YemekSac Tava tarifi | Sac tava nasıl yapılır? İşte, MasterChef sac tava yapılışı

Sac Tava tarifi | Sac tava nasıl yapılır? İşte, MasterChef sac tava yapılışı

19.08.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Sac tava, temelde et yemeğidir ve Türk mutfağını vazgeçilmez tatları arasındadır. MasterChef Türkiye'de de yarışmacıların karşısına çıkan sac tava, malzemeleri ve yapılışı ile lezzet arayışındakileri cezbediyor. Peki, sac tava yemeği nasıl yapılır?

Sac Tava tarifi | Sac tava nasıl yapılır İşte, MasterChef sac tava yapılışı

Mutfaklarda olmazsa olmaz tarifler arasındaki sac tava, et ve sebzenin birleşimiyle damakları renklendiriyor. Türk sofralarında başlıca yemekler arasındadır. İşte, sac tava tarifi...

Haberin Devamı

SAC TAVA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

400 gram kuşbaşı dana eti
50 gram kuyruk yağı (tercihe göre)
4 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
4 adet sivri biber (doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

Yemeğin pişirileceği sac tava ocakta ısıtılır ve ardından sıvı yağ ile birlikte soğanlar kavurulur. 

Sivri biberler de ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Sonrasında kuşbaşı etler ve tercihe göre kuyruk yağları da eklenir, etler suyunu çekene kadar pişirilir. 

Sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kek de eklenir ve yaklaşık 3 dakika kadar bu şekilde kavrulur, sonrasında domatesler de ilave edilir. 

Haberin Devamı

Domatesler orta ateşte piştikten sonra kısık ateşte yaklaşık olarak 10 dakika sac tava pişmeye bırakılır. 

 

 

 

 

 

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar