Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Terazi burcu; adalet ve dengeyi temsil eder. Güneş tutulmaları ise karanlıkları yıkmak, aydınlığa ulaşmakla alakalıdır. Güneş Terazi burcunda tutuluyorsa; dengeden, adaletten yoksun her ilişki, ortam, aile, sistem, inanç deşifre olur hatta yıkılır. Dünyada daha adil, hatta ilahi adalete yakışır bir düzen kurulmalıdır. İş hayatında, ailende, ilişkinde, evliliğinde, evinde dengeler, yapılar değişmeye mahkumdur.  

Güneş Tutulması, herkesin hayatında farklı temalarda dönüşüm ve denge arayışı başlatacak. Yaşanacak gelişmeleri kabullenmek ve dengeyi sağlamak, bu süreci doğru yönetmeni sağlayacak.  

Haberin Devamı

18 Eylül 2024 tarihli Ay tutulması ayrışma süreciyle alakalıydı. Güneş tutulması ile bu ayrışma daha da belirgin hale gelecektir. Potansiyel ayrışmasını kendimizi daha iyi anlamak şeklinde yaşayacağız. Hayatımızı yeniden kurgulamak, ana görevimiz haline gelebilir. Artık geçmişte başlayan döngülerin bugünü nasıl etkileyeceğiyle değil, bugünün geleceğe nasıl var edeceğiyle ilgilenmek durumundayız. Zira sonsuzluk ve belirsizlik zamanlarından geçiyoruz. Tutulma; zihinlerimizdeki pası silebilir. Bundan böyle zamanı yazmak, belirsizliğe yön vermek asli görevimizdir.  

Bu kez ne yaşamak, nasıl yaşamak istiyorsan onu yaşamaya, yaratmaya başlama iradesi tamamen bize teslim edildi. Biz bu güce sahip olduğumuza inanmakta zorlanıyoruz. Var olan-yaratılan her şey değişir, dönüşür, gelişir. İnsanlığın tabii olduğu sistemler de aynı kanuna tabidir.  

Modası geçmiş karma inancını güncellemeden belirsizliğe yön vermeye başlayamazsın. Çünkü içten içe geçmişin gölgesinden kurtulamayacağına inanmaktasın. Hayatının idaresini eline almak istiyorsan, eski inanç kalıplarından kurtulman lazım. Unutmadan belirteyim kim olduğun, şimdiye kadar ne yaptığın, yeteneklerin, iyi veya kötü olman yaratıma engel değil. Bu yetki hepimize verildi.  

En önemli konu; kimsenin iradesine etki etmeye çalışmadan, kendine odaklanmandır. Aksi halde kaos tırmanır.  

İnsan en çok neden var olduğuna kafa yormalıdır.  

Soy devamı yani ölümsüzlük için mi var olduk-yaratıldık?  

Haberin Devamı

Hayatta kalmak, soyumuzu devam ettirmek için ne çok şeyle mücadele etmek zorunda kaldık. Doğal afetler, hastalıklar, savaşlar, açlık vb. Zaman içinde başa çıkmamız gereken sorunlar farklılaştı, arttı. Ruhsal, duygusal, zihinsel, fiziksel çok farklı arenalarda, hayatta kalmayı başarmalıydık. Sahip olmak istediklerimize sahip olamazsak, başaramazsak hayatta kalamayacağımıza inandık. Ben, benim ailem, mahallem, işim, eğitimim, eşim, inancım, param, arabam, egom, ülkem, inancım her şeyden kıymetli sandım. Başarılı, genç, sağlıklı, mutlu olmak, en iyi evi almak, en güzel kadınla evlenmek, en ileri teknolojiye, en büyük orduya sahip, en zengin ülke olmak vb. için her şeyi yaptık. Dünya okulu hep böyle devam eder sanıyorduk. 

