Kültür SanatAranan penis bulundu

Aranan penis bulundu

11.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aranan penis bulundu

Aranan penis  bulundu



İzlanda'nın başkenti Reykjavik'teki dünyanın ilk ve tek Penis Müzesi, uzun zamandır hayli önemli bir 'boşluğu' doldurma çabasındaydı. 40'ın üzerinde memeli türünden 'numune'ye ev sahipliği yapan müzede 'insan' rafı uzun zamandır boş durmaktaydı. Ancak geçenlerde bir gönüllünün cinsel organını bağışlayacağını açıklamasıyla, bu boşluğu doldurma ümidi doğdu. 85 yaşındaki İzlandalı Pall Arason, 'üreme organlarını' müzeye resmen bağışladığını beyan eden, resmi tanıklarca da onaylanmış bir mektup yazdı. Müze müdürü Sigurdur Hjartarson'un açıklamasına göre Bay Arason organlarının, vücudu halen sıcakken alınmasını söyleyerek, müzeye organını ereksiyon halinde sergileme fırsatını sunmuş.
Müzenin duvarlarında sergilenenler arasında, bir zamanlar İzlanda çiftliklerinde kamçı niyetine kullanılan kurutulmuş boğa penisi ile 1930'larda gurmelerin favori yiyeceği olduğu söylenen tütsülenmiş at penisi de yer alıyor.
Mavi balinaya ait bir metrelik kurutulmuş penisin sergilendiği duvarda yer alan bir anatomik çizim, bunun gerçek uzunluğunun yalnızca yarısı olduğuna işaret ediyor.
Hediyelik eşya bölümünde fallik tutamaçlı atlama ipi veya penis biçimli askılıkların satıldığı müze, geçen yıl yaklaşık 3500 ziyaretçi çekti.


POPULER KÜLTÜR


"Siz kendi namusunuza bakın!"
Popa 'Yalın kılıç' daldı
Yalın, Oyunu bozan...
Ali Aydın burada, Çakar nerede?
Bizimkisi 'gizli güzellik'!..
Peçenin 'iç yüzü'
Hayallerimizin resmi geçidi!
Zayıflık faşizmi
Militarist edebiyatın oluşumu
Popun Yarım Asrı / 1978
İşin sırrı sakalda!
Laik bir dua: 10. Yıl Marşı
Kara çarşaftan sarı saç fışkırıyor!
Rusların 'cep' merakı
'Boşver, zaten Türk'tü...'
Aranan penis bulundu
Ekranı Sari sardı!
'Ortanın solu partiyi serdi'
Klip geyiği kültürü
Müslüm Gürses: Bir hayat biçimi!
O Halde BJK!
Popüler Kültür'e 'Can' geldi

Yazarlar