Yaşamİnternetten şarkı indiren gence 1 milyon TL ceza

İnternetten şarkı indiren gence 1 milyon TL ceza

02.08.2009 - 00:57 | Son Güncellenme:

ABD’de internetten müzik dosyası indiren ve dosyayı başkalarıyla paylaşan bir üniversite öğrencisi, plak şirketlerine yaklaşık 1 milyon TL ödemeye mahkûm edildi

İnternetten şarkı indiren gence 1 milyon TL ceza

ABD’de internetten müzik dosyası indirdiği ve dosyayı başkalarıyla paylaştığı için telif hakları yasasını ihlal ettiğine karar verilen bir üniversite öğrencisi, 4 plak şirketine 675 bin dolar (yaklaşık 1 milyon TL) ödeyecek.
Boston’da görülen davada, mahkemenin 25 yaşındaki Joel Tenenbaum adlı öğrencinin telif hakları yasasını ihlal ettiğine karar vermesinden sonra jüri önceki gün gence verilecek para cezasını kararlaştırdı. Universal, Warner ve Sony gibi büyük plak şirketlerinin açtığı davada jüri, Tenenbaum’un, telif haklarını her ihlal edişi için 22 bin 500 dolar ödemesine karar verdi. Jürinin, her bir suç başına 150 bin dolara kadar cezaya hükmetme hakkı bulunuyordu. Bu durumda Tenenbaum 4.5 milyon dolar ödemek zorunda kalacaktı.

İtiraz edecek
Fizik doktorası yapan Boston Üniversitesi öğrencisi Tenenbaum, duruşmada, müzik dosyalarını indirmek ve dağıtmak için ailesindeki ve okuldaki bilgisayarları kullandığını kabul etmişti. Tenenbaum’un avukatı, karara itiraz edeceklerini söyledi. ABD’nin Minnesota eyaletinde benzer bir davada Jammie Thomas-Rassett isimli bir kadın, paylaştığı 24 şarkı için 1.92 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar