Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Kardeşlik ve Kabul imtihanında olduğumuzu birbirimize hatırlatalım. 

Dolunayda iç sesimiz bize sürekli fısıldayacak; “kendini anlamaya çalış, diğer insanları da anlayışla karşıla…” 

Bu dolunay tüm dengeleri altüst etmek üzere geliyor... Biz ise etik, ahlak dairesinde, yeni dengeler kurmaya mecburuz. Bu dolunayda, hemen herkes “harekete geçmem lazım ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum” diyerek başlayacak yeni güne. 

Çünkü hayata dair ne biliyorsan anlamını yitirdi. Yaşamak istediğin, olmasını istediğin şeyleri hayal edip duruyorsun ama bir türlü gerçekleşmiyor. Belki de “beklentilerimi dolayısıyla hayallerimi değiştirmem gerekiyor” şeklinde düşünenler de var. 

Haberin Devamı

Denemediğin ritüel kalmadığına eminim. Bilmem kaç kez filanca mantrayı tekrarladığına, dileklerini onlarca farklı şekilde ifade ettiğine yemin edebilirim. Ritüelini değil, dileğini değiştir diyeceğim. Dileğini ifade biçimini değiştirmenden farklı cümle kalıpları kullanmandan bahsetmiyorum. Aslında gerçek dileğini, öz arzunu keşfet, fark et diyorum. Yapmış olmak için yapmaya, olsa iyi olur diye oldurmaya çalıştığın şeyler senin prangaların. Esaret altında bir zihin yaratıma geçemez. Ya kendine dayatılanın ya da layık görülenin ardından koşuyordur.  

Dolunay özgür zihinlerin bireysel yaratıcığını gönülden destekliyor. Kendine sormanı önerebileceğim bazı sorular var. Yeteneklerimle isteklerim uzlaşıyor mu? Kendini tanımaya, anlamaya daha fazla zaman ayırsan iyi olacak. Yeteneklerini, yetersizliklerini, korkularını, beklentilerini, tutkularını keşfetmelisin. Değişmesi gerekeni değiştirmeye, olduğu gibi kabul edilmesi gerekeni kabul etmeye ihtiyacımız var.  

Kendimi sevmem için kendimi bilmem lazım. Feragat edemeyeceğin tek konu iyi insan olmaktır. İyi biri olduğun sürece diğer konularda kendine anlayış gösterebilirsin. O halde iyi insan olmanın tanımını tekrar yapacağız. Çoğu zaman aşırı esnek davranabiliyor veya hoşgörülü olabiliyorsan; bu hoşgörünün de kimseye yararı yoksa, üstünde düşünmelisin. Yüceliğinin altını çizmek, “ben çok iyi niyetliyim, hoşgörülüyüm” demek için mi sınırları zorluyorsun, Tanrı egosu falan mı bu? Neyse dolunayda tüm bunları masaya yatırıp kendimizle hesaplaşacağız.  

Haberin Devamı

Zaman zaman karşımızdaki kişilerin hoşgörüsünü suistimal ediyor olabilir miyiz? Kişisel alanımızı korurken diğer insanların özgürlüklerine saygı duymamız gerektiğini kendimize hatırlatmalıyız. Başta diğer insanların dünyayı nasıl algıladığını anlamaya çalışmalıyız. Bu gözlem bizim gerçeklik algımızı yerle bir etse de bizi geliştirir. Neyi neden yaptıklarını, isteklerine ulaşma çabalarını izlemeye, anlamaya çalışalım. Onların da eşsiz bir hikayesi olduğunu fark ettikçe, farklılıklarımızı kabul etmemiz daha da kolaylaşıyor. Kendi hikayemiz dışındaki hikayelere şahit olmak, güzel günlerin geleceğine inancımızı güçlendirirken boş hayaller peşinde koşmamızı da engelliyor.  

Herkesin yaşadıklarının, isteklerinin en az bizimki kadar kıymetli olduğunu unutmamaya çalışacağız. Bir yanımız kendine inan, güven her şeyi yapabilirsin, diğer yanımız yapayalnız olduktan sonra başarının, gücün, imkânın bir anlamı yok, diyor. Güzellikleri olduğu gibi dertlerimizi de paylaşmak istiyoruz. Ama biliyoruz ki yalnız kalmamak, dışlanmamak için haksızlığa göz yummamalıyız. 

Haberin Devamı

Enerjimizi, gücümüzü, cesaretimizi gelişime, değişime hizmet için kullanmalıyız. İş, okul, aile, para, aşk, çocuklar, sağlık vb. pek çok alanda gelişime, değişime açık olmak zorundayız. İçler dışa çıkarken, özler sergilenirken sığınağımız vicdanımız olmalıdır. 

Denge, adalet, hak, hukuk hepimizin müşterek imtihanı. Yolunda gitmeyen ne varsa, hangi durum bizi daha derinden yaralıyorsa o konuda makul vicdan sahibi olmayı başaracağız. Duygusal beklentilerimizin ne bizi ne başkalarını manipüle etmesine izin vermemek zorundayız. Her duygusal hayal kırıklığı, çöküş bizi biz olmaktan uzaklaştırıyor. Yapmamız, düşünmemiz, fark etmemiz, müdahale etmemiz, sınır koymamız, ifade etmemiz gereken her konuda objektiflikten uzaklaşıyoruz. Sonra hatalar, haksızlıklar, yorgunluklar peşimizi bırakmıyor.  

İçinden geçtiğimiz süreç yormaya, yorulmaya elverişli. Her çatışma ,çağrısının, tuzak olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Kendimize ters düştüğümüz her konuda kendimize söz hakkı tanıyalım. Anlatalım kendimize neyi neden yaptığımızı veya yapmadığımızı. Yapamadıklarımızdan utanmayalım. Özenle seçtiğimiz kelimelerle tüm hakikati kendimize anlatmaya çalışalım. Dikkatle dinleyelim dilimizden dökülenleri. Kendimizi yargılamayalım, mağdur edebiyatı da yapmayalım kendi kendimize. Artık kim olduğumuzu, ne istediğimizi anlayacak, ona göre yaşayacağız. Kim olmak istediğimiz belli ‘’iyi insan, insan’’ olmak istiyoruz biz. En güçlü silahımızın iyilik olmasından gurur duymalıyız.     

Burç yorumları dolunay hakkında daha fazla fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir. Kırmadan dökmeden, kırılmadan, üzülmeden kendimizi geliştirme çabasında olduğumuz bir dolunay yaşayalım. Hep birlikte dev farkındalıklar kazanacağımız bir deneyim yaşayacağız. Sağlık, mutluluk ve kolaylıkla… 

Koç 

Bu Dolunay, seni kendinle yüzleşmeye ve iç dünyanı anlamaya davet ediyor. Geçmişten bugüne taşıdığın beklentilerin, korkuların ve hedeflerin masaya yatırılabilir. Cesur adımlar atmak, yeni projelere başlamak için harika bir zaman. Bu süreçte, sahip olduğun yeteneklerinin yanı sıra sınırlarının da farkına vararak, içsel bir kabul geliştireceksin. Hayallerinin peşinden gitme cesaretin var; fakat bu hayaller senin için hâlâ geçerli mi? Değişime açıklık ve denge arayışı içindesin, bu yüzden egonu bir kenara bırakıp iç sesine güvenmelisin. Başkalarına sınır koyarken kendine olan şefkatini kaybetmemeye çalış ve kendini anlamaya odaklan. Sağlığına özen göster, bedensel aktivitelere katıl. Eşinle, ortağınla ilişkini ileriye taşıyabilirsin.   

Boğa 

Bu Dolunay, bilinçaltındaki köklü korkuları, eski inançları ve geçmişten gelen yükleri yüzeye çıkarma etkisi taşıyor. İç dünyanda derin bir yolculuk yaparken, rüyalarının ve sezgilerinin seni nereye yönlendirdiğine dikkat etmelisin. Huzuru bulman dış koşullara veya birilerine bağlı değil. Yalnız başına ne kadar güçlü olduğunu keşfetme zamanı. Bir huzursuzluk seni sarıp sarmalıyorsa,  bırakman gerekenler olabilir. Sınır koyma konusunda, kendini geliştirmen ve eski kalıplardan kurtulman bir devrim yaratabilir. Şimdi, güvenliği biraz kenara bırakıp kendini değişim rüzgarına bırakmanın tam vakti. Seni üzen, sarsan olaylarla ve kişilerle arana mesafe koy, ruhunu dinlendir. Günlük rutinlerini hafiflet. 

İkizler 

Arkadaş ortamlarında, grup çalışmalarında, kendin gibi davranabildiğine emin misin? Dolunayın sana çağrısı; sosyal ilişkilerde sınırlarını koru, duygusal manipülasyonlara karşı dikkatli ol. Gerçekten seninle aynı frekansta olan insanlarla mı vakit geçiriyorsun? Yalnız kalmamak için hayatında kalmasına izin verdiğin birileri var mı? Bu süreçte ideallerine uygun bir sosyal çevre yaratman mümkün. Empati yaparak, herkesin kendi yolculuğunda olduğunu kabullenip, kendi yolunda ilerlemek zorundasın. Hedeflerine ulaşmak için daha gerçekçi hamlelerde bulunabilirsin. Aşk hayatın renklenebilir. Hayattan keyif almanı sağlayacak yeni hobiler edinebilirsin. 

Yengeç 

Kariyer hedeflerinle ilgili önemli farkındalıklar yaşayacağın bir Dolunay kapıda. İş hayatında başkalarının taleplerini mi yoksa kendi ihtiyaçlarını mı önceliyorsun? Kendini profesyonel olarak nasıl konumlandırdığın üzerine düşünme ve yeteneklerini yeniden değerlendirme zamanı. Başarıya ulaşmak için gösterdiğin çabanın gerçekten senin isteklerin doğrultusunda olup olmadığını sorgulayabilirsin. Kariyerinde yeni sınırlar çizmek ve belki de hoşgörünün sınırını belirlemek isteyebilirsin. Bu Dolunay’da enerjini, ilerlemek ve gerçekten istediğin değişimleri yapmak için kullan. Kendi yolunda, başkalarını kırmadan ama kendinden ödün vermeden ilerle. Evinle, ailenle daha fazla meşgul olmanı önerebilirim. Evde tadilat, dekorasyon, ev alma-satma, evi-ofisi taşıma konuları gündeme gelebilir.  

Aslan 

Bu Dolunay, dünya görüşünü, inançlarını ve hayatına yön veren değerleri sorgulamanla alakalı. Artık bazı inançların sana hizmet etmediğini fark edeceksin. Yeni keşiflerin, fetihlerin zamanı geldi. Denemediğini dene, görmediğine bak, asla dediğini yaşa, buna ihtiyacın var. Değişime açık ve öğrenmeye hevesli olduğun bu dönemde tecrübe ettiğin her şey kendine yatırım sayılır. Şanslı, avantajlı, yetenekli olduğun pek çok alan olduğunu fark edeceksin. Senin için gerçekten neyin daha değerli olduğunu bilirsen, hedeflerine ulaşmayı garantilersin. Ticari yatırımların kazandırabilir, yazılı ve sözlü iletişimde başarı elde edebilirsin.    

Başak 

Bu Dolunay, seni derinlerde kalmış duygusal yüklerinle yüzleşmeye davet ediyor. Finansal kaynaklarını, ortaklaşa yürüttüğün işleri ve başkalarıyla paylaştığın değerleri gözden geçirmen gerekebilir. Bir yandan, güvende hissetmek istiyorsun; diğer yandan, bağımlılıklardan sıyrılma ihtiyacı duyuyorsun. İçindeki dönüşüm çağrısına kulak ver, çünkü seni daha özgür ve bağımsız bir hale getirebilir. Hayatındaki sınırları yeniden çizerken başkalarına karşı daha hoşgörülü olmayı, senden zor durumda olanlarla empati kurmayı denemelisin. Kendi değerinle ilgili derin bir farkındalık geliştirmek, bu Dolunay’ın en büyük armağanı olabilir. Sahip olduklarının kıymetini bildiğin sürece her alanda zenginleşeceksin. 

Terazi 

İlişkilerinde dengeni ve huzurunu korumak her zaman senin için önemli olmuştur. Bu Dolunay, seni ikili ilişkilerinde ne kadar gerçekçi ve uyumlu olduğunu sorgulamaya yönlendirebilir. Karşındakilere ne kadar verici olduğun ve kendinden ne kadar ödün verdiğin üzerine düşünme zamanı. İyi bir partner olmanın sınırlarını yeniden belirlerken, kendine olan hoşgörünü kaybetmemelisin. Bu Dolunay’da enerjini başkalarına aşırı bağlı olmak yerine kendini geliştirmeye kullan. Kendi isteklerine göre hareket ettiğinde, aslında ilişkilerinin de daha sağlıklı hale geldiğini göreceksin. Sen kendin olmayı, kendin olurken yanında yürüyenlerin mutlu olmasına izin vermeyi öğreneceksin.  

