StilMichel Comte

Michel Comte

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modazon'un Moda Fotoğrafçıları dosyası Michel Comte ile açılıyor...Michel Comte'nin en önemli fotoğraflarından oluşan "Women Obsession" kadınları konu alan en özel çalışmadır. Uzun yıllar moda ve sanat dünyasının ünlü kadınlarının en doğal hallerini fotograflayan sanatçı için kadınlar hem cazibeli, sıcakkanlı ve samimi, hem de cesur, güçlü ve kontrollü halleriyle objektif karşısına geçiyor.

Michel Comte

 Modazon'un Moda Fotoğrafçıları dosyası Michel Comte ile açılıyor...

1954 yılında İsviçre'nin Zürih kentinde doğan Michel Comte, resim restorasyonu eğitimi almış, ancak sanat hayatına fotografçı olarak devam etmiştir. Kısa sürede Amerikan, İtalyan, Alman Vogue dergilerinin paylaşılamayan ismi olup aynı zamanda, Vanity Fair, GQ, Interview gibi birçok derginin efsane moda çekimleri yapmıştır. Comte’un fotoğrafları Venedik Penny Guggenheim Müzesi, Verona Centro Internazionale di Fotografia’da, Munih Pinakothek der Moderne’de, Dusseldorf NRW-Forum’da, Zürih Museum für Gstaltung gibi birçok müzede sergilenmiş ve koleksiyonlarına dahil edilmiştir. 

Michel Comte'nin en önemli fotoğraflarından oluşan "Women Obsession" kadınları konu alan en özel çalışmadır. Uzun yıllar moda ve sanat dünyasının ünlü kadınlarının en doğal hallerini fotograflayan sanatçı için kadınlar hem cazibeli, sıcakkanlı ve samimi, hem de cesur, güçlü ve kontrollü halleriyle objektif karşısına geçiyor. Michel Comte’un objektifinde kadınlar, günümüzün medya çağında birer tanrıçaya dönüşürken, aynı zamanda çağdaş yorumuyla onları zamansız kılıyor. Kadınları bir objeye dönüştürmeden çekiciliklerini ve güçlerini ortaya koymayı başarırken, bu kişilerin değişkenliklerinin yanı sıra bireyselliklerini de portrelerinde dışa vuruyor. Kadınların, güçlü ve kontrolü elinde bulunduran tüm yönlerini gösteriyor.

Farklı çalışmaları ile sanatçı, hayırsever olarak dünyada hızla yükselen yoksulluk ve açlık gibi konulara dikkati çekmek adına Uluslararası Kızıl Haç için Bosna Hersek, Irak, Sudan ve Afganistan’da foto röportajlar yaptı. 3. Dünya ülkelerinde ise temiz su kaynağı yaratabilmek adına 2004 yılında “Water Foundation” vakfını kurdu.

Moda fotoğrafçılığının en ünlü isimlerinden Michel Comte’un unutulmaz kadın portre fotoğraflarından oluşan ‘Women’ serisinden oluşan sergi, 21 Eylül – 17 Kasım 2010 tarihleri arasında Elipsis Gallery’de gezilebilecek.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar