Dünyaİsrail'de hayat duracak! Haaretz, Netanyahu'nun önceden kaydedilmiş videosunu yazdı

İsrail'de hayat duracak! Haaretz, Netanyahu'nun önceden kaydedilmiş videosunu yazdı

01.09.2024 - 17:04 | Son Güncellenme:

Rehine yakınlarının genel grev çağrısına Tel Aviv belediyesi destek verdi, Haaretz gazetesi ise ortalıktan kaybolan Başbakan Netanyahu'yu topa tuttu.

İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'ni kan gölüne çevirdiği savaşta son gelişmeler... Hamas, "Gazze'deki 6 esir, İsrail bombardımanı sonucu öldü" dedi. Öte yandan Tel Aviv'de gösteriler devam etti. İsrail polisi ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

İSRAİLLİ HAHAMBAŞI YOSEF, HÜKÜMETE ESİR TAKASI ANLAŞMASI ÇAĞRISI YAPTI

İsrail Sefarad Hahambaşı Yitzhak Yosef, binlerce Filistinlinin salıverilmesi karşılığında olsa dahi Gazze'deki Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasının yapılması çağrısı yaptı.

Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre Sefarad Hahambaşı Yosef, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde ölü bulunan İsrailli esirlerinden birinin cenaze törenine katıldı.

Cenaze töreni sonrasında basına konulan Yosef, "Kaçırılanların kurtarılması için yüzlerce veya binlerce kişinin salıverilesi de dahil, her şeyin yapılması gerek." dedi.

Yosef, Gazze'de tutulan tüm rehinelerin geri getirilmesi için var olan güçleriyle çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

72 BİNİ AŞKIN ÇOCUK AŞILANDI

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 72 bini aşkın çocuğun aşılandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının sözcüsü Eşref el-Kudra, Facebook sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde 10 yaşın altındakilere yönelik aşı kampanyasına halkın büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Kudra, barınma merkezleri, ana caddeler ve aşı için belirlenen noktalarda 470 sağlık çalışanının görev aldığını belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da orta kesimde aşı kampanyasının ilk gününde 72 bin 611 çocuğun aşılandığı kaydedildi.

İSRAİL'İN KUZEYİNE SALDIRI

Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in kuzeyinde bir bina ile 4 askeri mevziyi vurduğunu duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyine düzenlenen saldırılara ilişkin bilgi paylaşıldı.

El-Menara yerleşim biriminde İsrail askerlerinin kullandığı binanın silahlarla, Hadeb Yarun mevzisinin kamikaze insansız hava aracıyla (İHA), El-Merac mevzisindeki askerlerin füzelerle, Cel el-Allam ve Ramya mevzilerinin ise top mermileri ile vurulduğu aktarıldı.

Haberin Devamı
HAMAS: GAZZE'DEKİ 6 ESİR, İSRAİL BOMBARDIMANI SONUCU ÖLDÜ

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ölü bulduğu İsrailli 6 esirin, İsrail bombardımanı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde bulunan İsrailli esirlerin "ABD silahlarıyla Filistin halkını katleden siyonistlerin bombardımanları sonucu” hayatını kaybettiklerini söyledi.

Rişk, “ABD Başkanı (Joe) Biden, İsrailli mahkumların hayatlarından endişe duyuyorsa, bu düşmana para ve silahla verdiği desteği durdurmalı ve saldırganlığa derhal son vermesi için işgalcilere baskı yapmalıdır." ifadesini kullandı.

"Hamas, Biden'dan çok mahkumların hayatlarıyla ilgileniyordu ve bu nedenle onun ateşkes önerisini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını kabul etti. Netanyahu ise bunları reddetti." açıklamasında bulunan Rişk, ABD yönetimini ve Başkan Biden'ı "Gazze Şeridi'ndeki suçlardan ve imha savaşından" sorumlu tuttu.

Rişk, şunları kaydetti:

"Bu vahşi suçların ve halkımıza karşı 11 ay boyunca sürdürülen soykırım savaşının bedelini ödeyecek olan, Netanyahu, onun aşırılık yanlısı hükümeti ve bu saldırganlığı destekleyen herkestir. Tarih, Biden'ın Beyaz Saray'dan ayrılırken, savaş suçlusu Netanyahu ve çetesinin suç ortağı ve destekçisi olduğunu hatırlayacaktır."

Kassam Tugayları: Netanyahu İsrailli esirler yerine Philadelphi Koridoru'nu seçti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamasının ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bir video yayımladı.

Gazze'deki İsrailli tutukluların ailelerine hitaben videoda, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, (Gazze Şeridi'ndeki İsrailli) esirlerinizi kurtarmak yerine, Philadelphi Koridoru'nu seçti." ifadesine yer verildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri "kasten" öldürdüğüne dikkati çeken Kassam Tugayları, bu askerlerin "anlaşma olsa ilk aşamada serbest bırakılacaklardan olduğuna" işaret etti.

TEL AVİV'DE DEV GÖSTERİ

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de düzenlenen hükümet karşıtı protesto gösterisinde binlerce kişi Başbakan Binyamin Netanyahu’ya tepki gösterirken, “Her gün Netanyahu'nun Rus ruleti. Biz buna izin vermeyeceğiz” sloganları atıldı.

İsrail’de binlerce kişi hükümet karşıtı protesto gösterisinde bir araya geldi. Gazze Şeridi’nde bugün 6 esirin daha cansız bedeninin bulunmasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetine öfke artarken, İsrailliler ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle sokaklara döküldü. “Her gün Netanyahu’nun Rus ruleti. Hepsi ölene kadar bu oyunu oynayacak. Ama biz buna izin vermeyeceğiz” sloganları atan İsrailliler, Netanyahu’nun anlaşmaya yanaşmamasına tepki gösterdi.


Başkentteki Ayalon otoyolunu trafiğe kapatan binlerce kişi, Netanyahu’nun ateşkes anlaşmasını kabul etmesi için sloganlar atarken, polis gösteriyi dağıtmak için tazyikli su kullandı. Çok sayıda gösterici otoyolda ateş yaktı.

Öte yandan, Başbakan Netanyahu’nun Kudüs’teki konutu önünde de protesto gösterileri düzenlenirken, ateşkes anlaşmasını kabul etmesi için çağrılar yapıldı.


ARBEDE YAŞANDI

İsrail polisi ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Yazarlar