Okulun sonsuza kadar devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktu. Gün geldi Dünya; okul, savaş, sınav, acı ve zorluklarla dolu bir yolculuk olmaktan çıktı ama bizim de ayarlarımız bozuldu. Okul bitince ben şimdi ne yapacağım diye şaşırıp kaldık. Artık ders yok, sınav yok sadece yaşam, yaşamak var ve biz nasıl yaşanır bilmiyoruz.  

Haberin Devamı

Bugüne kadar belirsizliğe bizim yerimize yön veren (İlahi veya değil) başkaları vardı. Uzun süre temize çekilmesi mümkün olmayan bir tarih yazdığımızın farkına varmadan yaşadık. Geçmişimizin şimdiye ve geleceğe etkilerini anladığımızda sarsıldık. Günah çıkardık, tövbe ettik, özür diledik, kendimizi cezalandırdık, karmayı onurlandırdık, aile diziminden, regresyon çalışmalarına kadar pek çok şey denedik. Yeri gelmişken şunu da açıklayalım. Öyle içime döndüm, hayatımdaki tıkanıklıkların nedenini anladım olmaz. Sorun dedelerimden kaynaklanıyormuş, onların borçlarını ödedim ve hayatım düzene girdi diyemezsin. Ataların-köklerin borçlarını-alacaklarını sıfırladığında hayatın değişmez, sen (içte ve dışta) değişmeden hiçbir şey değişmez.  

Hayatında yolunda gitmeyen şeyler varsa bunlar seninle ilgili. Mesela maddi-manevi sıkıntılar yaşıyorsun. Bir çalışma yaptın, geçmişe döndün ve vaktiyle dedenin yaptığı bir haksızlık olduğunu öğrendin. Deden komşusunun parasını çalmış. Parası çalınan kişi ölüp gitmiş sende torununu buldun ve parayı toruna verdin. Hesap kapandı mı? Sen tesadüfen, şanssızlık eseri mi o dedenin torunusun?  Senin o dedenin torunu olmayı hak ettiğin bir durum olmalı. Parası çalınan adam öldü gitti, torunu mucize gibi bir olay yaşadı ve dedesinin alacağını aldı. Parası çalınan bir dedenin torunu olması tesadüf mü?  

Sayısız var oluş-yaratım modeli olabileceği gibi tüm yaşananlarında sonsuz izahı var. Tüm olasılıkları burada sıralayamam ama yaşadığın her şeyin en önce seninle ilgisi olduğunu söyleyebilirim. Geçmiş yaşamlarda elde ettiğimiz deneyimler ve öğretiler kaybolmaz, depolanır. Atalarımızın maddi-manevi mirası da bu depoya aktarılır. Tüm bu miras bizimle ilgili, bize lazımdır. Maddi-manevi tüm bilgiler, öğrenimler atalarından sana, senden torunlarına taşınır. 

Kalıtım… Bunu bir hafıza kartı gibi düşünürsek, bu kayıtlar önem, öncelik, nitelik vb. şekilde tasnif edilmiş olsun. Üst üste yan yana dizilmişler. Oradalar ama sık kullanılmayanlara ayrılan bir depodalar (bilinçaltında) belli ki. Dedenden sana geçerken, en alt rafta kalıyor, ihtiyaç halinde bir şekilde ulaşıyorsun. Senden de torunlarına aynı mantıkla devrediyor. Yaşama tutunmanın altındaki kök neden bu sirkülasyonun temininde görevli olman. Ama yaşayarak fark edemediklerin, öğrenemediklerin geçmişe başvurma ihtiyacı yaratıyor. O kayıtlar, senin bugünün sorunlarını çözmen için orada değil. Sen o kayıtları gerçek amacı dışında kullanmaya çalışıyorsun. Bu konuyu başka bir zaman uzun uzun yazacağım. Geçmişi anlayabilirsin ama silmeye, değiştirmeye çalışmak bugünün sorumluluğunu alamamakla ilgilidir. Bu çalışmalar ilham verebilir ama belli bir ruh olgunluğuna sahip olmayan kişilerin yapabileceği bir iş değildir.   

