Yemekİsviçre Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

İsviçre Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

09.08.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Dünya çapında yer alan pek çok lezzetli peynir çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında kızartmalar için en uygun gösterileni İsviçre peyniridir. İsviçre peyniri kısa sürede eriyebilme özelliği ile bazı hamur yemeklerinde de tercih edilen bir peynir türüdür. Pizza ve makarna tutkunları makarna ve pizzaya ayrı bir tat katan bu lezzetli peynire daha çok aşinadır. Tavuk yemeklerine de oldukça yakıştırılan İsviçre peyniri pek çok insan tarafından merak edilerek hakkında daha detaylı bilgiler edinilmek istenen bir peynirdir. İşte İsviçre peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

İsviçre Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır İçindekiler Nelerdir

İsviçre peyniri son derece güçlü bir aromaya haizdir. Kahvaltı sofralarında küçük porsiyonlar halinde tüketilmesinin en önemli nedeni budur. Meze olarak da tüketilen İsviçre peyniri lezzetli tadı ile sofraların vazgeçilmez peynir türlerinden biri olarak gösterilmektedir. Birçok insanın damak tadına hitap eden bu peynir çeşidi peynir suflesinde kullanımı tercih edilen bir besindir.

İsviçre Peyniri Nedir?

İsviçre peyniri, inek sütünden yapılan özel bir peynir türüdür. Dünya çapında oldukça beğenilerek ve sevilerek tüketilmektedir. Delikli yapısı ile de son derece hoş ve iştah açıcı bir görseli vardır. Genellikle tekerlek biçiminde üretimi yapılır. İsviçre peynirin tadı ise fındık aromasını andırmakta olup tatlıdır. Sıcak fondüler ile ordövr tabaklarında şeflerin tercih ettiği bir peynirdir.

İsviçre Peyniri Nasıl Yapılır?

İsviçre peyniri üretiminde inek sütüne üç farklı bakteri karıştırılır. Propionibakterium bakterisi heterofermantatif bir bakteri olup glikoliz neticesinde süt şekeri laktozu glikolizle parçalar ve açığa CO2 gazı çıkar. Bu gazın açığa çıkması ile peynirin içinde sıkışarak baloncuklar oluşur. İsviçre peynirleri sert olduğu için meydana gelen bu gaz baloncukları dışarı çıkmamaktadır. Gaz baloncukları peynirin içinde sıkışır ve patlayıp peynir içerisinde deliklere ve gözlere neden olur.

İçindekiler Nelerdir?

İsviçre peyniri mayalanma işlemlerinde en çok kullanılan bakterilerin başında laktik asit bakterileri gelir. Süt ve süt ürünlerinde gıda sektöründe en fazla kullanılan bu bakteriler peynire bir yapı, koku ve tat verir. İsviçre peyniri protein bakımından zengindir. İnek sütü ile yapılır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar