AlanyaTrafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı

Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı

06.10.2021 - 17:12 | Son Güncellenme:

Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı

Trafik Eğitim Parkında eğitimler başladı

 

ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, okullarda yüzyüze eğitimlerin başlamasının ardından öğrencileri ağırlamaya başladı. Parkta 2006 yılından bu yana 275 bin kişiye eğitim verildi.

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda trafik eğitimleri yeniden başladı. Okullarda yüzyüze eğitimlerin başlamasının ardından öğrenciler ağırlamaya başlayan merkezin bu günkü konukları arasında protokol üyeleri de vardı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte teorik ve pratik eğitimlere katlan protokol üyeleri miniklere tavsiyelerde bulundu.

"275 BİN KİŞİYE EĞİTİM"

Alanya trafik Eğitim Parkı'nın açıldığı 2006 yılından bu yana 275 bin kişiye eğitim verdiğini belirten Trafik Eğitim Derneği Başkanı Bilge Toksöz, "Burada öğleden önce 2 ders, öğleden sonra 1 ders olmak üzere öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Hem çocuklara hem yetişkinlere eğitim veriyoruz. Çocuklarımız sınıfta teorik ve görsel eğitim aldıktan sonra dışarıda özel olarak hazırlanmış minyatür eğitim pistinde uygulamalı trafik eğitim alıyorlar. Daha sonra eğitimi eğlenceli hale getirmek ve emniyet kemeri alışkanlığı kazanmaları için akülü araçlara bindiriyoruz. Çocukların yanı sıra yolları kullanan meslek gruplarına da eğitimler veriyoruz" diye konuştu. Toksöz, vatandaşları Trafik Eğitim Pistinde verilen eğitimlere katılmaya davet etti.

"TRAFİK EĞİTİMİNDE ÖNEMLİ GÖREV"

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nın öğrencilerin bilinçlenmesi için önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, "Her yıl günde ortalama 90 öğrencimize eğitim veriyorlar. Küçük yaştan itibaren çocuklarımıza trafik kurallarını öğretmek için biz okullarda uzman eğitimciler ve görevliler burada eğitim vererek önemli bir toplumsal görevi yerine getiriyoruz. Trafik kültürü aslında bir şehrin önemli bir değer yargısıdır ve bir şehrin ne kadar kültürlü olduğunun göstergesidir" dedi.

FOTOĞRAFLI