Unutmadan her çocuk sahibi olan bu aktarımda rol almıyor. Hepimizin bilgi ve deneyimi kolektif kasaya aktarılıyor. Doğum yoluyla buraya geldiğinde, yeni bir dosya açılıyor, hafıza kartın var ama sen bu yeni dosyayı doldurmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlamakta, çözmekte zorlandığında hafıza kartına başvuruyorsun. Yani biz bir şeyi deneyimlerken, öğrenirken, öğretirken bu kasadan yararlanırız.  

Şimdiye kadar ne yaptınsa yaptın. Artık geçmişi geleceğe aktarma görevinden muafsın. Yeni görevin şimdiyi belirlemek.  

Zaman, olanı olduğu yerde bırakıp bundan sonrasına odaklanma zamanı. Tutulma; zamanla (geçmişle-gelecekle-şimdiyle) sulha var diyor. Geçmişi suçlamaktan vaz geçmeden, yaşadıklarının sorumluluğunu almadan kendi zamanını, hakikatini yaşamaya başlayamazsın. Büyü ve kendi doğrularını, hakikatlerini  merkeze aldığın bir hayat kurgula. 

Tutulmanın etkilerini yükselen burcuna göre okuyabilirsin... 

Yükselen Koç  

İlişkilerde büyük dönüşüm zamanı. Güneş tutulmasında, evlilik, ortaklık ve yakın ilişkilerde denge kurmak isteyeceksin. Eşinle ya da iş ortağınla olan ilişkilerinde adil olmayan durumlar su yüzüne çıkabilir, bu dengesizlikleri çözmek için harekete geçmek isteyeceksin. Eski ilişki kalıplarını bırakıp, daha sağlıklı ve adil ilişkiler kurmanın vakti geldi. Mevcut ilişkilerinde yeni bir bakış açısı geliştirebileceğin gibi yeni bağlar da kurmak isteyebilirsin. Bu dönemde, ilişkilerde denge kurmak ve ortak paydalarda buluşmak önem kazanacaktır. Partnerinle iletişimin güçlenebilir ve ilişkini daha adil bir zemine oturabilirsin. Güneş tutulması, yeni ilişkiler için fırsat sunacaktır. İş hayatında yeni ortaklıklar gündeme gelebilir. Dengeli ve uyumlu ilişkiler kurmak bu dönemin ana teması olacak.  

Yükselen Boğa  

Bu tutulma, maddi ve manevi paylaşımlar açısından önemlidir. Borç, miras, gizli kalmış konular gün yüzüne çıkabilir. Ortak finansal kaynaklarında, adil olmayan durumları gözden geçirmen gerekebilir. Borçlarını kapatmak ya da yatırımlarını yeniden yapılandırmak için ideal bir zaman. Psikolojik ve ruhsal dünyanla yüzleşerek, kendini daha iyi tanıyacaksın. Gizli kalmış sırlar ya da bastırılmış duygular bu dönemde açığa çıkabilir. Maddi kaynaklardan çok manevi paylaşımları masaya yatırmanı önerebilirim. Başkalarıyla olan maddi ve manevi bağlarını sorgulayıp, daha adil bir denge kurma zamanı. Gizli saklı kalan meseleler su yüzüne çıkabilir ve bu konularla yüzleşmen gerekebilir. Krizleri yönetmekte daha dengeli ve adil olmayı öğrenebilirsin. Bu dönem, içsel dönüşüm ve yenilenme fırsatlarını da beraberinde getirecek. Maddi ve manevi paylaşımlarda dengeyi sağlamak için adım atabilirsin.   

