Güneş tutulması yaklaşıyor

2 Ekim’deki tutulma ilişkilerde hassasiyetlerimizi öne çıkarıyor. Tartışma içeren konulara özellikle dikkat edelim.

Sevgili okurlar, bir süredir tutulma mevsimindeyiz. 18 Eylül’deki Ay tutulmasının ardından, şimdi 2 Ekim’de Terazi burcunda halkalı bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma bu dönemde Terazi burcundaki son tutulma olacak. Bildiğiniz gibi Güneş tutulmaları 2023 Nisan ayından bu yana Koç-Terazi ekseninde gerçekleşiyor. Bunun bir anlamı bu süreçte ilişkilerimiz, karşılıklı konular üzerinden yaşadığımız yenileyici ve kimi kopartıcı ya da değişen dengeleri ele almamızı gerektiriyor. Güney ay düğümü Terazi’de iken karşılıklı konularda, denge gerektiren alanlarda temizlenmesi gereken pek çok koşulla karşılaştık. Bu süreçte ilişkilerimizde bazı yıpratıcı tecrübeler gündeme gelirken, tek başına hareket etmenin daha doğru olacağını farkettik. İlişkilerimizin koordinatları değişti, yeni dengeler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şimdi 2 Ekim’deki Güneş tutulması görüşmelere, iletişim alanına ve bakış açımıza yeni bir düzen geleceğini anlatıyor. Bu dönemde duygusal bağlardan çok daha bağımsız ve farklı bir yol izlemek isteyebiliriz. Eve, aileye, aşk hayatımıza ve duygusal ilişkilerimize yönelik konularda kopmalar, tartışmalar ve daha fazla sürtüşme söz konusu olabilir. Çocuklarla ilgili konular özellikle önemli ve dikkat çekici olabilir. Tutulma haritasında ışıklarla sert bir açı kuran Mars bu döneme daha gergin, savaş enerjileri taşıyan ve yorucu bir hava getiriyor. Bu nedenle kaza unsuru olabilecek konulara daha çok dikkat etmeliyiz.

Tutulma 10 derece Terazi burcunda gerçekleşeceği için eğer 30 Mart-1 Nisan, 1-3 Temmuz, 2-4 Ekim ve 31 Aralık-2 Ocak tarihlerinde doğmuşsanız bu tutulmadan daha fazla etkileniyorsunuz. Bu dönemde görüşmeler, anlaşma gerektiren konular, dengeler, savaş ve barış koşulları bizi daha fazla meşgul edecek.

Tutulma sizi hangi konularda etkiliyor?

Bu tutulmanın etkilerini önümüzdeki altı ay boyunca farklı zamanlarda yaşayabilirsiniz. Eğer yükselen burcunuz Koç ise özellikle ilişkilerde, evlilikte ve ortaklıklarda değişiklikler, kopmalar yaşanabilir. Aynı zamanda yakın çevrede değişiklikler, çok fazla hareket, eğitim ve iletişimle ilgili gelişmeler de dikkat çekecek. Boğa ise çalışma ortamınızda değişiklikler, işle ilgili konularda hassasiyetler, sağlık, düzen ve organizasyon gerektiren konular öne çıkmakta. Gelirleriniz ve harcamalarınızla ilgili konular da dikkat çekebilir. İkizler ise bu dönemde aşkta, sevdiklerinizle ilgili konularda, çocuklarla ilgili gelişmelerde hassasiyetler öne çıkıyor. Yaratıcılık içeren spekülatif konular önemli. Bu dönemde hızlı adımlar, yenilikler yapabilirsiniz. Yengeç ise bu dönemde evde, ailevi konularda hassasiyetler, anne-baba ile ilgili konular, yerleşime yönelik işler meşgul edici olabilir. Kimi zaman kontrol etmekte zorlandığınız durumlar öne çıkabilir. Aslan ise bu süreçte yakın çevrenizde hareketlilik, kardeşlerle ilgili konular, genel olarak görüşmeler, anlaşmalar, yazışmalar, iletişim ve eğitsel konular dikkat çekmekte. Sosyal alanda, arkadaşlıklar içinde daha fazla hareket var. Başak ise bu dönemde parasal konularda, harcamalar, masraflar, ortaklı işlerde dalgalanmalar, hassasiyetler öne çıkıyor. Aynı zamanda iş hayatınızda yeni alternatifler ve hareketlilik de gündeme gelmekte.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise sağlığınız, bedeniniz ve niyetlerinizle ilgili konularda değişiklikler, yeni başlangıçlar gündeme gelebilir. İlişkilerde denge aramak gerekiyor. Uzaklarla ve eğitimle ilgili uğraşlarla da ilgilenebilirsiniz. Eğer Akrep ise bu dönemde bazı gizli durumlar, kontrol edilmesi

Haberin Devamı

mümkün olmayan gelişmeler, sıkıntılar söz konusu olabilir. İlişkilere özen gösterilmeli. Kimi zaman endişeler, kriz çıkarabilecek koşullar söz konusu olabilir. Eğer Yay ise bu süreçte gruplar, arkadaşlar arasındaki gelişmeler, gelecek yönündeki beklentileriniz daha fazla hassasiyet kazanmakta. Kimi zaman karşıtlık içeren koşullar, size muhalefet eden ya da ters giden koşullar vurgulanabilir. Eğer Oğlak ise önümüzdeki altı aylık süre içinde kariyeriniz, işle ilgili değişiklikler, evlilik ve ortaklıkları öne çıkaran gelişmeler hassasiyet kazanıyor. Bu süreçte ayrıca iş ve çalışma konuları, daha fazla çaba gerektiren koşulları, sağlık ve kişisel düzeninizle ilgili konuları ihmal etmemelisiniz. Eğer Saka ise genel olarak bu dönemde uzaklarla, yabancılarla ilişkiler, yolculuklar, eğitsel işler ve kendinizi geliştirebileceğiniz konularda bazı değişiklikler var. Yine de yaratıcı alanda daha fazla çaba ve yenilenme içinde olabileceksiniz. Eğer Balık ise bu dönemde eşinizin, ortağınızın parasal durumu, yatırımlar, miras ve borçlarla ilgili işler daha fazla meşgul edebilir. Bu süreçte evde ve ailevi konularda, yerleşimle ilgili alanda pek çok değişiklik de söz konusu olabilir.