Akrep 

Günlük rutinlerle başa çıkmak, iş hayatınla ilgili alışkanlıklarını düzenlemek ve sağlığına özen göstermek Dolunay ödevin. Bu Dolunay, yaşam tarzını gözden geçirmen ve kendine daha fazla zaman ayırman için bir uyarı niteliğinde. Gerçekten seni motive eden şeylerle mi uğraşıyorsun yoksa alışkanlıkların mı seni yönlendiriyor? Bu süreçte, kendine yeni sınırlar koyabilir, günlük alışkanlıklarını daha sağlıklı hale getirebilir ve kendinle olan ilişkinde daha sabırlı olmayı öğrenebilirsin. Kendi iyiliğine ve sağlığına öncelik vermen gerektiğini unutmamalısın. Korkular, bağımlılıklar geride kalabilir. İç sesine, sezgilerine itibar etmelisin.  

Yay 

Bu Dolunay, yaratıcılığını, aşk hayatını ve içindeki çocuk ruhunu yeniden keşfetmen için seni cesaretlendirecektir. Hayatına yeni bir heyecan katmak, tutkularını harekete geçirmek istiyorsun. Kendini özgürce ifade ederken başkalarına da kendini ifade imkânı vermelisin. Kendi içindeki yaratıcı potansiyelin farkına vararak, enerjini daha anlamlı bir şekilde kullanmak için harika bir dönemdesin. İçindeki çocuğu özgür bırakırken, kendini ifade etme biçiminde sınırlarını da yeniden belirleyebilirsin. Kendini yaratıcı projelere adamanın ve hayatın tadını çıkararak değişime açık olmanın tam zamanı. Sosyal çevren değişebilir.  

Oğlak 

Aile, ev ve köklerinle ilgili önemli farkındalıklar getirecek bir Dolunay. Geçmişle yüzleşme, köklü bağlarını anlama ve ailenin sana kazandırdığı değerleri sorgulama zamanı. Belki de kendi içsel güvenliğini inşa ederken, başkalarına duyduğun aşırı hoşgörüyü azaltman gerektiğini fark edebilirsin. Sınırlarını yeniden çizerken, geçmişten gelen sorumlulukları bırakmak ve geleceğe daha sağlam adımlar atmak için içsel bir cesaret arayışındasın. Bu Dolunay’da, kendi değerlerini anlamak ve köklerine saygı duyarak özgürleşmek senin için önemli olacak. Mükemmeliyetçi, dayatmacı davranışlardan kaçın. Kariyer hayatında büyük bir değişim bekliyorum.  

Kova 

Yakın çevren, kardeşlerin ve iletişim tarzınla ilgili farkındalıklar yaşayacağın bir Dolunay. Düşüncelerini ne kadar net ifade ediyorsun? Bu Dolunay, kendini ifade etme konusunda daha cesur olman için sana bir fırsat sunuyor. Başkalarının senin bakış açını anlaması için onların sınırlarına saygı gösterirken, kendi düşüncelerini net bir şekilde ifade etmeyi öğrenebilirsin. Farklı bakış açılarına açık olmak ve iletişimde empatiyi korumak, bu sürecin ana teması. Dolunay hem kendini daha iyi anlamana hem de etrafındaki insanlarla daha derin bir bağ kurmana yardımcı olacak. Yurtdışı bağlantılı iş ve eğitim fırsatları yakalayabilirsin.  

Balık 

Bu Dolunay, kendine daha fazla güvenmen ve öz değerini kabul etmen için bir fırsat sunuyor. Başkalarının faydasına olacak şekilde tüm varlıklarını seferber ederken, kendi ihtiyaçlarını ikinci plana atmamaya dikkat etmelisin. Şimdi, enerjini sadece diğerlerine değil, kendi büyüme ve gelişimine de yönlendirmen gereken bir dönemdesin. Güvenliğinle ilgili belirsizliklerin ortadan kalkması için içsel olarak sağlam durman önemli. Bu süreç, öz değerini yeniden tanımlama ve seni gerçekten destekleyen maddi-manevi kaynaklarla hayatını sağlamlaştırma fırsatını beraberinde getiriyor. Müşterek gelir-giderler konusunda daha adil bir yaklaşım içine girmelisin. 

Gökyüzünü dinleyin.