Yükselen İkizler  

Bu tutulma inançların, eğitim hayatın, yurtdışı bağlantılı iş ve arkadaşlıkların açısından önemli değişikliklere neden olabilir. Hayata bakış açını değiştiren yeni felsefeleri ve bilgileri keşfetme zamanı. Yurt dışı seyahatler, yüksek öğrenim ya da hukuk konularında ani gelişmeler yaşanabilir. Eğitimle ilgili yeni fırsatlar gündeme gelebilir, hayat felsefeni değiştirecek yeni bilgilerin peşine düşebilirsin. İnançlarını ve dünya görüşünü gözden geçirme zamanı. Bu dönemde öğrendiklerin, hayatını kökten değiştirebilir. Farklı kültürler ve inanç sistemleri ile tanışarak, hayata bakış açını genişletebilirsin. Güneş tutulması, yeni bir eğitim ya da seyahat fırsatı getirebilir, taşınman gerekebilir. İnançlarına ve yaşam felsefene daha adil bir perspektiften bakma ihtiyacı duyabilirsin. Hayatında adalet ve denge arayışı artacaktır. Kendi gerçeğini keşfetme zamanı. 

Yükselen Yengeç  

Bu tutulma; kariyer ve toplumsal rollerinde büyük değişiklikler yaratacak. İş hayatında dengeleri yeniden kurman gerekebilir. Kariyer hedeflerini gözden geçirip, daha adil ve dengeli bir yol izleme ihtiyacı hissedebilirsin. Üstlerinle ya da otorite figürleriyle olan ilişkilerde adaleti sağlamak için harekete geçebilirsin. İş değişiklikleri ya da terfi gibi konular gündeme gelebilir. Bu süreçte toplumsal statün ve kariyer hedeflerinle ilgili büyük dönüşümler yaşanabilir. Güneş tutulması, seni iş hayatında daha adil ve dengeli bir pozisyona getirebilir. Toplumsal sorumluluklarını ve kariyer hedeflerini yeniden yapılandırma zamanı. Geleceğe yönelik planlarında daha stratejik ve dengeli bir yaklaşım benimseyebilirsin. İş hayatında adil olmayan durumlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsin. Uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için gerekli adımlar atabilirsin.  

Yükselen Aslan  

Sosyal çevren, arkadaşların ve hayallerinle ilgili önemli gelişmeler bu tutulma ile gündeme gelecek. Arkadaş gruplarında adaletsizlikler varsa, bunlarla yüzleşme zamanı. Sosyal ilişkilerinde denge kurma ve gruplar içinde adil olma ihtiyacın artabilir. Bu tutulma, gelecek hedeflerini gözden geçirmeni sağlayabilir ve uzun vadeli planlarında değişiklik yapmanı sağlayabilir. Yeni sosyal çevrelere girme ve eski dostlukları geride bırakma zamanı. Eski arkadaşlık kalıplarını kırarak, daha uyumlu ve dengeli sosyal ilişkiler kurabilmelisin. Geleceğe yönelik hayallerinde büyük bir değişim meydana gelebilir. Sosyal gruplar içinde liderlik rolü üstlenmen sürpriz olmaz. Güneş tutulması toplumsal bir projede öncü olma fırsatı yakalamanı sağlayabilir. Hayallerine ulaşmak için yeni stratejiler geliştirmen gereklidir. Bu dönemde, sosyal hayatında adaleti sağlamaya çalışacaksın.  

Yükselen Başak  

Bu tutulma, iç dünyanda ve bilinçaltında büyük değişimlere neden olmalı. Gizli kalmış korkularınla yüzleşme ve bilinçaltını arındırma zamanı. Geçmişle ilgili takıntılardan kurtulmak, eski kalıplardan çıkmak için mükemmel bir fırsat. Kendinle baş başa kalmak ve ruhsal olarak yenilenmek isteyeceksin. Meditasyon, yoga gibi spiritüel pratikler hayat görüşünü değiştirecektir. Bu tutulma, bilinçaltında saklı kalmış eski travmaları ortaya çıkararak özgürleşmene hizmet edecektir. Rüyalarının bu dönemde sana önemli mesajlar vermesini bekleriz. Kendini geri çekip, daha fazla içsel çalışma yapma ihtiyacı duyabilirsin. Bunu yapabilirsen, bilinçaltında bir arınma süreci başlayabilir. Ruhsal yenilenme için büyük bir fırsatın eşiğindesin. Tutulmadan yepyeni hayalleri olan, güçlü biri olarak çıkacak ve hayatına yeni bir yön vereceksin. 

