‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’Türkiye’de de her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenen veganizmle ilgili Vegan Derneği Kurucu Başkanı Ebru Arıman ‘Hayvanlar, beslenme alışkanlıklarımız yüzünden ölçülemez derecede acı çekiyor. Veganlığın temelinde her şeyden önce bu etik tutum yatıyor’ diyor.
Vegan menüye talep artıyorÖğrencilerden gelen yoğun taleplerle vegan menü çıkaran üniversite sayısı artıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Yıldız Teknik’ten sonra Ege Üniversitesi de vegan menüye yer verdi. Yemek ücretleri ise 2 TL’den başlıyor, 30 TL’yi buluyor.
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir)En sevilen tatil beldeleri arasında yer alan Muğla, aynı zamanda tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muğla, yöresel lezzetleri üzerinden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Peki, Muğla'nın neyi meşhur? En meşhur Muğla yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Muğla'da ne yenir) İşte detaylar.
İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi ve malzemeleriSevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam İmambayıldı yapılıyor. İmambayıldı ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı mükemmel bir yemek... Yeri geldiğinde meze, yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulan imam bayıldı tarifi için malzemeleri sizinle paylaştık. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır?
Yılbaşı akşamı sofraya çok aç oturmayınYılbaşı sofralarında fazla miktarda besin tüketilmesi sonucu yaşanan sağlık sorunları hakkında konuşan Diyetisyen Halime Pulat Demir, “Mide gerginliği tansiyonunun yükselmesine, aşırı yemek sonrasında kalbe daha fazla yük binmesine ve kriz riskinin artmasına yol açmaktadır" dedi.
Veganlar için beslenme önerileriVegan tarzı beslenme, hiçbir hayvansal ürün ve hayvan kaynaklı diğer ürünlerin tüketimi yapılmayan beslenme türüdür. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, vegan beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.
Yeni yıla ağız tadıyla girinYılbaşı her türlü endişeyi bir geceliğine askıya alıp her şeyin iyi olacağına inanmak istediğimiz bir zaman. O geceyi iyimserlikle geçirmenin baş koşulu, ağız tadıyla yiyip içeceğimiz bir sofranın etrafında toplanmak...
Jazz Company’de farklı bir yılbaşıİstanbul’un kalbi Taksim’de uzun yıllardır müzik severleri bir araya getiren Jazz Company, İlham Gencer ve İpek Dinç Yüce’nin birlikte sergileyecekleri özel performans ile yeni yıla farklı bir başlangıç öneriyor.
Balat'ta lezzet turuTarihi dokusuyla ön planda olan Balat’ta son dönemde pek çok yeni kafe ve üçüncü dalga kahve de servis eden bir lokanta açıldı. Semtte lezzet turuna çıkmanın tam zamanı
Hayalimde yemek okulu kurmak varKaraköy’ün sevilen mekanlarından Lokanta Maya ve Gram’ın sahibi Didem Şenol, “Bence kadın-erkek farketmez, şeflik zor meslek” diyor.
Yer yerinden oynadıDünyaca ünlü 37 şef kısa süreliğine hayatlarını değiştirdi ve diğerinin restoranında yemek pişirdi. Onlardan biri olan Fulvio Pierangelini, hünerlerini Mikla’da sergiledi
500 yıllık Osmanlı mutfağından tatlarHas Merdum Restoran Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunuyor. Şef Ahmet Özdemir “Menüde son 200 yıldaki yemekler de, 400-500 yıllık yemekler de var” diyor
Yılbaşı geceniz kabusa dönmesinYeni yıla enerjik merhaba diyebilmek ve ertesi gün daha rahat uyanabilmek için yılbaşı gecesi yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.
Çocuklara özel yılbaşı sofrasıYılbaşı yaklaştıkça giyilecek kıyafetler kadar hazırlanacak sofralar da düşünülür ve konuşulur. İnternet araştırmaları yapılır, çeşitli tarifler alınır ve özel sofralar kurulsun istenir. Birden aklımıza bir soru takılır. Peki çocuklar bu gecede ne yiyecek?
Anadolu’dan İstanbul’a lezzet köprüsüBeş yıl önce bugünlerde kapılarını açmış Galata’daki Kiva. Felsefelerini “Kendimiz olmak, kendi değerlerimize sahip çıkmak” diye özetliyorlar...
“Bir oyun yönetsen de ben de sana asistanlık yapsam, bütün ayak işlerine de koşarım”Yaşamın en güzel paylaşım noktalarından biridir yemek buluşmaları. Sevdiklerinizle, ailenizle, dostlarınızla özlemlerinizi giderirsiniz. Hazal ile pek özlemişiz birbirimizi. Ece’de yemekte buluştuk; bir sohbet, muhabbet...Tabii ki mekanların da etkisi çok önemli. Ece’nin atmosferi ve güzel yemekleri buluşmamızı daha da değerli kıldı.
Köşk’te ilk kez Muharrem iftarıAlevi ve Caferi inancına sahip kesimlerin temsilcileri, Köşk’te ilk kez verilen Muharrem iftarında buluştu. Gül, “Aleviler bugüne kadar ihmal edilmiş. Kucaklaşma yıllar önce sağlansaydı bugün çok daha başka noktalara olurduk” dedi
En hesaplısından en lüksüne... İftarRamazan için birçok mekan özel iftar menüleri hazırladı. Her keseye ve her zevke uygun bir seçenek bulmak mümkün...