EğitimBakan Özer: ‘Okul iklimini güçlendireceğiz’

Bakan Özer: ‘Okul iklimini güçlendireceğiz’

06.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından, gelecek yılın hazırlık çalışmalarını başlattı.

Bakan Özer: ‘Okul iklimini güçlendireceğiz’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okul yöneticileri ile yaptığı ilk toplantı İstanbul’da gerçekleşmişti. İkinci toplantı ise dün Hacı Bayram Veli Üniversitesi Büyük Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Ankara’da görev yapan okul müdürleriyle bir araya gelen Bakan Özer, konuşmasında eğitim ortamlarının niteliğini artırmaya yönelik desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, “2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları için temizlik, kırtasiye, küçük onarımlar ve okulların donatım eksiklerinin giderilmesi için 700 milyon liralık yatırımı Ankara’daki tüm okullarımıza göndermek üzere bugün itibariyle start vermiş bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Temizlik elemanlarıyla ilgili süreçleri yakından takip ettiklerine dikkat çeken Özer, “O konuda da yeni bir açılımımız olacak. Eğitim öğretim başlamadan önce, inşallah, okullarımızın o ihtiyacını giderecek müjdeli haberleri paylaşacağız. Ben şuna inanıyorum arkadaşlar: Sizlerle el ele verdiğimiz zaman kaynakları adil ve verimli bir şekilde kullandıktan sonra eğitim sisteminde çözemeyeceğimiz hiç problem yok” diye konuştu.

Okulların, yöneticilerin imkânlarını iyileştirme, daha iyi ortamlarda çalışmalarıyla ilgili süreçleri sürekli iyileştirme konusunda her türlü desteği vereceklerini dile getiren Özer, şunları söyledi: “Okul iklimini güçlendireceğiz. Akran zorbalığının olmadığı, öğrenmenin güzel ortamlarda gerçekleştiği, kimsenin kaygı duymadığı okul iklimini tesis etmek, onu güçlendirmek daha iyi noktaya taşımak için el birliği yapacağız ve ana odağımız bu olacak.”