Güç ve kontrol döngüsü başlıyor

Önümüzdeki aylarda dikkat etmemiz gereken koşullar neler ?

Sevgili okurlar, bu yazıda önümüzdeki aylarda gündemimizi fazlasıyla işgal edecek konulardan birisine yer ayırmak istiyorum. Daha önce de yazdığımız gibi Mars önümüzdeki aylarda, 7 Aralık’tan itibaren Aslan burcunda gerilemeye başlayacak ve ancak 24 Şubat 2025 tarihinde Yengeç burcunda düzelmiş olacak. Mars’ın gerilemesi ne anlama geliyor ? Yaklaşık 26 ayda bir geri giden Mars, böyle zamanlarda savaş, çatışma ve öfke içeren konuları çok daha fazla gündeme getiriyor. Mars’ın gerilemesi istek ve arzularımızda istediğimiz oranda ilerleyememe ve engellenmişlik hissi ile birlikte daha fazla probleme bulanma anlamına gelir.

Haberin Devamı

Bu gerileme Aslan ve daha sonra Yengeç burçlarında, yani ışıkları yöneten burçlarda olduğunda kişisel gücümüzü, kendimize güvenimizi ve güven duygumuzu daha kırılgan ve huzursuz hale getirmekte. 20. yüzyılda Mars’ın Aslan burcunda geri gittiği zamanlara bakacak olursak, bu tarihlerin 1916, 1948 ve 1977-78 geçişinde gerçekleştiğini görüyoruz. 1916 I. Dünya savaşına, 1948 ise II. Dünya savaşının yaşandığı günlere denk gelmekte. 1977-78’de ise Lübnan’da iç savaş devam ediyordu. Doğal olarak bu durum Aslan burcunun simgelediği yöneticiler, liderler ve eril otoriter figürler, kraliyetle ilgili gelişmeler açısından daha dikkat çekici ve yorucu koşulların dikkat çekebileceğini göstermekte.

Kendi kişisel haritalarımızda ise Aslan burcunun hangi evde (tüm burç olarak) olduğuna bakabiliriz. Bu evin konularında hararet, kontrolsüzlükler, harcamalar ve mücadele gerektiren konular daha dikkat çekici olabilir.

Güç ve mücadele döngüsü

Önümüzdeki aylarda gündemimizi fazlası ile meşgul edecek olan bu süreçte Mars aynı zamanda üç kez Plüton ile karşı karşıya geliyor olacak. Mars-Plüton açıları çok yüksek enerjiler, yıkıcı eğilimler ve şiddet üreten zamanlara karşılık gelir. Bu açılar aynı zamanda bir şeyi sonuna kadar götürmek, güç ve kontrol uygulamakla da yakından ilişkilidir. Açı karşıt olduğunda bu enerjilerin özellikle ilişkiler alanında çok daha belirgin olacağını bekleyebiliriz. Bu nedenle özellikle 3 Kasım, 3 Ocak ve 27 Nisan tarihleri civarında hayatımızda gündeme gelebilecek karşıt enerjilere, yıkıcı olabilecek eğilimlere daha çok dikkat etmeliyiz.

Haberin Devamı

Diğer yandan Mars bu geri hareketi süresince uzun bir süre deklinasyon sınırlarını da aşmış olacak. Bir gezegen bu konumda daha kontrolsüz, vahşi ve dengesiz bir hal alır. Konu savaş gezegeni Mars olduğunda şiddet, güç ve mücadele içeren konularda aşırılıklar görebiliriz. Bu süreç özellikle 31 Aralık’tan 7 Nisan’a kadar devam etmekte.

Sonuç olarak bu dönemde dünyada şiddet ve güç temaları daha fazla öne çıkarken, sizler de Aslan burcunun olduğu evin konularında daha fazla harcama, enerji tüketen durumlar ve mücadele içinde olabilirsiniz. Dolayısı ile tüm bu konularda kaynaklarınızı ve enerjinizi daha yapıcı ve dengeli şekilde kullanmaya dikkat etmelisiniz.