Yükselen Terazi  

Bu Güneş Tutulması, kimliğini, dış görünüşünü ve kişisel imajını vurgulayan 1. evde gerçekleşiyor. Kendini nasıl ifade ettiğin, başkalarının gözünde nasıl göründüğün ve yaşam motivasyonun değişim geçirebilir. Hayatına yeni bir yön verme, eski alışkanlıkları bırakma zamanı. İlişkilerinde kendini daha dengeli ve adil bir şekilde ifade etmen gerekebilir. Bu süreçte, kişisel sınırlarını belirlemek ve bireysel ihtiyaçlarına daha fazla odaklanmak önemlidir. Fiziksel görünümünde değişiklikler yapma isteği duyabilirsin. Güneş tutulması, seni adaletsizliklere karşı daha duyarlı yapacak. Kendi değerini anlamak, kişisel gelişiminde büyük bir rol oynayabilir. Eski imajını geride bırakarak, daha otantik bir versiyonuna adım atabilirsin. Bu dönemde ayna karşısında kendinle yüzleşmeyi denemelisin. Cesaret gösterenler için yeni yollar keşfetme zamanı.  

Yükselen Akrep  

Bu tutulma, maddi kaynaklar, değerler ve güvenlik konularında büyük değişim getirecek. Gelir kaynaklarını ve paranı nasıl yönettiğini yeniden değerlendirmen gerekebilir. Harcamalarını gözden geçirip, daha sürdürülebilir bir bütçe oluşturmanın vakti geldi. Sahip olduğun şeylere bakış açın değiştikçe hayattan daha fazla keyif almaya başlayacaksın. Maddi kazançlarını artırmak için yeni fırsatlar kapını çalabilir. Ancak, bu süreçte fazladan risk almaktan kaçın, yeni kaynaklar yaratmaya ve elindekini paylaşmaya çalış. İçsel olarak kendi değerini sorgulaman olasıdır. Başkalarından bağımsız olarak kendi değerinin farkına varman gerekiyor. Güneş tutulması, manevi anlamda neyin değerli olduğunu sorgulatacak. Maddi dünyayla olan bağlarını güçlendirmek ve kaynaklarını daha bilinçli kullanmak bu dönemin en önemli teması olabilir. Ekonomik olarak güçlenme fırsatları ortaya çıkabilir. Sahip olduklarınla ilgili yeni bir bakış açısı geliştirme zamanı.  

Yükselen Yay  

Bu tutulma iletişim, kardeşler, eğitim ve yakın çevrenle ilgili konularda yeni adımlar atmana destek verir. Bilgi alışverişi, eğitim, yazma ve konuşma yeteneklerini geliştirmek için mükemmel bir zaman. Yakın çevrenle olan ilişkilerinde dengeyi sağlamak ve daha adil bir iletişim kurmak için harekete geçebilirsin. Kardeşlerinle ya da yakın arkadaşlarınla aranda yeni bir anlayış ve denge sağlanabilir. Bilgiye olan açlığın artabilir ve kısa seyahatler gündeme gelebilir. Teknolojik araçları kullanma şeklini değiştirebilir ve yeni eğitimler almak isteyebilirsin. Bu tutulma, iletişim problemlerini masaya yatırmak ve  düzeltmek için önemli fırsatlar içerir. Konuşmalarında daha adil ve dengeli olma ihtiyacı duyabilirsin. Kelimelerin gücünü keşfetmek hayattaki sorunları çözmene neden olabilir. Komşularla veya akrabalarınla ilgili ani gelişmeler, değişiklikler yaşamak seni şaşırtabilir.  

