Son dakika tarifi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarifi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarifi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.014 tarifi haberi bulunmuştur.
Vale cinayetinde şok karar! Anneden yürek yakan isyan: Mezarına gidemiyorumBaşakşehir’de vale noktasından anahtarını çaldıkları otomobili gasbetmeye çalışırken, kendilerini durdurmaya çalışan saldırganlar Oğün Tekin’i silahla vurarak öldürdü. Lüleburgaz'a kaçtıkları tespit edilen 7 kişi yakalanarak İstanbul'a getirildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıkların duruşması 18 Mart 2025'te Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Anne Hicra Tekin karara tepki gösterdi.
38 yıllık ustadan gerçek tarif! Mis gibi ay çöreği çok kolaymış: İyi kapatmak şartTürk mutfağı aşçılık sırlarıyla doludur. Bunlardan biri de hamur işleri ve özellikle ay çöreğidir. 38 yıldır kendi pastanesinde hamur işi yapan Mahmut usta, gerçek ay çöreğinin sırlarını açıkladı. Hamur işlerinde de harika tarifler barındıran mutfağın en özel tariflerinden biri olan ay çöreğinin tarifini Mahmut usta, paylaştı.
Yazın ferahlamak için kıştan saklayın! Buzluk yetiyor, altın değerinde limonata tarifiYaz aylarının serinletici içeceği limonata, ferahlatıcı tadıyla her sofrada kendine yer bulur. Taze portakalların mevsimi daha sınırlıdır ve yazın en güzel limonatalarını hazırlamak için portakalları doğru şekilde saklamak büyük önem taşır. Peki, yaz limonatası için portakallar nasıl dondurulur? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Ağızda dağılıyor, dışı kıtır içi yumuşacık! 30 yıllık ustadan gerçek tulumba tarifiTürk mutfağının en özel tatlılarından biri olan tulumba tatlısı, çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dokusuyla her lokmada damakları şenlendiriyor. 30 yıllık bir tatlı ustasının deneyimlerinden çıkan bu tarif, tulumba tatlısını evde mükemmel bir şekilde yapmanızı sağlayacak.
Şekeriniz taş gibi mi oluyor? Doğal yöntemlerle eski haline getirmek mümkün!Mutfakta çay demli, tatlı tarifi hazır... Tam şekeri almak üzere kavanoza uzanıyorsunuz ama o da ne! Şeker sertleşmiş, adeta taş kesilmiş. Bu durum çoğumuzun başına gelmiştir. Peki, neden böyle oluyor ve asıl önemlisi, bu sorunun pratik bir çözümü var mı? Neyse ki var! Üstelik evdeki doğal malzemelerle hem çok kolay hem de maliyetsiz.
Mantı hamuru açmaya üşenenler buraya! Kayseri usulünü aratmıyor, çok pratikHamur açma derdi olmayan bir tarif arıyorsanız son derece kolay olan meze mantısını deneyebilirsiniz. Hamur yerine bulgur kullanılan meze mantısı hem pratik hem de çok lezzetli. En kolay tariflerden biri olan meze mantısı nasıl hazırlanır? İşte hamur açma derdi olmadan meze mantısı tarifi!
Dolaptaki somonun ömrünü uzatan tüyo! 2-3 ay bozulmuyor, marineyle taptazeSomon, hem lezzeti hem de protein, omega-3 gibi sağlık dolu besinleriyle sofralarımızın yıldızıdır. Tadına doyum olmayan bu balık, ne yazık ki taze haliyle çabuk bozulabilen bir yapıya sahip. Yanlış saklama koşulları, bu değerli besini ziyan etmenize neden olabilir. İşte somonun tazeliğini ve lezzetini korumanızı sağlayacak 5 etkili tüyo.
Önce kavur, sonra beklet! Acukayı hep yanlış yaptık, komşular tarif isteyecekAcıka; kahvaltılık sos olarak özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sevilen, biber salçası, ceviz ve çeşitli baharatlarla yapılan bir lezzettir. Ancak püf noktasını bilmeyenler için acıka yapmak hayli zor olabilir. Özellikle de malzemelerin miktarını ayarlarken! Peki enfes acıka yapmak için dikkat edilmesi gerekenler neler?
Enfes muhlamaya Trabzon'dan tarif! Ateşi kısıp tel tel koyun, çok pratikKaradeniz yöresinin en ünlü lezzetlerinden biri olan mıhlamayı yapmak aslında sandığınız kadar zor değil. Eğer kahvaltıda poğaça, börek gibi lezzetlerin yerine farklılık arayanlardansanız mıhlama tam da size göre olabilir. İşte akışkan kıvamı ve dillerden düşmeyen lezzetiyle kahvaltınızın şahı olacak mıhlamanın en kolay ve pratik tarifi!
Kapanmaz yaraları kapayan İbn-i Sina kremi! 2 günde etki ediyor, gücü doğalAsırlardır bitkisel tedavi denince akla gelen bu büyük üstadın formülleri, günümüzde bile şifa dağıtmaya devam ediyor. Eğer siz de doğal yollarla, kimyasal olmadan yaralarınızdan kurtulmak istiyorsanız, İbn-i Sina’nın kapanmayan yaraları bile kapatan özel krem tarifi tam da size göre.
Botoks yok! 49 yaşında kırışıklıklara veda etti: '2 kez içtim, sadece 100 lira'49 yaşındaki sosyal medya kullanıcısı, cildinin en iyi şekilde görünmesini ve yaşlanmanın önlenmesini sağlayan meyve suyu tarifini sosyal medyada paylaştı. Tarifi gören pek çok kişi, işe yarayıp yaramadığını anlamak için işe koyuldu. Peki bu kolajen deposu, hangi besinleri içeriyor?
Domates sosunu salçaya çeviriyor! Tarifi çok kolay, kaşık taktiği yeterliMutfakların olmazsa olmazlarından olan domates girdiği her yemeği lezzetlendirmesiyle ünlüdür. Kimilerinin yemeklerinde domates salçası kimilerinin de domates sosu kullandığı şu günlerde bu iki ürün birbirinin yerini tutabilir mi? Gelin birlikte bakalım.
Çin'den Tayvan Boğazı'nda askeri tatbikat!Çin, egemenlik ihtilafı içinde bulunduğu Tayvan ile ana karasını ayıran Tayvan Boğazı'nda askeri tatbikata başladığını bildirdi.
Kaymaktan terayağ yapmak çok kolay! 200 grama 1 bardak yeter, işte tarifiHerhangi bir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal malzemelerle lezzetli bir tereyağı elde edebilirsiniz. Marketten alınan tereyağları yerine kendi yaptığınız, tazeliğine güvendiğiniz bir tereyağını tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. İşte tereyağı yapmanın püf noktaları.
Torino’dan ‘çok özel’ madalyalar!Torino’da düzenlenen Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları’nda ‘Süper Kayakçılarımız’, 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz olmak üzere tam 10 madalyayı boyunlarına taktı. Alp ve kuzey disiplininde yarışan Özel Sporcularımız tarihi bir başarıya imza atarken, eşsiz bir tecrübe ve yeni dostluklar da kazandı.
Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyorKlasik kabak dolması tarifini yerle bir eden bir tarif 34 yılını dolmalara vermiş ustadan geldi. Şefin püf noktaları sayesinde kabak asla suyunu salıp kurumuyor. Üstelik acılaşma sorunu da bitiyor. Peki 34 yıl şefe ve kabak dolmasına hangi mutfak sırlarını vermiş? Detaylar haberimizde!
Tarifi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.