlarda burcunuzda meydana gelen hareketlilik ve Güneş tutulması pek çok yeni durumu ve değişiklikleri harekete geçirdi. Bu dönemde para durumunuz ve kaynaklarınız üzerinde daha fazla durabilirsiniz. Eşinizin para durumu ya da ortaklı işler sizi daha kararlı davranmaya itiyor. Haftanın ilk günlerinde uzaklarla ilgili işler, yolculuklar ya da eğitsel konular dikkat çekebilir. 24 Ekim civarında ise özellikle hedeflerinizde ve gruplarla ilgili konularda daha kararlı ve dikkat çekici adımlar atmak mümkün.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu yeni dönemde Güneş burcunuza doğru ilerlerken kendinizi daha canlanmış ve odaklı hissedebileceksiniz. Son zamanlarda yaşanan dengesizlikleri toparlamak imkanı var. Bu dönemde kişisel yeteneklerinizi harekete geçirmeniz daha kolay olacak. Haftanın ilk günlerinde mali konularda ya da eşinizin para durumunda daha fazla değişiklik ve yeni bir karar alma süreci gündeme gelebilir. 24 Ekim civarında ise özellikle işte ve hedeflediğiniz konularda kişisel gücünüzü dikkat çekici bir şekilde ortaya koyabilir ve kararlılık gösterebilirsiniz. Bu dönemde başkalarından destek bulmanız zor olmayacak. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde bazı değişiklikler yapmanız ve olaylara yukarıdan bakmanız gerekiyor olabilir. Son zamanlarda gelecek yönünde beklentileriniz ve gruplar içindeki işlerde bazı değişiklikler gündeme geldi. Kararlarınızda yeteri kadar net ve planlı olamayabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde özellikle karşılıklı konular ve ilişkilerde esneklik göstermeniz gereken koşullar var. 23’ü sonrasında gizli kalan konulara daha fazla özen göstermelisiniz. 24 Ekim civarında kendi düşüncelerinizi ortaya koymak yönünde daha büyük bir kararlılık sergileyebilirsiniz.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Koşullar değişiyor ve bu dönemde özellikle gelecekle ilgili hedeflerinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor olabilir. Son zamanlarda iş hayatında ve ailevi konularda gündeme gelen değişiklikler nedeniyle şimdi daha kararlı bir tavır sergilemeniz gerekebilir. Ancak bu dönemde karşıtlık içeren durumlara özellikle dikkat etmelisiniz. Haftanın ilk günlerinde iş hayatınızı ya da sağlıkla ilgili konuları daha fazla öne alabilirsiniz. 24 Ekim civarında özellikle hassas davrandığınız ve kişiselleştirdiğiniz bir konuda daha yapıcı olmaya çalışmalısınız.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Son zamanlarda düşüncelerinizi aktarmak ve daha fazla kişiyle paylaşmak yönünde çaba ve motivasyon içinde oldunuz. Bu dönemde kararlılığınız oldukça yüksek ve göstereceğiniz bu efor ile daha fazla dikkat çekebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde yaratıcı alanda ve kendinizi mutlu hissedebileceğiniz konularda yapabileceğiniz çok şey var. 24 Ekim civarında ise bilinçli davranmak ve özellikle karşılıklı konularda, ilişkilerde tolerans geliştirmek size daha fazla fırsat getirecektir. Bu dönemde arkadaşlıklar size olumlu destekler getirmekte. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Son zamanlarda özellikle para durumunuzu ve ortaklı konuları ilgilendiren değişiklikler yüzünden bazı endişeler, korkular yaşamış olabilirsiniz. Bu hafta Güneş'in Akrep burcuna ilerlemesiyle birlikte olayları daha iyi anlama ve aktarma yönünde fırsatlar kazanıyorsunuz. Haftanın ilk günlerinde ailenize ve eve yönelik işler size daha fazla meşguliyet getirebilir. 23’ü sonrasında kendinizi ifade etme konusunda daha şanslısınız. Özellikle 24 Ekim civarında işe yönelik konularda ve enerjinizi daha yapıcı kullanmak yönünde kararlı davranabilirsiniz.