Yükselen Oğlak  

Ev, aile ve kökler konularında önemli değişiklikler yaşamanı beklerim. Aile içi dengelerin değişmesiyle, evde yeni bir düzen kurmak isteyeceksin. Ailenle ilgili gizli kalan konular açığa çıkabilir ve bu durum ev içinde adalet ve denge arayışına yol açabilir. Taşınma, evi yenileme veya aile ile ilgili kararlar alma zamanı olabilir. İç huzuru arıyorsan ev yaşamını daha dengeli ve huzurlu bir hale getirmelisin. Geçmişten gelen bazı duygusal yükleri bırakmak zorunda kalabilirsin. İç dünyanda daha derin bir yolculuk yaparak, kendini daha iyi anlamaya başlayacaksın. Güneş tutulması, aile ilişkilerinde ve ev ortamında yeniden yapılanma gereksinimi doğurabilir. Eski aile kalıplarını geride bırakarak, kendine ait yeni bir temel oluşturabilirsin. Duygusal güvenlik ihtiyacını artık kabul etmeli, sevgiye ihtiyaç duymayı zayıflık olarak görmemelisin.   

Yükselen Kova  

Yaratıcılığını, aşk hayatını ve çocuklarınla olan ilişkilerini ön plana çıkaran bu tutulma ile bu alanlarda, büyük değişimler yaşanabilir. Hayattan daha fazla keyif almak için yeni yollar keşfetme zamanı. Aşk hayatında dengesizlikler varsa, bu tutulma ile birlikte çözüm arayışına girebilirsin. Eski ilişki kalıplarını kırarak, daha adil ve sevgi dolu bir ilişki yaşama fırsatı bulabilirsin. Çocuklarınla olan ilişkilerinde de denge kurma ihtiyacın artacaktır. Yaratıcı projelere başlamak için mükemmel bir zaman. Kendini ifade etme şeklinde büyük bir değişimin zamanı geldi.  Sanatsal ya da yaratıcı yönlerini ön plana çıkarmak isteyeceksin. Eski eğlence anlayışını geride bırakıp, hayattan daha fazla keyif alma yolları bulacaksın. Risk almaktan kaçınma, abartmadığın sürece kazançlı çıkacaksın. Tutulma; kalbini açmak ve sevmek için yeni fırsatlar sunacak. İçindeki çocuğu özgür bırak ve hayatın tadını çıkar.  

Yükselen Balık  

Bu tutulma, iş hayatı, sağlık ve günlük rutinler üzerinde etkilidir. Çalışma ortamında dengeleri yeniden kurman gerekebilir. İş arkadaşlarınla olan ilişkilerinde, adaleti sağlamaya yönelik adımlar atman gerekebilir. Sağlıkla ilgili konulara daha fazla özen göstermelisin, özellikle stres yönetimi bu dönemde önem kazanacaktır. Güneş tutulması, günlük rutinlerini yeniden yapılandırmanı gerektirebilir. Daha verimli olabileceğin yeni alışkanlıklar edinme, geliştirme zamanı. Eski iş yöntemlerinin artık geçerliliğini yitirdiğini fark edebilirsin. İş yerinde yeni bir düzen ve denge oluşturmak için değişiklikler yapman gerekiyor. Sağlık ve beslenme konularında daha dengeli ve düzenli bir yaşam tarzı benimseyebilirsin. Bu dönem, fiziksel ve ruhsal sağlığına daha fazla özen göstermeyi gerektirir. Kendine bakmak ve bedeninin ihtiyaçlarını dinlemek önem kazanacaktır. 

Gökyüzünü dinleyin.