GündemMuğla'daki orman yanıgnında 24 saat geride kaldı

Muğla'daki orman yanıgnında 24 saat geride kaldı

08.09.2024 - 13:19 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanda, dün saat 13.00 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor. Alevlere müdahalede 24 saat geride kalırken, sarp arazide devam eden söndürme çalışmalarında ekipler güçlük yaşıyor.

Muğladaki orman yanıgnında 24 saat geride kaldı

Orman Genel Müdürü ve Muğla Valisi geceyi yangın bölgesinde geçirerek çalışmaları koordine etti.

Haberin Devamı

Muğla Menteşe Sarnıç köyü yakınlarında başlayan orman yangını gece boyunca devam ederken, havanın aydınlanması ile birlikte alevlere hava müdahalesi yoğunlaştı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ve Bölge Müdürümüz Mustafa Ülküdür ile birlikte yangına müdahale eden ekiplere yerinde koordine etti. Gece boyunca devam eden yangında ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ederken, sabah havanın aydınlanması ile hava müdahalesi de yoğunlaştırıldı.

Muğladaki orman yanıgnında 24 saat geride kaldı

Yangın bölgesinde bulunan ve koordinasyon merkezinden çalışmaları takip eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, söndürme çalışmalarıyla ilgili Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi aldı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dün saat 13.00 sıralarında çıkan yangına, orman personeli, sivil toplum kuruluşları, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve jandarma personelinin aralarında bulunduğu yaklaşık 700 kişi ile 6 uçak, 15 helikopter, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 bot, 100’den fazla arazöz ve 30 iş makinesi ile müdahale sürüyor. Sarp arazide devam eden söndürme çalışmalarında ekipler güçlük yaşıyor.